Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΛύση Τσολάκη δια μέσου Υπουργείου Αθλητισμού

Λύση Τσολάκη δια μέσου Υπουργείου Αθλητισμού

|

Καθοριστική για το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάξο και γενικότερα στις Κυκλάδες ήταν η συνάντηση τους πρόεδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Γιάννη Τσολάκη, με ανθρώπους του υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Καθοριστική για το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάξο και γενικότερα στις Κυκλάδες ήταν η συνάντηση τους πρόεδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Γιάννη Τσολάκη, με ανθρώπους του υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο κ. Τσολάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Λευτέρη Τζούρο και τον Πρόεδρο του ΑΜΣ Φιλωτίου κ. Τσάφο, επισκέφθηκαν το υπουργείο, όπου παρουσία των Βουλευτών κ.κ. Μανιού και Θεωνά, είχαν συναντήσεις με την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας της Γ.Γ. Αθλητισμού κυρία Σιδέρη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη του υπουργού Σταύρου Κοντονή, κ. Γιώργο Φλωράκη. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ρένος Φρέρης, που είχε βρεθεί τυχαία στο υπουργείο για κάποια άλλη υπόθεση.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε τα προβλήματα με την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και αυτή των αδειοδοτήσεων, όπου παρά τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και την τήρηση όλων των προβλεπομένων, ωστόσο παρατηρούνται αδικαιολόγητα κολλήματα και καθυστερήσεις από υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις σε υπηρεσίες.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Τσολάκης πήγε «διαβασμένος» σε αυτή τη συνάντηση, ενώ εντυπωσίασε η δουλειά που έχει κάνει σχετικά με την προετοιμασία των αδειοδοτήσεων. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Τζούρος παρουσίασαν έγγραφα και φωτογραφικό υλικό από τα γήπεδα σε Νάξο και Σαντορίνη, εξασφαλίζοντας την δέσμευση ότι,  θα υπάρχει αδειοδότηση για έναν ακόμη χρόνο (Οκτώβριο 2017). Στο μεσοδιάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστική αδειοδότηση των εγκαταστάσεων που το δικαιούνται, ενώ έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει και νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα κατηγοριοποιήσει και θα απλοποιεί μελλοντικά τις διαδικασίες για την νομιμοποίηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Πλην της εξασφάλισης λειτουργίας των αθλητικών χώρων για ακόμη ένα χρόνο, υπήρξαν και άλλα ευχάριστα ευχάριστα από αυτή τη συνάντηση, που έχουν να κάνουν με μικρές χρηματοδοτήσεις αθλητικών έργων και παρεμβάσεων στους ήδη υπάρχοντες. Βέβαια για την υλοποίηση τους απαιτούνται να υπάρξουν έτοιμες μελέτες από το  ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Έργα όπως το 5Χ5 στη Μονή, το 8χ8 γήπεδο Σαγκρίου, το γήπεδο Φιλωτίου στις Ρίκες και πολλοί άλλοι χώροι αναμένεται να μπουν σε προγράμματα και να ολοκληρωθούν.

Ο πρόεδρος του ΑΜΣ Φιλωτίου, Στέφανος Τσάφος, επισήμανε την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία του νησιού στο ζήτημα πρόσληψης προπονητών και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα εκπαίδευσης και πιστοποίησης προπονητών που θα μπορούν να αναλαμβάνουν τα ερασιτεχνικά τμήματα αθλητισμού.

Όσο αφορά τον κ. Τζούρο και το ΔΑΠΠΟΣ, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προγραμματιστεί μελλοντική συνάντηση, όπου θα συμμετάσχει και ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητηθούν εκτενέστερα όλα τα θέματα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Σαντορίνης. Το στάδιο που θα περιέχει και κουλουάρ στίβου στον Καρτεράδο και το γήπεδο του Εμπορείου είναι δύο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το ΔΑΠΠΟΣ και υπάρχει άμεσος στόχος για την υλοποίηση τους.

Τέλος ο κ. Τζούρος τόνισε την άριστη συνεργασία και την ταύτιση απόψεων και στόχων που υπάρχει με το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και τον δραστήριο όπως είπε πρόεδρο του Γιάννη Τσολάκη, πράγμα που αναμένεται να συνεχιστεί για το καλό των δύο νησιών.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Κοροϊδία οι δωρεάν μετακινήσεις μόνο στις άγονες γραμμές – Ανάγκη κάλυψης όλων των σωματείων»

Ο πρώην πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟ και τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το κυβερνητικό μέτρο ως μισή αλήθεια και προτείνει ολοκληρωμένη λύση για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Γ. Μαργαρίτης: “Δίνει πνοή και ελπίδα στους νέους μας, διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες”

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία – Δήλωση του Επάρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Μουσικός Περίβολος 2025: Συναυλία (27/08) με τον Βασίλη Σκουλά

Ο κορυφαίος Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής έρχεται στη Νάξο για μια μοναδική βραδιά στο Γυμνάσιο Νάξου.

Δήμος Νάξου: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στα Αγγίδια λόγω εργασιών στο 5ο Νηπιαγωγείο

Από 27 έως 30 Αυγούστου η κυκλοφορία θα διακοπεί προσωρινά για τη σύνδεση του νέου WC ΑμεΑ με το κεντρικό δίκτυο

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: «Άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου»

Σοβαρές καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση του κτηρίου – Ερωτήματα λογοδοσίας προς την Περιφέρεια

Ψέριμος: Ιδρύεται μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο για δύο παιδιά

ε απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, το μικρό ακριτικό νησί αποκτά Δημοτικό Σχολείο, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά του.

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοσή του

Παράταση έως 5 Νοεμβρίου 2025 για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού. Στατιστικά, οδηγίες και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

SKY express: Καμία ακύρωση πτήσεων στις 28 Αυγούστου

SKY express: Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη — πιθανές μόνο χρονικές προσαρμογές αν γίνει η στάση εργασίας

Νάξος – Fani’s Dance Studio: Νέα χορευτική χρονιά, εγγραφές από 3 Σεπτεμβρίου

Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, η σχολή χορού Fani’s Dance Studio ανοίγει ξανά τις πόρτες της και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη μαγεία του χορού.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί