Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαSky Express…. Η πρώτη φορά στη Νάξο

Sky Express…. Η πρώτη φορά στη Νάξο

|

Σήμερα το πρωί αεροσκάφος της Sky Express εγκαινίασε τη νέα εποχή στη γραμμή Αθήνα – Νάξος και πλέον έχουμε τέσσερις φορές την εβδομάδα αεροπορική σύνδεση με την πρωτεύουσα – Στη Μήλο είχαμε σήμερα (12:00) διπλή πτήση λόγω και έκτακτης που μετέφερε τα μέλη της χορωδίας της Deutche Welle

Από σήμερα 1η Οκτωβρίου μπήκαμε στη νέα εποχή όσον αφορά τα αεροπορικά δρομολόγια και την επαφή της Νάξου με την Αθήνα. Και βέβαια για να μην μιλάμε μόνο για τη Νάξο αλλά και για το σύνολο των Κυκλάδων όσον αφορά την αεροπορική σύνδεση με εξαίρεση βέβαια Σαντορίνη και Μύκονο που κινούνται σε άλλα επίπεδα. Όπως και η Πάρος που αναβαθμίζεται. Και οφείλουμε να πούμε ότι σε πρώτη φάση, Νάξος και Μήλος είναι χαμένα νησιά ακόμη και απέναντι στην Σύρο. Ο λόγος; Νάξος και Μήλος έχουν έως τον Μάρτιο του 2017 τέσσερις συνδέσεις την εβδομάδα ενώ η Σύρος (σ.σ. με …συμβόλαιο έως το 2020) θα έχει καθημερινή σύνδεση από τη Δευτέρα έως το Σάββατο. Γιατί τα δύο νησιά είναι αδικημένα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν; Μα γιατί είχαν καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με την Αθήνα ακόμη και το χειμώνα….

Νέα εποχή

Τεσπα. Είπαμε, τέλος εποχής για την Aegean Air ή Olympic Air εάν προτιμάτε και πάμε για καινούργια. Αν και δεν αποκλείεται να την ξαναδούμε στα μέρη μας από τη στιγμή που τον προσεχή Μάρτιο θα έχουμε εκ νέου διαγωνισμό (έως το 2021) και εκεί είναι δεδομένο ότι η Aegean Air θα παίξει το ρόλο. Εάν μάλιστα έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για βελτίωση των υποδομών στα αεροδρόμια Νάξου και Μήλου (σ.σ. όπως έγινε και με την Πάρο όπου όλο το μυστικό ήταν η πίεση που έβαλε προς όλους τους φορείς για να υπάρχει πρόοδος) τότε είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μάχη ανάλογη μ’ αυτή της Πάρου όπου πλέον το αεροδρόμιο του νησιού είναι όχι απλά φιλέτο αλλά και σημείο αναφοράς στα επενδυτικά σχέδια των αεροπορικών εταιρειών.

Η πρώτη φορά

Σήμερα λοιπόν το πρωί είχαμε το πρώτο δρομολόγιο της Sky Express στη Νάξο (σ.σ. βλέπετε και τη σχετική φωτογραφία). Η πτήση έγινε κανονικά και με αεροπλάνο τύπου ATR42 που έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 48 άτομα. Κάτι που σημαίνει ότι στις τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα θα κερδίζουμε μία επιπλέον με βάση τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούσε έως χθες η Olympic Air που ήταν των 35 θέσεων. Το πρόβλημα είναι βέβαια οι κενές ημέρες αφού θα έχουμε πτήσεις κάθε Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη και Σάββατο και πρωινή ώρα (7.00) αλλά κέρδος την τιμή του εισιτηρίου που πλέον aller-retour είναι στα 125 ευρώ περίπου… Την ίδια ώρα στην Μήλο θα έχουμε τις ίδιες ημέρες δρομολόγιο απλά το πρόγραμμα είναι λίγο καλύτερο για τους ξενύχτηδες αφού θα είναι μεσημεριανό. Σήμερα πάντως είχαμε διπλή δόση από την Sky Express στη Μήλο. Η μια ήταν η πρώτη τακτική πτήση και η δεύτερη ήταν ναυλωμένη και μετέφερε την χορωδία της Deutche Welle για την μεγάλη αυριανή συναυλία στο αρχαίο Θέατρο Μήλου.

Δύο τύποι αεροπλάνων

Μεταφέρουμε την επίσημη ανακοίνωση της Sky Express προς τους κατοίκους της Μήλου, όπως την βρήκαμε στην ιστοσελίδα Miloslife.gr όπου και οι φωτογραφίες της σημερινής ημέρας…

«Είμαστε ευτυχείς που θα εξυπηρετούμε πλέον και αυτούς τους προορισμούς. Σύντομα θα σας καλωσορίσουμε στις πτήσεις μας και θα είμαστε κοντά σας για να μεταφέρουμε εσάς και τους αγαπημένους σας” αναφέρει σχετική ανακοίνωση της κρητικής αεροπορικής εταιρίας που εδώ και χρόνια καλύπτει αρκετά μικρά αεροδρόμια της χώρας:

Το πρώτο δρομολόγιο της εταιρίας για Μήλο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο πρώτη Οκτωβρίου με αναχώρηση από Αθήνα στις 12:00 και επιστροφή στις 13:00 Ο στόλος της Sky Express αποτελείται από αεροσκάφη τύπου ATR42 και JS41 Tα ATR42 είναι αεροσκάφη 46 ή 48 θέσεων. Το πλήρωμα του αποτελείται από δύο μέλη στο θάλαμο διακυβερνήσεως και ένα στον θάλαμο επιβατών. Είναι ένα ευρύχωρο αεροσκάφος το οποίο διαθέτει δύο σειρές με δερμάτινα πολυτελή καθίσματα.

Τα JS41 προσφέρουν την άνεση των jet στην τιμή των turboprop. Είναι ένα αεροσκάφος 30 θέσεων και το πλήρωμα του αποτελείται από δύο μέλη στο θάλαμο διακυβερνήσεως και ένα στον θάλαμο επιβατών. Έχει πολυτελή δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμό, τουαλέτα και άνετο χώρο αποσκευών. Τόσο τα JS41 όσο και τα ATR42 είναι αξιόπιστα αεροσκάφη και η επιχειρησιακή τους δράση έχει αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς το επιβατικό μας κοινό. Όσοι επιβάτες γνωρίσατε τα νέα μας αεροσκάφη, το έχετε ήδη διαπιστώσει”.

Κρατήσεις θέσεων γίνονται μέσω των  ταξιδιωτικών γραφείων ή μέσω του www.skyexpress.gr


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.