Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚάποιοι μας θυμούνται μόνο όταν κερδίζουμε μετάλλια

Κάποιοι μας θυμούνται μόνο όταν κερδίζουμε μετάλλια

|

Η Αννα Κορακάκη,  κέρδισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το χάλκινο στην σκοποβολή που είναι το πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα από το 1920 

Αυτό το κορίτσι κερδίζει το ένα μετάλλιο μετά το άλλο χωρίς να χρειαστεί να περάσει από το μυαλό της το ντοπάρισμα. Άλλωστε πως θα μπορούσε να ντοπαριστεί μια αθλήτρια της σκοποβολής. Η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα για τα ελληνικά χρώματα μετά το 1920.

Αυτό τα λέει όλα.

Η Κορακάκη είχε δείξει τις διαθέσεις της από τον προκριματικό, όπου με εξαιρετική εμφάνιση πέρασε με την 5η καλύτερη επίθεση και στον τελικό ήταν ακόμη καλύτερη, γράφει το Πρώτο Θέμα.

Στον τελικό οι αθλήτριες είχαν από 20 βολές (στον προκριματικό αντιθέτως είχαν από 40) και μετά τις τρεις πρώτες βολές βρέθηκε στην 3η θέση, για να περάσει στη 2η μετά την 6η βολή.

Με το τέλος της 7ης βολής η Ελληνίδα σκοπεύτρια ήταν πρώτη, ωστόσο στη 10 βολή είχε βρεθεί στην 4η θέση για να παραμείνει εκεί μέχρι την 13 βολή και να αρχίσει η αντεπίθεση της που την έφερε στη 2η θέση κι ενώ απέμεναν δύο βολές ακόμη.

Η Κινέζα Τζανγκ είχε εξασφαλίσει το χρυσό και η Κορακάκη διεκδικούσε με την Ρωσίδα Μπατσαράσκινα τη 2η θέση, την οποία πήρε τελικά η Ρωσίδα στις λεπτομέρειες (177.9, έναντι 177.7 με την Μπατσαράσκινα στη συνέχεια να έχει δύο επιπλέον βολές με αντίπαλο την Τζανγκ).

Τα αποτελέσματα του τελικού:

1.Μενγκξούε Τζανγκ (Κίνα) 199.4 (νέο Ολυμπιακό Ρεκόρ)

2.Βιτάλινα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 197.1

3.Άννα Κορακάκη (Ελλάδα) 177.7

4.Αλεχάνδρα Σαβάλα Βάσκες (Μεξικό) 157.1

5.Αφάφ Ελχοντχόντ (Αίγυπτος) 137.1

6.Σόνια Φράνκετ (Ισπανία) 116.5

7.Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς (Σερβία) 96.4

8.Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία) 73.5

Η εντυπωσιακή εξέλιξη της Άννας Κορακάκη!

Στο 20 της χρόνια η Άννα Κορακάκη ζει το απόλυτο όνειρο! Πρώτη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο καθώς κατέκτησε την 3η θέση στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού στα 10 μέτρα.

Μια επιτυχία που για την πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν απρόσμενη, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν τα της σκοποβολής, ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήταν.

Η αθλήτρια του Ωρίων Θεσσαλονίκης που είναι φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, από το 2011 όταν και ξεκίνησε τις διεθνείς της εμφανίσεις έχει εξελιχθεί σε… συλλέκτρια μεταλλίων!

Η Άννα είναι η περίπτωση της αθλήτριας, όπου το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, καθώς «έμπλεξε» με τη σκοποβολή εξαιτίας του πατέρα της Τάσου, ο οποίος είναι και ο προπονητής της.

Κι η αγκαλιά που του χάρισε αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειας της ήταν το δικό της «ευχαριστώ» στον άνθρωπο που την έπεισε στα 12 της χρόνια να πιάσει το πιστόλι και να βρεθεί στο σκοπευτήριο ακολουθώντας τα χνάρια του.

 «Η μικρή έχει καλό χέρι…», είχε εκμυστηρευθεί στη σύζυγο του και δικαιώθηκε πολύ γρήγορα καθώς στα 15 της χρόνια ήρθε και η πρώτη μεγάλη διάκριση με τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων στο Βελιγράδι.

Κι εκεί μπήκε ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα που κάθε χρόνο μεγαλώνει παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια κι ο πατέρας της με την σχεδόν ανύπαρκτη κρατική βοήθεια αλλά και τις κακές σχέσεις που έχει ε την Ομοσπονδία του αθλήματος (και τις οποίες έχει τονίσει σε όσες συνεντεύξεις έχει δώσει).

Προφητεία

 «Κάποιοι μας θυμούνται μόνο όταν είναι για να βγουν φωτογραφίες…», είχε πει προφητικά και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα βγει δεκάδες.

Τουλάχιστον θα μπορέσει να αναδείξει πιο έντομα τα όσα έχει πετύχει και τα οποία (δεδομένου ότι είναι μόλις 20 χρονών) είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Γιατί μετά το Βελιγράδι ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων στη Μόσχα το 2014 (με νέο παγκόσμιο ρεκόρ), χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας στην Ισπανία, 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2014 και αμέτρητες πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνή μίτινγκ του αγωνίσματος της…

Το 8ο μετάλλιο της σε μεγάλη διοργάνωση σίγουρα είναι και το πιο γλυκό, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο.

Και δεν αποκλείεται σύντομα η οικογένεια Κορακάκη να μας απασχολεί και με ένα άλλο μέλος της καθώς στα χνάρια της Άννας (κι υπό την επίβλεψη του μπαμπά Τάσου) ακολουθεί κι ο 17χρονος αδελφός της Διονύσης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.