Στον σχεδιασμό της εταιρείας είναι η πρόσληψη 500 Ελλήνων για τις διοικητικές και τεχνικές θέσεις, ενώ ορισμένα μόνο στελέχη θα είναι Γερμανοί.
«Check in» σε Ελληνες υποψηφίους που επιθυμούν να εργαστούν στον αεροπορικό κλάδο θα κάνει η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, από τον προσεχή Νοέμβριο μέχρι και το 2055.
Τα αεροδρόμια που θα περάσουν σταδιακά στον έλεγχο της κοινοπραξίας είναι τα εξής: Ακτιο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη / Χανιά, Κεφαλονιά, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος.
Στον σχεδιασμό της εταιρείας είναι η πρόσληψη 500 Ελλήνων για τις διοικητικές και τεχνικές θέσεις, ενώ ορισμένα μόνο στελέχη θα είναι Γερμανοί.
Θα προσληφθεί κάθε είδους προσωπικό με εξειδίκευση, από διευθυντικά έως διοικητικά και τεχνικά στελέχη όλων των επιπέδων, ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των αεροδρομίων σε εικοσιτετράωρη βάση. Ειδικότερα αναζητούνται δικηγόροι, στελέχη μάρκετινγκ, υπεύθυνοι πληροφορικής και εφαρμογών, υπάλληλοι στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης, οικονομολόγοι, λογιστές, υπεύθυνοι στο τμήμα προμηθειών, στελέχη πληροφόρησης και προγραμματισμού, προσωπικό ασφαλείας κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα παρέχει ομάδες άμεσης επέμβασης από τεχνικούς και μηχανικούς.
Το νέο προσωπικό θα έχει προσληφθεί και εκπαιδευτεί έως ότου ξεκινήσει η επόμενη τουριστική σεζόν (του 2017), ενώ σε δεύτερη φάση όπου σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τέρμιναλ των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα, η Fraport θα προκηρύξει νέες θέσεις εργασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις στη διεύθυνση www.fraport-greece.com/eng/careers/send-your-cv ή στο email career@fraport-greece.com.
Ανάγκη για βελτιώσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια
Ενδιαφέρουσα πάντως η άποψη του γενικού διευθυντή πωλήσεων της Swiss για την Ελλάδακ. Ιωάννη Ζωγραφάκη που μιλώντα στο ΒΗΜΑ αναφέρθηκε για την ανάγκη αλλαγών και δη άμεσα στα Περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας. «Εφέτος εμείς δεν πήραμε, για παράδειγμα, τα slots που θέλαμε σε Μύκονο και Σαντορίνη, με αποτέλεσμα να έχουμε περιορισμένη χωρητικότητα. Αν και θέλαμε λοιπόν να βάλουμε πτήσεις παραπάνω, αυτό δεν ήταν εφικτό» θεωρεί την επέκταση της χωρητικότητας των αεροδρομίων στην πρώτη θέση των απαραίτητων βημάτων. Δεύτερο ιεραρχεί την επένδυση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.