Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΙστορίες"Ιππεύοντας" με τους θεούς

“Ιππεύοντας” με τους θεούς

|

Ride with the Gods, ο σταθμός θαλάσσιων μέσων που βρίσκεται στη Μικρή Βίγλα έρχεται να προσφέρει επιλογές ακόμη και σε σπορ όπως το τζούντο για προετοιμασία κοντά στη θάλασσα 

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα ήθελε κάποιος που ασχολείται επαγγελματικά με τα θαλάσσια σπορ; Είτε μιλάμε για windsurfing είτε για kitesurfing και για stand up paddle boarding… Ποιο είναι το ιδανικό τοπίο; Μα τι άλλο από μία ατελείωτη παραλία, με αμμόλοφους, ρηχά ζεστά νερά, επίπεδη θάλασσα και ονειρικές συνθήκες ανέμου. Οπότε κλείστε τα μάτια και αναζητείστε αυτόν τον χώρο… Τον βρήκατε; Ε δεν νομίζω να δυσκολευτήκατε και πολύ…

Το ίδιο αντιλήφθηκαν και οι Αλφρέδος Μάλλης και Θάνος Βασιλάκος όταν πήραν την απόφαση το 2015 να ιδρύσουν το σταθμό θαλάσσιων μέσων στη Νάξο. Χωρίς δεύτερη σκέψη όταν βρέθηκαν στην Μικρή Βίγλα απλά κοίταξαν ο ένας τον άλλο και πήραν την απόφαση: το Ride with the Gods δεν θα μπορούσε να έχει άλλη στέγη από την περιοχή αυτή. Και μετά από έναν χρόνο προεργασίας από φέτος έχουν ανοίξει τα φτερά τους και έχουν δημιουργήσει έναν ξεχωριστό χώρο όπου εκτός από τα θαλάσσια σπορ κάποιος μπορεί να προπονηθεί πάνω στις πολεμικές τέχνες.

Μία ακόμη καινοτομία που γρήγορα βρήκε ανταπόκριση. Βλέπετε ο Αλφρέδος πριν ασχοληθεί με τα θαλάσσια σπορ είχε περάσει από το ταπί ως αθλητής του Judo (2 Νταν) ενώ είναι και αθλητής του brazilian jujitsu έχοντας και στα δύο αθλήματα διακρίσεις εντός κι εκτός Ελλάδας και σήμερα έχει το δίπλωμα του προπονητή στο judo.  Όσο για τον Θάνο; Από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που σπούδασε στην Αμερική γρήγορα κατάλαβε ότι μέσα από το χόμπι του (Θαλάσσια σπορ) θα μπορούσε να ασχοληθεί και επαγγελματικά. Αμφότεροι ως κοινό σημείο αναφοράς τη παρουσία τους στο VDWS (σχολή θαλασσίων σπορ στην Γερμανία) ενώ η διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός ότι ο Θάνος πέρυσι το χειμώνα βρέθηκε στη Λέσβο ως εθελοντής ναυαγοσώστης σώζοντας μετανάστες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου…

Καμπ για τζούντο

Κι από τη Λέσβο στη Νάξο και μαζί πλέον οι δύο φίλοι αναλαμβάνουν τη διδασκαλία μικρών και μεγάλων πάνω στα θαλάσσια σπορ. Κοντά τους και αρκετά ακόμη παιδιά που έχουν την ίδια φιλοσοφία με αποτέλεσμα ο σταθμός Ride with the Gods καθημερινά να κερδίζει περισσότερους φίλους.

Πριν όμως μπουν στο νερό είχαν την τύχη το τριήμερο 20 – 22 Μαΐου να φιλοξενήσουν ένα προπονητικό καμπ judo τόσο στο σταθμό όσο και στο ΔΑΚ Νάξου. Η ομάδα Judo OAKA Team επέλεξε τη Νάξο για να προετοιμαστεί λίγο πριν την διακοπή της αγωνιστικής περιόδου και εκμεταλλεύτηκε το εξωτερικό τατάμι του σταθμού ώστε να συνδυάσει τη προπόνηση με τη θαλάσσια αύρα που λειτούργησε ευεργετικά για τα 16 μέλη της ομάδας, ανάμεσά τους και λιλιπούτειοι φίλοι του αθλήματος με τους γονείς τους. Το πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε δύο προπονήσεις την ημέρα για τους μεγάλους και μία για τους μικρούς με παράλληλες εξορμήσεις στις παραλίες και τα χωριά του νησιού ώστε να χαλαρώνει πνεύμα και σώμα.

Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο τους καλεσμένους ήταν ο παλαιστικός χώρος του σταθμού που είναι πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα καθότι περιλαμβάνει εξωτερικό δάπεδο προπόνησης με επαγγελματικά στρώματα απόσβεσης κραδασμών δίπλα στο κύμα με δυνατότητα σκίασης. Και παρά το γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες είχαμε βροχή, οι αθλητές δεν πτοήθηκαν και απόλαυσαν την εμπειρία. Αξιοσημείωτο είναι ότι όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες υπήρξε προπόνηση στο ΔΑΚ Νάξου (σ.σ. έβαλε το χεράκι του και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης ως προς την καλύτερη δυνατή παραμονή της ομάδας στο νησί)  και το παρών έδωσαν αθλητές από τις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ του νησιού. Όχι δεν πήραν μέρος αν και κάποιοι ήθελαν, όμως εντυπωσιάστηκαν από την πειθαρχεία και την τακτική του τζούντο.  Να σημειώσουμε τέλος ότι αντίστοιχο προπονητικό καμπ αναμένεται να επαναληφθεί στα τέλη Ιουλίου με τη παρουσία 40 αθλητών βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου με συμμετοχή από Κομοτηνή, Λαμία και Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα ridewiththegods.com 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Οι μαθητές της Γ1 μυήθηκαν στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου έζησαν μια βιωματική εμπειρία μάθησης στο εστιατόριο “Δουκάτο”, μαθαίνοντας με τη βοήθεια δύο σεφ πώς η καρυδόπιτα γίνεται μάθημα συνεργασίας, δημιουργίας και χαράς

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών (μέρος 2ο)

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας ( μέρος 2ο)

Π. Κουντούρης: “Οσοι ζουν στα νησιά καταλαβαίνουν την αγωνία των πλοιάρχων να δέσει το πλοίο” (video)

Κάθε προσέγγιση στα λιμάνια των Κυκλάδων είναι μια μάχη με τον καιρό και την ευθύνη – πίσω από κάθε επιτυχημένο δρομολόγιο, κρύβεται ανθρώπινη αγωνία και επαγγελματισμός - Ο Παναγιώτης Κουντούρης από τη Σίκινο μεταφέρει την αγωνία (video)

Σαντορίνη: Ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του ο Ναυτικός Όμιλος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων – «Ο μικρός Ερμής»: Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για γονείς και παιδιά

Η Ερμούπολη της Σύρου, γνωστή για την ιστορία της και την φιλοξενία της, θα φιλοξενήσει αυτό το μοναδικό φεστιβάλ της παιδιατρικής

Οι “Κυκλαδίτισσες” θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας (video)

Η έκθεση «Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων», περιγράφει την ιστορία, μέσα από τα μάτια των γυναικών των Κυκλάδων, από την αρχαιότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Premier League: Κίνητρο και θέληση από τη Τσέλσι που ποντάρει και στην έδρα

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Ακραία θέληση για τα «άστρα» στο 2.10! - Γιατί είναι φαβορί η Τσέλσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Πρόταση Ημέρας: Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια

Ο "γαστρονόμος" προτείνει ένα πιάτο όπου "ένα ένδοξο ρολό αρνιού με πλούσια, αρωματική σάλτσα, που την τρως με το κουτάλι"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων