Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΓεύσεις με άρωμα Κυκλάδων

Γεύσεις με άρωμα Κυκλάδων

|

Το Φεστιβάλ “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις” που διοργανώνει το “Αθηνόραμα” γιορτάζει φέτος τα 40 του χρόνια και οι Κυκλάδες έχουν την τιμητική τους με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

Στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και την ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετέχει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο φεστιβάλ γεύσεων που διοργανώνει το Αθηνόραμα «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» στις 10-11-12 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραγωγούς από τις Κυκλάδες και να δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα τους.

Το Φεστιβάλ έχει το χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά από δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.). Στα πλαίσια μιας διακριτικής συνύπαρξης με τη γεύση να έχει τον πρώτο λόγο, οι επισκέπτες συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή με ποιοτικά χαρακτηριστικά που πηγάζουν μέσα από το σύγχρονο δημιουργικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Μάλιστα, το 2016 είναι μια επετειακή χρονιά για το αθηνόραμα, καθώς συμπληρώνει αισίως 40 επιτυχημένα χρόνια ως ο απόλυτος οδηγός για την έξοδο, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό στην Αθήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο όλες οι δραστηριότητες του αθηνοράματος για το 2016, συμπεριλαμβανομένου και του “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις” θα συνοδεύονται από το εορταστικό κλίμα των 40 χρόνων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το φετινό “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις” θα έχει πολύ πιο έντονο φεστιβαλικό χαρακτήρα: θα είναι μια γιορτή όχι μόνο προς τιμήν της ελληνικής γεύσης, αλλά μια γιορτή αντάξια της φήμης και εμπειρίας του brand αθηνόραμα.

Δράσεις

Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα λάβουν χώρα δύο παράλληλες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

12:00 – 13:30             

Ελάτε να μιλήσουμε περί…άνεμου και αρμύρας!

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το δίκτυο Aegean Cuisine θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας», μια καινούρια έκδοση την οποία συνυπογράφουν οι δημοσιογράφοι Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες θα εντάσσονται παλαιά και νέα εστιατόρια-μέλη. Τέλος, θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine και θα παρουσιαστεί το νέο σήμα.

15:00 – 17:00

Ελάτε να γευθείτε…Κυκλάδες!

Οι εικόνες του βιβλίου «Του άνεμου και της αρμύρας» θα ζωντανέψουν μέσα από τις κατσαρόλες των σεφ του δικτύου Aegean Cuisine, οι οποίοι θα μαγειρέψουν live για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν για να ετοιμάσουν παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές, ο Βασίλης Παπικινός από το εστιατόριο Αλευρόμυλος στη Μήλο, ο Δημήτρης Γιγίνης από το εστιατόριο Sea Satin Nino στην Άνδρο, ο Δημήτρης Πλυτάς από το εστιατόριο Περί Τίνος στη Σύρο και ο Στέφανος Στεφανίδης από το εστιατόριο Μεταλλείο στη Σέριφο.

 Σας περιμένουμε από κοντά για ένα αξέχαστο ταξίδι στη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.