Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕξαφάνιση Μπεν: 25 χρόνια μετά επιστρέφουν

Εξαφάνιση Μπεν: 25 χρόνια μετά επιστρέφουν

|

Εκκληση εκ νέου στους κατοίκους της Κω για πληροφορίες σε σχέση με τον μικρό Μπεν απηύθυναν Αγγλοι αστυνομικοί. Οργάνωση προσφέρει 12.500 ευρώ σε όσους βοηθήσουν.

Ένα θρίλερ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της επικαιρότητας στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90 και ενεργοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις Ελλάδας και Αγγλίας έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα… Βέβαια οι γονείς του μικρού Μπεν Νίνταμ (χάθηκε στις 24 Ιουλίου 1991, σε ηλικία 21 μηνών) δεν σταμάτησαν ποτέ να αναζητούν τον χαμένο τους γιο και από σήμερα, 25 χρόνια μετά κλιμάκο της βρετανικής αστυνομίας βρίσκεται εκ νέου στη Κω σε αναζήτηση του Μπεν. Τα στελέχη της αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες θα παραμείνουν στη χώρα μας για περίπου δύο εβδομάδες. Έτσι, τις επόμενες ημέρες έντεκα (11) στελέχη της βρετανικής αστυνομίας θα βρίσκονται στο νησί, διεξάγοντας έρευνες κι ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεσή του φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι περισσότερες από ποτέ. Όπως λέει στο newsbeast.gr o Έλληνας επιθεωρητής της βρετανικής αστυνομίας, Παναγιώτης Δέδες: «Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες στην Κω με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή, Μάθιου Φένεκ. Η έρευνα διεξάγεται από μία ομάδα ντετέκτιβ από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι πληροφορίες που έχουμε λάβει έχουν συρρεύσει το τελευταίο διάστημα υποχρεώνουν να προχωρήσουμε σε εξακρίβωση των στοιχείων που έχουμε συγκεντρώσει έως και αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Φουρλής, ο οποίος υπηρετεί και εκείνος στην αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, σημειώνει πως οι έρευνες δεν διακόπηκαν ποτέ από τη στιγμή που χάθηκε ο Μπεν. «Συνεχίζονται από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα η συγκεκριμένη υπόθεση. Αναλογιστείτε πως ήδη πέρασαν 25 χρόνια από τότε. Είχαμε απευθύνει και κατά το παρελθόν έκκληση στο ελληνικό κοινό. Ποτέ όμως δεν είχαμε απευθύνει δημόσια έκκληση. Αυτή τη φορά όμως πιστεύουμε ότι κάποιος ο οποίος ήταν την εποχή εκείνη στην Κω, και έχει πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη. Γίνονται διάφορες υποθέσεις τις οποίες ερευνούμε. Μία από αυτές υπαγορεύει ότι ο Μπεν είναι ακόμα ζωντανός».

Μάλιστα προσφέρουν απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια, ενώ για πρώτη φορά έχουμε και χρηματική αμοιβή. Η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν. «Μία βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση δίνει ως αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τον Μπεν. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη οργάνωση προσφέρει αμοιβή για οποιονδήποτε βρίσκεται εκτός Αγγλίας, γεγονός που είναι αρκετά σημαντικό», συμπληρώνει ο κ. Φουρλής  Και προσθέτει «Τα μέλη της οικογένειάς του δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κω, ωστόσο γνωρίζουν ότι πραγματοποιούνται οι έρευνες και έχουμε την υποστήριξή τους. Δεν είμαστε πολλές ημέρες στο νησί. Σήμερα μόλις έγινε γνωστή η διαδικασία, καθώς δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ορισμένες επαφές με άτομα, τα οποία βρίσκονται στο νησί. Δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να ερχόμαστε εδώ, στο πλαίσιο των ερευνών. Απλώς κάποιες φορές συμβαίνει χωρίς να το μάθει κανείς. Παράλληλα έχουμε οργανώσει αρκετά ταξίδια για τον ίδιο λόγο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή όμως θελήσαμε να απευθυνθούμε αποκλειστικά τους κατοίκους του νησιού».

Ο επικεφαλής των ‘Αγγλων αστυνομικών Jon Cousins δήλωσε μεταξύ άλλων: «έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο».

Στη συνέχεια, οι ‘Αγγλοι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν το 1993 (δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν) όπου κάποιος άγνωστος τους ανέφερε “ότι ο Μπεν ζει, με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος…”

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση ειδικά για το Ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με ‘Αγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά με διακριτικότητα.

Οι αριθμοί είναι:

   * 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά)

   * 6951040217 ( Ελληνικά/Αγγλικά)

   * 6951040226 (Αγγλικά)

Με πληροφορίες από το newbeast.gr
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Νάξο – Συναντήσεις με φορείς και αυτοψία σε δικαστικές εγκαταστάσεις (video)

Σε διαδοχικές συναντήσεις ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για την πρόοδο έργων και τις ανάγκες της Νάξου στον τομέα της Δικαιοσύνης

Hellenic Seaplanes: Απογειώνονται τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, αλλά όχι σε Μήλο και Σαντορίνη

Παρά την ετοιμότητα της Hellenic Seaplanes, δύο εμβληματικά νησιά μένουν εκτός του εθνικού πτητικού χάρτη λόγω αρνητικών γνωμοδοτήσεων από τις Λιμενικές Αρχές

Μύκονος – Γ. Βρούτσης: Αναβαθμίζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Κόρφο με χρηματοδότηση 731.500€

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης ανακοίνωσαν την υλοποίηση του έργου σε ειδική εκδήλωση παρουσία Ολυμπιονικών και αθλητών

«Οι Κούροι ανήκουν στο Φλεριό»: Σαφής αντίθεση στην απομάκρυνσή τους από τη Νάντια Σαλτερή

Δημόσια παρέμβαση της Νάντιας Σαλτερή για την απόφαση του ΚΑΣ – Χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, με κίνδυνο απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας των Μελάνων

Μια Τήνος για όλους: Νέες θέσεις (14) στάθμευσης ΑμεΑ σε κοινότητες του νησιού

Ο Δήμος Τήνου κάνει πράξη την ισότιμη πρόσβαση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε 11 χωριά του νησιού

Στη Νάξο (και φέτος) το ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης, ασπίδα προστασίας για το καλοκαίρι

Το ελικόπτερο Kamov Ka-32 σταθμεύει ξανά στο αεροδρόμιο της Νάξου, έτοιμο να επέμβει άμεσα σε κάθε πυρκαγιά στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Γ. Πολυχρονάκος: «Για τις Κυκλάδες όπως τις αγαπήσαμε, όπως πρέπει να τις παραδώσουμε» (video)

Δήλωση του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με επίκεντρο τις Κυκλάδες, το νερό και το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης

Νάξος: Ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επαναφέρει την οργανωμένη ναυαγοσωστική προστασία για το 2025, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και τον σεβασμό στον άνθρωπο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση