Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΟλοκληρώνονται οι προσλήψεις

Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις

|

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού για όλες τις προβλεπόμενες θέσεις στον οργανισμό λειτουργίας του Γενικού νοσοκομείου Σαντορίνης. 
 

Μπήκαμε στην τελική ευθεία… Η μήπως είμαστε έτοιμοι να κόψουμε την … κορδέλα. Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης που είναι έτοιμο επιτέλους για τα …δεύτερα εγκαίνια, αυτή τη φορά με πλήρες ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό… Εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων (έληξε στις 11 Απριλίου 2016) που αφορούσε 185 θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού προσωπικού καθώς επίσης γενικών καθηκόντων, οδηγών και φυλάκων. Και πλέον παρά την γκρίνια για τα …δικά μας παιδιά και τις καταγγελίες για «βόλεμα» έρχεται η ώρα που όλοι περιμένουν εδώ και μία τετραετία στην Σαντορίνη…  Και όπως ανακοίνωσε τη Παρασκευή η διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ αυτό που προέχει για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου είναι οι καλές σχέσεις που πρέπει να οικοδομηθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να λειτουργήσει τελικά το νοσοκομείο, καθώς η Σαντορίνη οφείλει να διαθέτει δημόσιο χώρο υγείας αντάξιο του ονόματός της, αλλά και των απαιτήσεων κατοίκων και επισκεπτών της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης της ΑΕΜΥ ΑΕ. έχει ως εξής:

«Την πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, με δημόσιο χαρακτήρα και χάριν του δημοσίου συμφέροντος, πραγματοποιεί

Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΕΜΥ, με σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων και των πολλαπλάσιων επισκεπτών της Σαντορίνης, ξεκίνησε πριν 10 μήνες μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτητική προσπάθεια.

Τα βήματα για την προσέγγιση του στόχου, που ξεκίνησαν ουσιαστικά από την 31η Αυγούστου που έγινε η διοικητική παραλαβή του Νοσοκομείου από τον Ανάδοχο του έργου, δηλαδή την ΚΤΥΠ Α.Ε., μας οδήγησαν, με σχετική καθυστέρηση, στη νομοθετική ρύθμιση της έναρξης λειτουργίας του, το Φεβρουάριο του 2016 μέσω του Ν.4368.

Σε αυτή την πορεία αναδείχθηκαν ανάγκες, κυρίως τεχνικές, που απαιτούσαν άμεσες και συγκροτημένες λύσεις.

Κύρια στοιχεία αυτής της πορείας αποτελούν η καταγραφή των αναγκών και των εκκρεμοτήτων του χώρου, ο σχεδιασμός λειτουργίας του, η υλοποίηση διοικητικών και τεχνικών εργασιών.

Η εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνίας, ο έλεγχος, συντήρηση και υποστήριξη του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας, οι διαδικασίες τακτοποίησης του πρόσθετου χώρου 850 τετρ.μέτρων του υπογείου για μελλοντική χρήση, οι διαδικασίες μετρήσεων και αδειοδότησης των εγκαταστάσεων ιοντίζουσας ακτινοβολίας, η οικονομοτεχνική μελέτη εφαρμογής για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, είναι μερικά από τα μικρά ή μεγαλύτερα βήματα σε αυτήν την πορεία.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο λειτουργίας του Νοσοκομείου, είναι η στελέχωσή του με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, που η ένταξή του στη διοικητική δομή της ΑΕΜΥ, καθορίστηκε από τους ακόλουθους τρεις παράγοντες: το νομοθετικό πλαίσιο του Φεβρουαρίου 20 16, την προγραμματική σύμβαση με τη 2η ΥΠΕ που αφορά στη λειτουργική ένταξη του Κέντρου Υγείας Θήρας στο ΓΝΘ και τις προσκλήσεις απόσπασης από το Υπουργείο Υγείας και εποπτευόμενους φορείς του και πρόσληψης νέου προσωπικού.

Με τη συστηματική και υπεύθυνη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας, αλλά και των εργαζομένων της ΑΕΜΥ, επιταχύναμε μέσα σε λίγους μήνες, την ενεργοποίηση των διαδικασιών, που θα οδηγήσουν σύντομα στην έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Πλησιάζοντας στο τελικό σημείο εφαρμογής του στρατηγικού σχεδιασμού, ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού για όλες τις προβλεπόμενες θέσεις στον οργανισμό λειτουργίας του ΓΝΘ.

Η ομαλή και επαρκής λειτουργία του Νοσοκομείου, θα ενισχυθεί και από την αναμενόμενη υποστήριξη της Διοίκησης και των εργαζομένων που θα το στελεχώσουν. Στο σημείο αυτό ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών συλλογικοτήτων.

Η ανάδειξη της Σαντορίνης σε ηγετικό τουριστικό προορισμό, οφείλεται και στη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της. Αυτό είμαστε σίγουροι πως θα το διαπιστώσουν οι εργαζόμενοι, κυρίως επιστήμονες, που θα αποδεχθούν τη μετακίνησή τους στο νησί για την ανάπτυξη της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και συνεπείς στο πρωταρχικό στόχο της ΑΕΜΥ σε όλες τις δομές υγείας που λειτουργεί , που είναι η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών σε δημόσιους φορείς, θα επιδιώξουμε τη δημιουργία νέων σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Σκοπός μας είναι η λειτουργία Νοσοκομείου σύγχρονου, ασφαλούς και ανοικτό σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Γιατί η Σαντορίνη οφείλει να διαθέτει δημόσιο χώρο υγείας αντάξιο του ονόματός της, αλλά και των απαιτήσεων κατοίκων και επισκεπτών της”.

Πηγή: onmed.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανελλήνιες 2024: Αποζημίωση για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις εκτός έδρας (!!!)

Πανελλήνιες 2024: Για μία ακόμη χρονιά, αποζημίωση για όσους μαθητές δώσουν εξετάσεις μακριά από τα σπίτια τους

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μάχη για το ντονέρ μετά τη πρόκληση των Τούρκων

Οργή από τους Ευρωπαίους εστιάτορες για τις προτάσεις των Τούρκων να υποχρεωθούν όλες οι φέτες ντονέρ να κόβονται «οριζόντια... με πάχος 3 έως 5 χιλιοστά»

Κυριακή Πάσχα: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των “Blue Star Delos” και “Blue Star Paros”

Δεμένα τα πλοία της Blue Star Ferries το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Σύρος – Αγιο Φως: Με ιδιωτικό σκάφος (χορηγία της ONEX) έφτασε στην Ερμούπολη

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Σύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και φορείς του νησιού.

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Νάξος: Γεύμα “Στο λαδόχαρτο” για τους άσους του Ολυμπιακού Εσε και Καρβάλιο

Η πρώτη ...επαφή με την κουζίνα και γαστρονομία της Νάξου για τους Εσε και Καρβάλιο το "Στο Λαδόχαρτο"

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες