Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΕνα μοναδικό ταξίδι στη γνώση

Ενα μοναδικό ταξίδι στη γνώση

|

Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαιδευσης του Αγίου Αρσενίου με την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων Σχολείων Αγίου Αρσενίου γνώρισαν από … πρώτη χέρι τις ομορφιές της Κρήτης σε ένα ξεχωριστό ταξίδι 

Η γνώση είναι δύναμη… Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει μόνο του… Χρειάζεται βάσεις και όπως λέει και ένα παλιό γνωμικό «Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο της γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει» και ο Σύλλογος Γονέων Σχολείων Αγίου Αρσενίου που δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε μία πολύ έξυπνη δράση: συνδύασε το ταξίδι με τη γνώση και την εμπειρία ζωής. Και έτσι οι μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Αγίου Αρσενίου με τη συνοδεία μελών του Συλλόγου βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Κρήτη όπου γνώρισαν την μεγαλόνησο και τα μικρά ή μεγάλα μυστικά της. Η εμπειρία μοναδική για τους μικρούς μαθητές που είχαν την ευκαιρία εκτός από …γνώση να εισπράξουν όμορφες στιγμές σε προσωπικό επίπεδο, να γευτούν τις λιχουδιές του νησιού και να γεμίσουν τις …μπαταρίες τους ενόψει της συνέχειας στη σχολική περίοδο που ολοκληρώνεται μετά το Πάσχα.

Ας διαβάσουμε πως περιγράφουν οι γονείς μέσα από ενημερωτικό σημείο αυτή τη ξεχωριστή δράση και τους ευχόμαστε να έχουν …συνέχεια με περισσότερες και καλύτερες (εάν είναι δυνατόν) κινήσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα παροχής παιδείας στα παιδιά τους.

«Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας την προσπάθεια να γνωρίσουν τα παιδιά μας την Ελλάδα και να δουν από κοντά τα θεμέλια της ιστορίας μας αλλά και να ζήσουν εμπειρίες (που για άλλα παιδιά στην ηλικία τους είναι καθημερινότητα) πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο επιμορφωτική εκδρομή στην Κρήτη. Με την άφιξή μας στο Ηράκλειο επισκεφτήκαμε το Ανάκτορο της Κνωσού κι είδαμε από κοντά δείγματα του Μινωικού πολιτισμού όπως την “Αίθουσα του Θρόνου”, τον “Πρίγκιπα με τα κρίνα”, κ.α. Στη συνέχεια χαθήκαμε στους διαδρόμους του “Θαλασσόκοσμου”, του μεγαλύτερου ενυδρείου της Μεσογειακής Ευρώπης και είδαμε σε απόσταση αναπνοής καρχαρίες, ροφούς, ιππόκαμπους , χελώνες, χέλια, σμέρνες, όστρακα και χιλιάδες τροπικά ψάρια με απίστευτα χρώματα. Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε, ξεναγηθήκαμε στο μουσείο Φυσικής ιστορίας Κρήτης, όπου είδαμε ομοιώματα δεινοσαύρων και των αυγών τους, διάφορα ζώα ταξινομημένα ανά κλιματικές ζώνες όπου ζουν, είδαμε ζωντανά ερπετά και φίδια, διασκεδάσαμε με παιχνίδια οφθαλμαπάτης και τέλος μπήκαμε σε προσομοιωτή σεισμού, όπου νιώσαμε σεισμικές δονήσεις σα να ήμασταν κοντά και μακριά από το επίκεντρο. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τα Χανιά, περιηγηθήκαμε στο παλιό λιμάνι, ανεβήκαμε στους Τάφους των Βενιζέλων κι επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής, η οποία είχε γκρεμιστεί από τον πόλεμο και για την οποία ο Άγιος Πορφύριος παρότρυνε τις μοναχές “να την αναστηλώσουν γιατί θα ερχόταν ώρα που θα γέμιζε παιδιά” όπερ και εγένετο καθημερινά τα τελευταία χρόνια.

Περάσαμε κι από το Ρέθυμνο όπου φάγαμε το παγωτό μας στο λιμάνι και χαθήκαμε στα καλντερίμια του και επιστρέψαμε στη Νάξο μας με χιλιάδες φωτογραφίες για να έχουμε να τα διηγηθούμε στους φίλους μας». Και καταλήγουν με ευχαριστίες σε πρόσωπα που έπαιξαν μικρό ή μεγάλο ρόλο στο συγκεκριμένο ταξίδι «Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστευτήκαν και μας ακολούθησαν. Επιπλέον ευχαριστούμε τα ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ για τη βοήθειά τους στο εγχείρημά μας, τον κο Δημήτρη Δενδρινό, πράκτορα της SEA JETS για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε καθώς και τον κο Μπιλά Χαράλαμπο που μας στηρίζει σε κάθε μας δράση.. Και του χρόνου! ·»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από 9 έως 11 Ιουλίου

Διακοπή ρεύματος από την Τετάρτη 9 έως την Παρασκευή 11 Ιουλίου λόγω τεχνικών εργασιών στη Σαντορίνη

Κυκλάδες 2025 – Αγορά ακινήτων: Πού ανεβαίνουν οι τιμές και ποια νησιά προτιμούν οι επενδυτές

Σύρος και Άνδρος ανεβαίνουν ως επενδυτικοί προορισμοί, ενώ η Μύκονος παραμένει η πιο ακριβή – Οι νέες τάσεις και αποδόσεις ακινήτων σύμφωνα με το Spitogatos Insights

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή