Τρίτη, 10 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΟμπαμα, Τριντό και "Ζήτω η Ελλάς" (video)

Ομπαμα, Τριντό και “Ζήτω η Ελλάς” (video)

|

Οι ισχυροί άνδες Αμερικής (Ομπάμα) και Καναδά (Τριντό) τίμησαν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την 25η Μαρτίου 

Αμερική και Καναδάς γνωρίζουν ότι ένα μέρος της δύναμής τους το οφείλουν στην ελληνική ομογένεια. Και είναι λογικό σε κάθε επέτειο εθνικής εορτής της Ελλάδας οι ηγέτες των δύο αυτών χωρών  – ακόμη κι εάν δεν θέλουν – να φορούν το καλό τους …χαμόγελο, να κάνουν ακόμη και μαθήματα …ελληνικών για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι είναι κοντά τους. Γιατί μην ξεχνάμε ότι οι ομογενείς είναι αρκετοί και έχουν δύναμη σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι λίγο πριν την μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης την προσεχή Κυριακή (10/04) όπου το παρών θα δώσει και ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ουάσινγκτον, είχαμε την δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κος Μπαράκ Ομπάμα για τους εορτασμούς της ελληνικής ανεξαρτησίας. Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος και βέβαια ο Ομπάμα έκλεψε τη παράσταση…

Έχοντας στο πλευρό του τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, μίλησε για σχέσεις ανάμεσα σε δύο φίλους όσον αφορά τις ΗΠΑ και την Ελλάδα και τόνισε την συνεισφορά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για τη διατήρηση και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τους Έλληνες για την ανθεκτικότητά τους αλλά και για τη στάση τους στην προσφυγική κρίση. Οι Έλληνες, είπε ο κ. Ομπάμα, έχουν αγκαλιάσει με ανθρωπισμό αυτούς που έχουν ανάγκη. «Οι δεσμοί μας είναι ιστορικοί, είμαστε φίλοι και σύμμαχοί στο ΝΑΤΟ και οι κουλτούρες μας είναι συνδεδεμένες. Αυτή δεν είναι μια σχέση ανάμεσα σε κυβερνήσεις, είναι μια σχέση ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε οικογένειες». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα απάντησε ότι «εργαζόμαστε γι’ αυτό».

Και βέβαια στο τέλος έδωσε το δικό του ξεχωριστό σόου τονίζοντας με χαμόγελο ότι «η Μισέλ συνεχώς γεμίζει το ψυγείο μας με ελληνικό γιαούρτι» ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη χρονιά για τους Έλληνες «επειδή… επιστρέφει ο Τζον Στάμος στην τηλεόραση». Το καλύτερο ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος το άφησε για το τέλος όταν είπε σε σπαστά ελληνικά «ζήτω η Ελλάς» σκορπώντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

Καναδάς

Κι από την Αμερική, στον Καναδά και δη στο Κεμπέκ, όπου στην παρέλαση των ομογενών την 25η Μαρτίου παρέστη ο δημοφιλής νέος πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, και δεν παρέλειψε να σχολιάσει την παρουσία του αυτή, αναρτώντας ενθουσιώδες σχόλιο στο Facebook την Κυριακή. «Ζήτω η Ελλάδα! Είναι πραγματικά υπέροχο που παρευρίσκομαι στην παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ελλήνων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καναδός πρωθυπουργός, ο οποίος κρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μια ελληνική σημαία.  Ο Τριντό, ο οποίος συνοδευόταν με τον έλληνα πρέσβη, ήταν πολύ προσηνής, συνομιλώντας με πολλούς ομογενείς. Μάλιστα, τα σχόλια όλων των Καναδών, ομογενών και μη, στην ανάρτηση του φτάνουν τα 15.000, ενώ οι κοινοποιήσεις της ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 717!

Με πληροφορίες από το skai.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών