Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Νάξου είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν δίπλα σε ικανούς chef (Παπαδόπουλος – Γιαννάκης) και να κάνουν τα πρώτα τους μαθήματα πρακτικής
Ημέρες άνοιξης και τα περισσότερα σχολεία λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα είναι σε εκπαιδευτικές επισκέψεις με στόχο να καλύψουν όχι μόνο διδακτικές ώρες αλλά και να μπουν σ’ αυτό που λέμε πρακτική εξάσκηση. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Νάξου που έχουν άλλωστε ως στόχο την πρακτική και λιγότερο την θεωρεία, βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στη Χώρα Νάξου και δη στην ταβέρνα «Αποστόλης» όπου και είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε μία επαγγελματική κουζίνα και το κυριότερο επί των επίβλεψη δύο πιστοποιημένων chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Δημήτρης (Τάκη) Γιαννάκη. Μιλάμε για τους μαθητές του Α3 του ΕΠΑΛ, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εργασίας του β’ τετραμήνου με τίτλο «Παραδοσιακές Συνταγές της Νάξου»…
Χωρισμένοι σε δύο ομάδες εκτέλεσαν δύο παραδοσιακές συνταγές της Νάξου, τη περίφημη «σεφουκλωτή» (στη κατηγορία φαγητού) και το «μελαχρινό» (στη κατηγορία του γλυκού). Οι δύο Chef επέβλεψαν την όλη διαδικασία, η αλήθεια είναι ότι βοήθησαν όπου μπορούσαν και στο τέλος αξιολόγησαν την απόδοση των ομάδων και ανέδειξαν την πιο επιτυχημένη συνταγή, και σε επίπεδο γεύσης και σε επίπεδο αισθητικής. Και οι δύο ομάδες πάντως έδειξαν μέρος των δυνατοτήτων τους και όλοι μαζί αποχώρησαν ευχαριστημένοι από την εξαιρετική αυτή εμπειρία…