Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΜάγεψε η γαστρονομία του Αιγαίου

Μάγεψε η γαστρονομία του Αιγαίου

|

Οι Αμερικανοί γοητεύτηκαν από την δύναμη της Ελληνικής κουζίνας και δη του Νοτίου Αιγαίου με την Μύκονο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ το παρών μέσω προϊόντων έδωσαν στο Μαϊάμι και Ιος, Αστυπάλαια και Ρόδος 

Η γαστρονομία του Αιγαίου ειναι ένα τεράστιο όπλο για όποιον ξέρει να το γνωρίζει.. Οι Αμερικανοί ως καλοφαγάδες καταλαβαίνουν την δύναμη της κουζίνας του Αιγαίου και πριν από τρεις εβδομάδες η Αμερική γνώρισε από πρώτο χέρι τόσο τα ελληνικά νησιά όσο και τη γαστρονομία τους όπως προβλήθηκαν σε στελέχη κρουαζιέρας απ’ όλον τον κόσμο, που μετείχαν στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2016 (formerly Cruise Shipping Miami), από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2016.

Στο πλαίσιο της έκθεσης υπήρχαν διάφορα δρώμενα, τα οποία αξιοποίησε η εταιρεία LifeThink που εδώ και 5 χρόνια ηγείται στο σχεδιασμό εφαρμογών για τα ελληνικά νησιά, για να προωθήσει ελληνικά νησιά και τη γαστρονομία τους στο εξειδικευμένο κοινό υψηλού εισοδήματος της κρουαζιέρας. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίχθηκε ένθερμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Τουριστική Επιτροπή της Μυκόνου, τους Δήμους Αστυπάλαιας, Ίου και Ρόδου, καθώς και καταξιωμένες επιχειρήσεις του νησιού της Μυκόνου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με γνωστή εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων (Public Relations – PR) στο Μαϊάμι, της Karen Weiner Escalera. Επί τρεις ημέρες, στον κομψό χώρο του «Thasos», σχεδιασμένο από τον γνωστό διακοσμητή Άγγελο Αγγελόπουλο και έτη φωτός μακριά από ό,τι θα αποκαλούσαμε κλασικό «ελληνικό εστιατόριο του εξωτερικού», βρέθηκαν επιλεγμένοι travel writers, food bloggers, εκπρόσωποι των σημαντικότερων ταξιδιωτικών πρακτορείων και υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικών τουριστικών οργανισμών. Ο αριθμός τους ήταν περίπου 300 άτομα…

Προβολή

Σκοπός των δράσεων ήταν η προβολή και η ανάδειξη των νησιών ως ποιοτικοί και αυθεντικοί ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί προβάλλοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που τα κάνουν να διαφέρουν και ιδιαίτερα την κουζίνα και τα τοπικά τους προϊόντα. 

Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τη διοργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων για την ανάδειξη της διαφορετικότητας της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με την συμμετοχή του Έλληνα Executive Chef Αθηναγόρα Κωστάκου – βραβευμένος σεφ του μυκονιάτικου ξενοδοχείου «Bill & Coo» – στο Μαϊάμι. Προλόγισε δε το μενού του, λέγοντας πως «θέλω να σας προσφέρω την εμπειρία του Αιγαίου μέσα από τα μάτια μου». Μαζί του είχε φέρει, μεταξύ άλλων, θρούμπι και θυμάρι από τη Μύκονο, σαφράν από την Αστυπάλαια, αβγοτάραχο, ταραμά και μαστίχα. «Τα γεμιστά της μαμάς μου», «το αρνί του Αθηναγόρα» και «η δική μου σπανακόπιτα» είναι ορισμένα από τα signature πιάτα του, τα οποία ακολούθησαν ξεσηκώνοντας κολακευτικά σχόλια στα τραπέζια. Να σημειώσουμε τέλος ότι η ελληνική κουζίνα έχει ήδη όνομα στο Μαϊάμι με το «Milos» να κάνει πετυχημένη καριέρα εδώ και 4 χρόνια, οπότε το χάπενινγκ του Αθηναγόρα ενισχύει πολύ την καλή γευστική μας φήμη.

Εκδηλώσεις

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έγιναν στο Ελληνικό εστιατόριο Thasos από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, το οποίο βρίσκεται στην 3330 East Oakland Park Blvd. Fort Lauderdale, Florida. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, είναι οι ακόλουθες:

1. Εισαγωγή στην μοντέρνα Ελληνική Γαστρονομία από τον Ex. Chef Αθηναγόρα Κωστάκο. Ειδικοί και λάτρεις του φαγητού και του κρασιού δούλεψαν μαζί με το γνωστό Έλληνα chef και ανακάλυψαν καλά κρυμμένα μυστικά και συμβουλές σχετικά με την Ελληνική Γαστρονομία.  

2. Project Γαστρονομίας από τα Ελληνικά νησιά και τη βραβευμένη ομάδα του Ex. Chef Αθηναγόρα Κωστάκου, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική βραδιά και απίστευτες γεύσεις που εξιτάρουν όλες τις αισθήσεις. 

3. Mykonos The White Island, the island of the winds, the absolute summer destination’s party. Ένα μοναδικό πάρτυ για την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων με σύνθημα:  “Wear your summer attitude and your most comfortable shoes. It’s a party night, and it’s the Greek way.”

Κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, πέρα από την απολαυστική κουζίνα και τα πιάτα που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι καλεσμένοι, διαμοιράστηκε και έντυπο υψηλής αισθητικής, σε 5.000 αντίτυπα, με παρουσίαση συνταγών και φωτογραφικό υλικό από τις ομορφιές των νησιών, καθώς  και με παρουσίαση των επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

Με πληροφορίες από το tornosnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυριακή Πάσχα: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των “Blue Star Delos” και “Blue Star Paros”

Δεμένα τα πλοία της Blue Star Ferries το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Νάξος: Γεύμα “Στο λαδόχαρτο” για τους άσους του Ολυμπιακού Εσε και Καρβάλιο

Η πρώτη ...επαφή με την κουζίνα και γαστρονομία της Νάξου για τους Εσε και Καρβάλιο το "Στο Λαδόχαρτο"

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Κραουνάκης για Αννα Παναγιωτοπούλου: “Εφυγε από τη ζωή η Αννα”

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Οι ρόλοι της σε σειρές που άφησαν εποχή.

Πολίτικη μαγειρίτσα με γιαουρτάλευρο αντί για αυγολέμονο (συνταγή)

Εξοχη μαγειρίτσα, με ένα απίθανο κόλπο που μας γλιτώνει πολύ χρόνο (ποια είναι η συνταγή)

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο - Τι έγινε με την 49χρονη γυναίκα

Ανάσταση Κυρίου: Χρέος μας να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ο Αλέκος Αρβανιτάς μας αναλύει την εβδομάδα που φεύγει και στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της Ανάστασης του Κυρίου

Ολυμπιακός: Ο Σαντιάγκο Εσε με τη σύντροφό του γιορτάζουν το Πάσχα στη Νάξο

Ο Σαντιάγκο Εσε μαζί με την αγαπημένη του αποφάσισαν να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Ελλάδας

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: «Σεισμός» στην Πρώτη Ανάσταση (video)

"Σεισμός" στην.... Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Μητρόπολη Παροναξίας (video)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές