Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΜάγεψε η γαστρονομία του Αιγαίου

Μάγεψε η γαστρονομία του Αιγαίου

|

Οι Αμερικανοί γοητεύτηκαν από την δύναμη της Ελληνικής κουζίνας και δη του Νοτίου Αιγαίου με την Μύκονο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ το παρών μέσω προϊόντων έδωσαν στο Μαϊάμι και Ιος, Αστυπάλαια και Ρόδος 

Η γαστρονομία του Αιγαίου ειναι ένα τεράστιο όπλο για όποιον ξέρει να το γνωρίζει.. Οι Αμερικανοί ως καλοφαγάδες καταλαβαίνουν την δύναμη της κουζίνας του Αιγαίου και πριν από τρεις εβδομάδες η Αμερική γνώρισε από πρώτο χέρι τόσο τα ελληνικά νησιά όσο και τη γαστρονομία τους όπως προβλήθηκαν σε στελέχη κρουαζιέρας απ’ όλον τον κόσμο, που μετείχαν στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2016 (formerly Cruise Shipping Miami), από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2016.

Στο πλαίσιο της έκθεσης υπήρχαν διάφορα δρώμενα, τα οποία αξιοποίησε η εταιρεία LifeThink που εδώ και 5 χρόνια ηγείται στο σχεδιασμό εφαρμογών για τα ελληνικά νησιά, για να προωθήσει ελληνικά νησιά και τη γαστρονομία τους στο εξειδικευμένο κοινό υψηλού εισοδήματος της κρουαζιέρας. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίχθηκε ένθερμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Τουριστική Επιτροπή της Μυκόνου, τους Δήμους Αστυπάλαιας, Ίου και Ρόδου, καθώς και καταξιωμένες επιχειρήσεις του νησιού της Μυκόνου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με γνωστή εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων (Public Relations – PR) στο Μαϊάμι, της Karen Weiner Escalera. Επί τρεις ημέρες, στον κομψό χώρο του «Thasos», σχεδιασμένο από τον γνωστό διακοσμητή Άγγελο Αγγελόπουλο και έτη φωτός μακριά από ό,τι θα αποκαλούσαμε κλασικό «ελληνικό εστιατόριο του εξωτερικού», βρέθηκαν επιλεγμένοι travel writers, food bloggers, εκπρόσωποι των σημαντικότερων ταξιδιωτικών πρακτορείων και υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικών τουριστικών οργανισμών. Ο αριθμός τους ήταν περίπου 300 άτομα…

Προβολή

Σκοπός των δράσεων ήταν η προβολή και η ανάδειξη των νησιών ως ποιοτικοί και αυθεντικοί ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί προβάλλοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που τα κάνουν να διαφέρουν και ιδιαίτερα την κουζίνα και τα τοπικά τους προϊόντα. 

Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τη διοργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων για την ανάδειξη της διαφορετικότητας της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με την συμμετοχή του Έλληνα Executive Chef Αθηναγόρα Κωστάκου – βραβευμένος σεφ του μυκονιάτικου ξενοδοχείου «Bill & Coo» – στο Μαϊάμι. Προλόγισε δε το μενού του, λέγοντας πως «θέλω να σας προσφέρω την εμπειρία του Αιγαίου μέσα από τα μάτια μου». Μαζί του είχε φέρει, μεταξύ άλλων, θρούμπι και θυμάρι από τη Μύκονο, σαφράν από την Αστυπάλαια, αβγοτάραχο, ταραμά και μαστίχα. «Τα γεμιστά της μαμάς μου», «το αρνί του Αθηναγόρα» και «η δική μου σπανακόπιτα» είναι ορισμένα από τα signature πιάτα του, τα οποία ακολούθησαν ξεσηκώνοντας κολακευτικά σχόλια στα τραπέζια. Να σημειώσουμε τέλος ότι η ελληνική κουζίνα έχει ήδη όνομα στο Μαϊάμι με το «Milos» να κάνει πετυχημένη καριέρα εδώ και 4 χρόνια, οπότε το χάπενινγκ του Αθηναγόρα ενισχύει πολύ την καλή γευστική μας φήμη.

Εκδηλώσεις

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έγιναν στο Ελληνικό εστιατόριο Thasos από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, το οποίο βρίσκεται στην 3330 East Oakland Park Blvd. Fort Lauderdale, Florida. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, είναι οι ακόλουθες:

1. Εισαγωγή στην μοντέρνα Ελληνική Γαστρονομία από τον Ex. Chef Αθηναγόρα Κωστάκο. Ειδικοί και λάτρεις του φαγητού και του κρασιού δούλεψαν μαζί με το γνωστό Έλληνα chef και ανακάλυψαν καλά κρυμμένα μυστικά και συμβουλές σχετικά με την Ελληνική Γαστρονομία.  

2. Project Γαστρονομίας από τα Ελληνικά νησιά και τη βραβευμένη ομάδα του Ex. Chef Αθηναγόρα Κωστάκου, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική βραδιά και απίστευτες γεύσεις που εξιτάρουν όλες τις αισθήσεις. 

3. Mykonos The White Island, the island of the winds, the absolute summer destination’s party. Ένα μοναδικό πάρτυ για την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων με σύνθημα:  “Wear your summer attitude and your most comfortable shoes. It’s a party night, and it’s the Greek way.”

Κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, πέρα από την απολαυστική κουζίνα και τα πιάτα που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι καλεσμένοι, διαμοιράστηκε και έντυπο υψηλής αισθητικής, σε 5.000 αντίτυπα, με παρουσίαση συνταγών και φωτογραφικό υλικό από τις ομορφιές των νησιών, καθώς  και με παρουσίαση των επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

Με πληροφορίες από το tornosnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Μυκόνου: Ο Πέτρος Γερομιχαλός αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα για τη νέα χρονιά

Ο έμπειρος φόργουορντ ενισχύει τη Μύκονο στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας εμπειρία και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών

Ο Μάιος έφυγε αφήνοντας λίγες σταγόνες και πολλά… σημάδια για το καλοκαίρι (πίνακες)

Περισσότερη ζέστη, λιγότερες βροχές και μια υδρολογική εικόνα με ενδείξεις για ένα ακόμα ξηρό καλοκαίρι στην Παροναξία

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή