Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΟ αγώνας συνεχίζεται ...

Ο αγώνας συνεχίζεται …

|

Οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας με σχετική τους ανακοίνωση ενημερώνουν για τις δράσεις που έχουν κάνει και τονίζουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί έως ότου δοθεί λύση στον Απόλλωνα 

Οι κάτοικοι του Απόλλωνα αλλά και του συνόλου του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας ανησυχούν. Ο καιρός περνάει, οι εξελίξεις τρέχουν και ενόψει της τουριστικής περιόδου θέλουν να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με τα ζητήματα αποκατάστασης από τις δύο τελευταίες θεομηνίες στον παραθαλάσσιο οικισμό του Απόλλωνα. Αντιπροσωπεία των κατοίκων μαζί με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κορωνίδας βρέθηκαν στην Αθήνα, είχαν επαφές με βουλευτές αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στη γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ έδωσαν το παρών την περασμένη Τετάρτη στην ενημέρωση των κατοίκων Αθήνας… Και το μήνυμα που στέλνουν είναι «θα μείνουμε ανυποχώρητοι μέχρι τέλους και καλούμε, όλους τους κατοίκους και τους φορείς του Τ.Δ. και των γύρω χωριών αλλά και τους συγχωριανούς μας στην Αθήνα να σταθούν πλάι μας και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας»

Τι αναφέρει αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Τις προηγούμενες ημέρες μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων του Τ.Δ. Κορωνίδας, αντιπροσωπεία της μαζί με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κορωνίδας κ. Δημήτρη Κορρέ, πήγαμε στην Αθήνα και πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στη Βουλή και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Την 1η  Μαρτίου 2016, είχαμε επαφές με τους βουλευτές, κ. Σταύρο Τάσσο από το ΚΚΕ, κ. Σπύρο Αρβανιτίδη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και κ. Νίκο Συρμαλένιο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την παρουσία μας στη Βουλή προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή και με άλλους βουλευτές κυρίως των Κυκλάδων, χωρίς αποτέλεσμα, αφήνοντας όμως στα γραφεία και αυτών  τους φακέλους με όλα τα στοιχεία.  Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η κατ΄ ιδίαν ενημέρωση τους, συζητώντας μαζί τους και προσκομίζοντας τους εγγράφως όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, για το θέμα των καταστροφών στον Απόλλωνα.   

Στις 2 Μαρτίου 2016, συναντήσαμε τον κ. Μυτιληναίο από τη Δ/νση Λιμενικών υποδομών, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και την γραμματέα του Υπουργού κ.  Θοδωρή Δρίτσα, όπου συζητήσαμε και προσκομίσαμε και πάλι, όλα τα έγγραφα και το φωτογραφικό υλικό των καταστροφών για το ίδιο θέμα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας παραβρεθήκαμε στην ενημερωτική συγκέντρωση του προέδρου Τ.Κ. Κορωνίδας, στην αίθουσα του συλλόγου Κορωνίδας Νάξου. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης όπου αναφέρθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν γενικά το τοπικό μας διαμέρισμα, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα των καταστροφών του Απόλλωνα από τις κακοκαιρίες, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κορρές, μας έδωσε το λόγο ώστε να ενημερώσουμε τους συγχωριανούς μας που κατοικούν στην Αθήνα, για το θέμα αυτό, όπως το βιώσαμε, για τις μέχρι τώρα κινήσεις μας, για αυτές που πρόκειται να κάνουμε στη συνέχεια αλλά και για να ζητήσουμε τη στήριξη τους στον αγώνα μας, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.

Συνεχίζοντας τον αγώνα μας, συνειδητοποιημένοι και ενωμένοι, και εξακολουθώντας να πιστεύουμε ότι τα κολλήματα που κάθε τόσο προφασίζονται, είναι μόνο δικαιολογίες, προκειμένου οι υπεύθυνοι να αποφύγουν τις ευθύνες τους, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα μείνουμε ανυποχώρητοι μέχρι τέλους και καλούμε, όλους τους κατοίκους και τους φορείς του Τ.Δ. και των γύρω χωριών αλλά και τους συγχωριανούς μας στην Αθήνα να σταθούν πλάι μας και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας».
 

Φωτογτραφία Γιώργος Χωριανόπουλος 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο