Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕλάτε να βοηθήσετε

Ελάτε να βοηθήσετε

|

Ανακοίξωση εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟΝ σχετικά με το μέλλον του τμήματος μπάσκετ που μπαίνει σε περιπέτειες τι στιγμή που βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του 2ου ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικης 

Ξεκίνημα δεύτερου γύρου στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής μπάσκετ και μετά από δύο ημέρες, ο Πανναξιακός ΑΟΝ βρίσκεται μόλις δύο νίκες μακριά από τη κορυφή… Δύο νίκες. Αν και νεοφώτιστη ομάδα με δύναμη της έδρας ως βασικό όπλο και στη συνέχεια το κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού των παικτών της έχει φτάσει μία ανάσα από τη κορυφή. Αν και με τα «αν» δεν γράφει κανείς ιστορία, τα παιδιά του Δαμιανίδη θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στη πρώτη θέση. Βλέπετε ήττες όπως αυτές στο Σπόρτιγκ (εκτός) και με Κάδμο (εντός) θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί… Αλλά είπαμε…

Και φτάνουμε στο σήμερα… Όπου η ομάδα έχει ξεκινήσει προετοιμασία για τον αγώνα με τον Τρίτωνα την επόμενη Κυριακή στα Εξάρχεια. Σε ένα παιχνίδι ντέρμπι και με νωπές ακόμη τις μνήμες από την εντυπωσιακή ανατροπή του πρώτου γύρου. Ο Δημήτρης Δαμιανίδης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του (σ.σ. κάποιοι μάλιστα κάνουν και ατομικές προπονήσεις νωρίς το πρωί) όμως υπάρχει ένα …ερωτηματικό που έχει σχέση με το μέλλον της ομάδας. Θα υπάρχει το τμήμα μετά την 1η Φεβρουαρίου; Κι εάν υπάρχει με ποια μορφή; Και τι σημαίνει αλήθεια η έκφραση «δραστικές αποφάσεις;» Ερωτήματα που έρχονται μετά την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πανναξιακού ΑΟΝ που καλεί τους φίλους του μπάσκετ να βοηθήσουν ώστε «το τμήμα να καταφέρει να ολοκληρώσει ομαλά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις».

Μάλιστα, τίθεται και καταλυτική ημερομηνία (1η Φεβρουαρίου) για όσους ενδιαφέρονται ώστε να εκδηλώσουν επίσημα τις προθέσεις τους…. Θα υπάρξει αλήθεια ενδιαφέρον; Οι …χορηγοί θα κάνουν εμφάνισή τους; Βλέπετε ζούμε σε μία εποχή όπου ο Πανναξιακός ΑΟΝ μοιάζει να έχει χωριστεί σε δύο … ομάδες. Οι μεν και οι δε. Και αυτό μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα του. Ενδεχομένως και οι δύο να έχουν τα δίκια τους. Όμως, το πιο σωστό είναι να αφήσουν στην άκρη την όποια …διαφωνία και να καθίσουν επιτέλους σε ένα τραπέζι και να τα βρουν. Ο χαμένος – εάν υπάρξει – θα είναι μόνο ο Πανναξιακός και κανένας άλλος. Κι όταν λέμε ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι, εννοούμε τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη των αποφάσεων. Γιατί αυτοί βάζουν το χέρι στη τσέπη. Όχι οι άλλοι.

Ανακοίνωση 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση; «Το Δ.Σ. του  Πανναξιακού  Α.Ο.Ν., όταν εκλέχτηκε τον Αύγουστο, βρέθηκε μπροστά σε μία μεγάλη οικονομική και οργανωτική πρόκληση. Τη συμμετοχή για πρώτη φορά δύο τμημάτων του σε εθνικές κατηγορίες. Δυστυχώς ο οικονομικός σχεδιασμός των εσόδων για το τμήμα καλαθοσφαίρισης δεν υλοποιήθηκε όπως είχε σχεδιαστεί, με συνέπεια πλέον να υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα βιωσιμότητας για το τμήμα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας, λοιπόν, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, να καλέσουμε τους φίλους του αθλήματος, της ομάδας και του νησιού μας να βοηθήσουν έτσι ώστε το τμήμα να καταφέρει να ολοκληρώσει ομαλά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, συνεπώς θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επαφή με το σωματείο, εκδηλώνοντας επίσημα τις προθέσεις τους, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου στο mail της ομάδας pannaxiakosaon@gmail.com. Δυστυχώς αν μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν έχει συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται, το Δ.Σ. θα αναγκαστεί να πάρει δραστικές αποφάσεις για το μέλλον του τμήματος».

Μάθημα 

Το τμήμα μπάσκετ ξεκίνησε ως μία όμορφη περιπέτεια. Ήταν το όνειρο ζωής παιδιών και παραγόντων που χρόνια πάλευαν να φτάσουν στη πηγή. Τα κατάφεραν μετά από κόπο. Κι ενώ η αγωνιστική τους πορεία εμφανίζεται να είναι ακόμη και καλύτερη από κάθε προσδοκία, δυστυχώς η ατμόσφαιρα έξω από το παρκέ μοιάζει με εφιάλτη. Και αυτό είναι άδικο για όλους. Τόσο για τους αθλητές, όσο και τους ανθρώπους του νησιού. Και είναι κρίμα για μία ακόμη φορά να χυθεί η καρδάρα με το γάλα. Ειδικά όταν η Νάξος λειτούργησε ως ο προπομπός για να βλέπουμε γειτονικό νησί να επενδύει κι αυτό στο μπάσκετ αντιλαμβανόμενο ότι μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει από μία τέτοια κίνηση. Έως τώρα οι Ναξιώτες υπερηφανεύονται ότι λειτουργούν ως οδηγοί στο χώρο του αθλητισμού (και όχι μόνο) και ότι οι άλλοι τους ακολουθούν. Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε κι εμείς τι κάνουν οι άλλοι, ώστε να παραδειγματιστούμε σε επίπεδο μάρκετινγκ, επικοινωνίας και διαχείρισης;


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Η ομάδα της Cyberno παρουσιάζει εφαρμογές AI στην τάξη και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα THINKSAFE – Ανοιχτό κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς του νησιού

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.