Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΑίτημα για παράταση σύμβασης άγονων γραμμών

Αίτημα για παράταση σύμβασης άγονων γραμμών

|

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μαργαρίτης βρέθηκε στη σύσκεψη των Δημάρχων Νοτίου Αιγαιου με τον αντιπρόεδρο της Αegean για θέματα που έχουν σχέση με τις αεροπορικές μετακινήσεις 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αστυπάλαιας, κ Πανορμίτη Κονταράτο, τον δήμαρχο Καλύμνου, κ. Ιωάννη Γαλουζή, τον δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο, τον δήμαρχο Λέρου, κ. Μιχάλη Κόλια, τον δήμαρχο Νάξου, κ. Μανόλη Μαργαρίτη, τον δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, και τον δήμαρχο Σύρου, κ. Γιώργο Μαραγκό συναντήθηκαν σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Aegean, κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, καθώς και με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των άγονων γραμμών, της ενίσχυσης της συχνότητας τόσο των ενδοπεριφερειακών πτήσεων και των πτήσεων με την ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και των πτήσεων από το εξωτερικό, καθώς και της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι συζήτησαν την παράταση των συμβάσεων των άγονων γραμμών, που λήγουν στις 31 Μαρτίου, μέχρι τον Οκτώβρη και ταυτόχρονα την άμεση επεξεργασία του νέου σχεδιασμού με εξοικονόμηση κόστους προσαρμοσμένο στις σημερινές δημοσιονομικές ανάγκες, καθώς και την επίσπευση των εργασιών στα μικρά αεροδρόμια της Πάρου και Λέρου, προκειμένου να δρομολογηθούν μεγαλύτερα αεροπλάνα και να διατεθούν περισσότερα 37θέσια στις άγονες γραμμές.

Ο Δήμαρχος Ρόδου επεσήμανε την σπουδαιότητα των ενδοπεριφερειακών συνδέσεων για την κάλυψη των αναγκών των νησιωτών ζητώντας τη διατήρηση των γραμμών Ρόδου-Κω-Καλύμνου-Λέρου-Αστυπάλαιας, Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου-Κρήτης, Ρόδου-Καστελορίζου και Ρόδου-Β.Αιγαίου, με την παράλληλη δρομολόγηση πτήσεων με την Κύπρο, καθώς και την αύξηση του αριθμού των πτήσεων από και προς την Ρόδο με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στην σημασία της σύνδεσης των νησιών με διεθνείς προορισμούς για την τουριστική τους ανάπτυξη, με τον κ. Βασιλάκη να διαβεβαιώνει ότι τα επόμενα χρόνια η Ρόδος, που αποτελεί πλέον βάση της Aegean, θα εξυπηρετείται όλο το χρόνο με κύριους προορισμούς της Ευρώπης καθημερινά, ενώ οι πτήσεις Ρόδου-Αθήνα θα φτάσουν μελλοντικά τις 7 καθημερινά.

Το θέμα των άγονων γραμμών θα συζητηθεί σήμερα στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με στόχο να ζητηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, η παράταση, ο σχεδιασμός και ο νέος διαγωνισμός των άγονων γραμμών. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα έχει ξανά συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Aegean, κ. Βασιλάκη στο επόμενο 15νθήμερο.

 Πηγή:dimokratiki.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στη πόλη της Νάξου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Καθολική Εκκλησία – Επισκοπή Σύρου: Δεκτή παραίτηση του Σεβασμιώτατου Πέτρου, ποιος είναι ο διάδοχος

Εγινε δεκτή από τον Πάπα η παραίτηση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου - Νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Λεονταρίτης – Φολέγανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή αθλητικού πάρκου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο αθλητικό πάρκο στην Φολέγανδρο

Πάρος: Διπλή διεθνής διάκριση από την American Express Travel και τo Forbes

Η Πάρος επιλέγεται ως μοναδικός Ελληνικός προορισμός για το 2025 από την American Express Travel και προβάλλεται από το “Forbes”

Φάρος του Αλυκού: Προετοιμάζεται, ανοίγει αύριο (12/04) τις πόρτες του και μας περιμένει

Σάββατο 12 Απριλίου και ο "Φάρος του Αλυκού" ανοίγει τις πύλες του... Πως μπορείτε να κάνετε κράτηση

Σαντορίνη: Έγινε το 1ο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Σαντορίνη: ο Τόπος, ο Χρόνος, οι Άνθρωποι». Στις 7 Μαΐου το επόμενο

Περισσότεροι από εκατό ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου Θήρας και παρακολούθησαν σχεδιασμένες εισηγήσεις.

Γιάννης Βασαλάκης: “1896 – Το παρασκήνιο γύρω από τη νίκη του Σπύρου Λούη”

H νίκη του Σπύρου Λούη, o πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε ποτέ στο Καλλιμάρμαρο Χαρίλαος Βασιλάκος και το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον Μαραθώνιο

Κικίλιας: Ερχεται διαγωνισμός άγονων γραμμών 4ετους διάρκειας

Βασίλης Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές - Τι είπε για λιμενικά Τέλη και υποδομές

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μετακινήσεις

Πάσχα: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Σε ποιες εταιρείες

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Νάξος: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία φανέλες για καλό σκοπό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου φανέλες ερυθρόλευκων παικτών για καλό σκοπό..

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του