Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδες«Είμαστε στο δεύτερο στάδιο αδειοδότησης»

«Είμαστε στο δεύτερο στάδιο αδειοδότησης»

|

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου εξηγεί τι συμβαίνει με την πορεία αδειοδότησης των υδατοδρομίων Νάξου, Αμοργού αλλά και Σύρου 

Εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν τα δημοσιεύματα είναι καθημερινά σε Πανελλαδικό επίπεδο σχετικά με την πορεία αδειοδότησης των υδατοδρομίων και γενικότερα το project που ακούει στο όνομα «Υδροπλάνα στην Ελλάδα». Ένα project που δυστυχώς έχει περάσει από χίλια κύματα και έφτασε στο σημείο να μιλάμε για το σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας…. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται μέσω ερωτήσεων που κατατέθηκαν στη Βουλή για το 2015 δεν υπήρξε ούτε μία αδειοδότηση για τα 14 υδατοδρόμια που εκκρεμούν ενώ πρόσφατα (στις 16/11) ο πρόεδρος της εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας που βρέθηκε στην Κέρκυρα μετά από πρωτοβουλία του πρόεδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Στεφανίδη δήλωσε ότι «

«Μετά το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας που είναι και το πρώτο αδειοδοτημένο της Ελλάδας, αυτές τις ημέρες αναμένεται να αδειοδοτηθεί και των Παξών, που θα είναι το δεύτερο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, αλλά για να λειτουργήσουν τα υδροπλάνα και να είναι βιώσιμο το πτητικό τους έργο νομοτελειακά θα πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο υδατοδρομίων σε κάθε περιφέρεια». Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι υπάρχει κινέζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα…

Τι γίνεται όμως στο Νότιο Αιγαίο; Μόλις πριν από τρεις ημέρες (https://www.naxospress.gr/article/%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC) είχαμε αναφέρει τη σχετική δήλωση του αρμόδιου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κου Σκιαδά που έλεγε ότι θα υλοποιηθούν οι προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τα Λιμενικά Ταμεία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Και σήμερα έρχεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου που έχει και την αρμοδιότητα για την υλοποίηση του project «Υδροπλάνα» να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και παράλληλα να αποκαλύψει ότι Νάξος, Σύρος και Αμοργός είναι τα τρία πρώτα υδατοδρόμια που θα αδειοδοτηθούν στην περιοχή των Κυκλάδων υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από εκεί και πέρα αναφέρει ότι ¨για τα υδατοδρόμια Νάξου και Αμοργού έχουν υπογραφεί ήδη οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών αδειοδότησης υδατοδρομείων, ανάμεσα στην εταιρία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” και την περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της πορείας αδειοδότησης τους, καθώς και τα προβλεπόμενα από το νόμο 4146/13, εγχειρίδια έχουν ήδη εκπονηθεί από την εταιρία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” και κατατεθεί στη συνέχεια στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρωθεί η επιτόπια αυτοψία από εξειδικευμένο κλιμάκιο της εταιρίας για τη χωροθέτηση των υδατοδρομίων Νάξου και Αμοργού. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του δεύτερου σταδίου αδειοδότησης του υδατοδρομίου Νάξου με την άριστη συνεργασία της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” (ως αναδόχου εταιρίας), του ΔΛΤ Νάξου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Και καταλήγει με την δήλωση του προέδρου του ΔΛΤΝ κου Σέργη «Φιλοδοξούμε ότι το Υδατοδρόμιο Νάξου θα είναι ένα από τα πρώτα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες και θα δώσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας μια επιπρόσθετη και ασφαλή επιλογή για τη μεταφορά τους”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.