Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναBacardi φεύγει, Softex λουκέτο

Bacardi φεύγει, Softex λουκέτο

|

Δύο από τις πιο σημαντικές εταιρίες στην Ελλάδα …εξαφανίζονται. Η Bacardi Hellas αποχωρεί και η Softex κλείνει με 200 υπαλλήλους στο δρόμο 

Αυτό που συμβαίνει με το καλημέρα του 2016 είναι λίγο παράξενο… Οι ξένοι επενδυτές δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο το γραφειοκρατικό βασίλειο που κυριαρχεί στην Ελλάδα και αποχωρούν ε την κυβέρνηση να δηλώνει ότι «πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι». Και βέβαια η αποχώρηση των ξένων επενδυτών δεν έχει μόνο αντίκρισμα στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό καθότι αυξάνονται οι άνεργοι. Μόνο με την Eldorando Cold αναμένεται να χαθούν 1000 θέσεις εργασίες ενώ και η Softex θα αφήσει στο δρόμο 200 υπαλλήλους.

Και η είδηση έχει να κάνει με την Bolton Group η οποία αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), με αποτέλεσμα την απόλυση των περίπου 200 εργαζομένων. Αφορμή για την απόφαση της εταιρείας στάθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στο εργοστάσιό της στο Βοτανικό. Στα προβλήματα παραγωγής που προκάλεσε η πυρκαγιά, προστέθηκε και η πολύ χαμηλή αποζημίωση που έλαβε η εταιρεία από τις ασφαλιστικές. «Αυτό αποτέλεσε το “πρόσχημα”, έτσι ώστε -αντί να διορθωθεί το πρόβλημα, να συνεχίσει τη λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας- να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου. Το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι «σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας σε σχετική του ανακοίνωση. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από δέκα χρόνια είχαμε τις περισότερες εταιρίες παραγωγής χαρτιού και πλέον δεν έχουμε καμία… 

Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει με την απόφαση της Bacardi Ηellas (θυγατρική της Bacardi Ltd) να πει αντίο στην Ελλάδα μετά από 27 χρόνια… Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το χαρτοφυλάκιο της Bacardi περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες και κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ρούμι BACARDĺ, την βότκα GREY GOOSE, τα blended Scotch ουίσκι DEWAR’S, το τζιν BOMBAY SAPPHIRE, τα βερμούτ και τους αφρώδεις οίνους MARTINI, καθώς και άλλα κορυφαία και ανερχόμενα σήματα. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η εταιρία Άμβυξ (έτος ίδρυσης το 1917 με μεγάλο χαρτοφυλάκιο από προϊόντα) αναλαμβάνει την διανομή , εμπορία και μάρκετινγκ του συνολικού χαρτοφυλακίου premium και super premium των προϊόντων της Bacardi στην Ελληνική αγορά, από την 1 Απριλίου, 2016. Ο κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Άμβυξ δήλωσε: «Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνειας, μόλις ένα χρόνο πριν τον εορτασμό των 100 χρόνων της Άμβυξ, μας γίνεται η τιμή να αναλάβουμε τη διανομή στην Ελλάδα των παγκοσμίου φήμης μαρκών που ανήκουν στη Bacardi. Αυτό είναι μια κορυφαία εξέλιξη για την οικογενειακή μας επιχείρηση. Η Bacardi είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και έχει 153 χρόνια ειδίκευσης σε αυτά. Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi θα αυξήσει τον τζίρο μας στα €60εκ., προ ειδικών φόρων κατανάλωσης, περίπου, δίνοντας μας 23% συνολικό μερίδιο αγοράς στα εισαγόμενα προϊόντα στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η Άμβυξ γίνεται μακράν η μεγαλύτερη αμιγώς Ελληνική εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διανομής εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών κατ’ όγκο. Περιμένουμε με χαρά να έχουμε την ίδια αμοιβαία επωφελή σχέση με τη Bacardi, όπως έχουμε με τους υφιστάμενους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια».

Η κ. Sylvie Henon Badoinot, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Ευρώπης της Bacardi πρόσθεσε: «Η Άμβυξ έχει αποδείξει ότι διαθέτει σημαντικές δεξιότητες σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της, και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσουμε σημαντικά την παρουσία μας αλλά και την ανταγωνιστικότητα μας, διασφαλίζοντας ότι η Bacardi θα απολαμβάνει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά».

Με πληροφορίες από το news247.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρανίδι, ο βασιλικός καλοκαιρινός παράδεισος – Στον φακό του ολλανδικού τύπου το βασιλικό ζεύγος

Αντιδράσεις για τις παρατεταμένες διακοπές του βασιλιά και της βασίλισσας εκτός Ολλανδίας – «Μάθημα» από τους άλλους Ευρωπαίους μονάρχες ζητούν οι ειδικοί.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες στα νησιά: Μονόδρομος ή αδικία;

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μελετά θεσμικό πλαίσιο για «τοπικό ανταποδοτικό τέλος» σε νησιωτικούς δήμους που σηκώνουν το βάρος του μαζικού τουρισμού χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση υποδομών

Τέλος στις προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ από τις 11 Αυγούστου – Η νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών

Από 11 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς χρεώσεις από ελληνικές τράπεζες, ενώ θεσπίζεται πλαφόν 1,50€ για αναλήψεις από τρίτους παρόχους – Μέτρα για δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις.

Δημόσια Παιδεία ή Εκπαιδευτικό Προϊόν; Οραματισμός και ανισότητες στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μανώλης Κρητικός αναλύει τις διαχρονικές αστοχίες της εκπαιδευτικής πολιτικής, την προοπτική των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Παιδείας

Νάξος – Θυρανοίξια στο Γλινάδο: Το παλαιό μοναστηριακό συγκρότημα (“Οι Αγιοι Σαράντα”) ζωντανεύει ξανά

Με βαθιά συγκίνηση και λαμπρότητα πραγματοποιούνται τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Koufonisia Classical Music Festival 2025: Πέντε χιλιετίες ελληνικού ήχου, 10 χρόνια μουσικής μνήμης (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση και κορυφώνεται με μια μοναδική συναυλία στην ιερή νήσο Κέρο.

Γεωργιάδης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Φέτος τα λιγότερα κενά στα νησιά – Μη δυσφημείτε τη χώρα»

Αναλυτική απάντηση του Υπουργού Υγείας στις καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε 16 νησιά – Σύμβαση στη Νάξο, βελτιώσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μήλο.

Δανακός Νάξου – Ο ναός του Αγίου Ιωάννη «μίλησε» ξανά μετά από 1.200 χρόνια

Ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα ξαναζωντανεύει με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, των κατοίκων και της πίστης – Έργο μνήμης, πολιτισμού και αντίστασης

ΕΠΑΛ Κυκλάδων – Πανελλαδικές 2025: 7 στους 10 απέτυχαν, ανισότητες και ελπίδες στα νησιά, το .. θαύμα της Αμοργού (πίνακες)

Με μόλις 29% επιτυχία, τα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα νησιά – Ποιες σχολικές μονάδες ξεχώρισαν, ποιοι έμειναν πίσω

«ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: Καμπάνια κατά της βίας από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου (video)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στέλνει ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης με τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. (video)

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις