Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΜατώνουμε οικονομικά στον όμιλο που παίζουμε…

Ματώνουμε οικονομικά στον όμιλο που παίζουμε…

|

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ, Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟ «SPORTCYCLADES»

Χρειάστηκε να περάσει μία δεκαετία μέχρι ο Κάδμος Θήβας να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Ο Αποστόλης Αναστασίου αγωνίστηκε με την φανέλα του Κάδμου στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ εθνικής, όμως πλέον έχει αλλάξει πόστο και ως προπονητής κατάφερε να επαναφέρει το σύλλογο της πόλης της Βοιωτίας σε υψηλό επίπεδο.

Ο Θηβαίος προπονητής που συνέδεσε το όνομα του με την άνοδο της νεοσύστατης ομάδας μας στις επαγγελματικές κατηγορίες, μίλησε αποκλειστικά στο «SportCyclades» και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά για την πορεία του Κάδμου στον δεύτερο όμιλο του Νότου, τους στόχους που υπάρχουν και την σαββατιάτικη (2:30 μ.μ.) αναμέτρηση στη Νάξο κόντρα στον μέχρι στιγμής εντός έδρας αήττητο Πανναξιακό.

Η προετοιμασία της ομάδας της Θήβας θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής με μια προπόνηση και έπειτα η αποστολή θα αναχωρήσει για το λιμάνι του Πειραιά όπου στις 5:30 μ.μ. θα ταξιδέψει για το νησί των Κυκλάδων. Μοναδική απουσία για τον Αναστασίου θα είναι ο Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στην κνήμη, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί εάν συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Γιάννης Γκρινιάρης που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Όπως δηλώνουν άλλωστε στις μεταξύ τους κουβέντες οι παίκτες του Κάδμου: «έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματά μας. Εάν παίξουν αυτοί οι παίκτες θα έχουμε δύο παίκτες παραπάνω, εάν πάλι όχι θα παίξουμε και για αυτούς».

– Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και ο Κάδμος βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ποιος είναι πλέον ο στόχος της ομάδας;Kadmos 3

– «Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν να σωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Νομίζω πως είμαστε σε καλή βαθμολογική θέση αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να σωθούμε και μαθηματικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και όσο πιο ψηλά πάμε τόσο καλύτερα. Ήδη έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή. Εάν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό εκτιμώ θα τον υλοποιήσουμε το στόχο μας».

– Σας έχει αγχώσει καθόλου το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα σε ορισμένα και μάλιστα σημαντικά ματς;

– «Όχι καθόλου. Η ομάδα έχει δείξει πως μπορεί να έχει χάσει κάποια παιχνίδια με κάποιους αντιπάλους που είναι βαθμολογικά ψηλά, αλλά έχει καταφέρει κι έχει κερδίσει εκτός έδρας τις ομάδες που είναι κάτω από εμάς που πέρυσι αντιμετωπίζαμε πρόβλημα. Παρόλο που είχαμε μεγαλύτερο ρόστερ σε τέτοια θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, φέτος τα αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα και ψυχραιμία και νομίζω πως αυτό μας έχει δώσει τη βαθμολογική θέση την οποία έχουμε. Θεωρώ πως φέτος είναι πιο έμπειρη χρονιά για όλους μας».

– Η τοπική κοινωνία της Θήβας εκτιμάς σας έχει στηρίξει όσο ποντάρατε στην προσπάθεια ώστε η ομάδα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο;

– «Η τοπική κοινωνία έχει δυνατότητες να μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Όντως είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται στην πόλη και είναι σημαντικό πως ο κόσμος και στηρίζει αυτή την προσπάθεια και οικονομικά, αλλά και με την συμπαράσταση που μας δίνει κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Εκτός από τα εντός που το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο, υπάρχουν παιχνίδια της Αθήνας, εκτός από Μαρούσι και Σπόρτιγκ, που έχουμε περισσότερο κόσμο από τους αντιπάλους μας που είναι οι λεγόμενες συνοικιακές ομάδες».

– Μιας και αναφέρθηκες στα εκτός έδρας ματς. Το κόστος για τις μετακινήσεις σας είναι υψηλό. Μήπως θα ήταν καλύτερα ο Κάδμος να συμμετέχει σε όμιλο του Βορρά που είναι πιο κοντά οι αποστάσεις;

– «Έτσι όπως το θέτεις θεωρώ πως θα ήταν πιο σημαντικό όχι να μην παίζεις στον Βορρά, θα μπορούσε όμως να παίζεις στον 1ο όμιλο του Νότου. Ένας όμιλος, ο οποίος έχει οδικές μετακινήσεις. Δεν έχει καθόλου πλοία και αεροπλάνα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα χαλάει πολλά χρήματα για τα τέσσερα ταξίδια που έχει. Εάν δεν υπήρχαν αυτά τα έξοδα η ομάδα θα μπορούσε να πάρει δυο τρεις παίκτες. Έτσι όμως όπως είναι το πρωτάθλημα, όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν οι ίδιες ομάδες και οι ίδιες Ενώσεις με αυτό το σκηνικό θεωρώ πως είναι λίγο άδικο. Γιατί κάποιες ομάδες ματώνουν οικονομικά κάθε χρόνο, ενώ κάποιες άλλες επαναπαύονται. Είναι πρόβλημα».

– Μία από αυτές τις μετακινήσεις και μάλιστα και οδικώς και ακτοπλοϊκώς είναι αυτή στη Νάξο, όπου αντιμετωπίζεται τον Πανναξιακό. Τι προσδοκείς για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

– «Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει ενισχυθεί σημαντικά στις μεταγραφές. Εμείς νομίζω απαλλαγμένοι από το άγχος θα πάμε και θα προσπαθήσουμε ό,τι το καλύτερο μπορούμε. Δεν είμαστε αγχωμένοι. Είναι ένα ελεύθερο παιχνίδι για εμάς, δεν μας αγχώνει το αποτέλεσμα. Δηλαδή και ήττα να έρθει δεν είναι κάτι το οποίο μας δημιουργεί πρόβλημα. Πάμε στη Νάξο για να ευχαριστηθούμε ένα ματς κόντρα σε μία καλή ομάδα της περιφέρειας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Attica Group: Εκπτώσεις για τους νέους φοιτητές – Ταξίδια με έκπτωση έως 50% για την πρώτη μετακίνηση

Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2025, ο Όμιλος Attica στηρίζει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ισχύει και για τους συνοδούς τους.

Δήμος Τήνου: Μήνυση κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Αντιδράσεις, ζημιές και απελπισία στην Τήνο – Εικόνες ντροπής με κατοίκους και επιχειρήσεις στο σκοτάδι για ώρες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μιτάτοι: Πέτρινοι φύλακες της παράδοσης στην Κρήτη και τη Νάξο (video)

Στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη και στη Νάξο, οι μιτάτοι στέκουν ως ζωντανά σύμβολα κτηνοτροφικής σοφίας και βιώσιμης ζωής. Είναι ώρα να τα προστατεύσουμε και να τα αναδείξουμε.

Νάξος: Νεανικός αγώνας ανοιχτής θάλασσας από το ExcellenSeas στο Πυργάκι (video)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη χρονιά ο αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας από τον μη κερδοσκοπικό φορέα ExcellenSeas στο νότιο άκρο της Νάξου – Υποτροφίες σε μαθητές ακριτικών νησιών.

Το μέλλον του νερού στα χέρια της επιστήμης – Το έργο WATERWISE σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Πανεπιστήμια και εταιρείες τεχνολογίας ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη ενός «έξυπνου» μοντέλου διαχείρισης νερού με βάση το υδατικό αποτύπωμα κάθε περιοχής

Πανναξιακός ΑΟΚ: Κρατάει το βασικό κορμό, μένουν οι Μάκαρης, Προδρόμου, Αρτσάνος, Κρανιάς

Ο Πανναξιακός «χτίζει» πάνω στην εμπειρία και τη σταθερότητα – Τέσσερις βασικοί παίκτες συνεχίζουν για τη νέα σεζόν στη National League 2.

Εντατικοί έλεγχοι πυρασφάλειας στα πλοία με εντολή Κικίλια

Διπλοί ετήσιοι έλεγχοι στα επιβατικά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια Ελλάδας–Ιταλίας, με ενίσχυση των μέτρων ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας.

Η πόλη που νίκησε τα τροχαία – Ένας χρόνος χωρίς θύματα στο Ελσίνκι. Πως τα κατάφεραν

Με στοχευμένα μέτρα και αλλαγή νοοτροπίας, η φινλανδική πρωτεύουσα κατάφερε να μη χάσει καμία ανθρώπινη ζωή στους δρόμους της επί 12 μήνες.

Ιούλιος 2025: Δεύτερος θερμότερος μήνας στη Βόρεια και Στερεά Ελλάδα από το 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι παρατεταμένοι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες καθόρισαν τον φετινό Ιούλιο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μυθική “πτήση” Καραλή: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 6,08μ., στην ελίτ του παγκόσμιου επί κοντώ (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο 4ος αθλητής στην ιστορία που ξεπερνά τα 6,08 μέτρα στο επί κοντώ – Θρυλικό άλμα μπροστά σε χιλιάδες θεατές στο Πανθεσσαλικό.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.