Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑιγαίοΤο Κουφονήσι στο προσκήνιο

Το Κουφονήσι στο προσκήνιο

|

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα (28/12) με 24 θέματα και κοιτάζουν προς …Κουφονήσι – τι γίνεται με τον ΧΑΔΑ Μυκόνου 

Τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την προσεχή Δευτέρα (28/12) και θα πραγματοποιηθεί (11:00 το πρωί) μέσω τηλεδιάσκεψης στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1)… Στη συνεδρίαση σύμφωνα με την πρόσκληση (υπογράφει ο πρόεδρος της κος Φιλήμων Ζαννετίδης, θα συζητηθούν 24 θέματα δύο εκ των οποίων έχουν άμεση σχέση με τις Μικρές Κυκλάδες και δη το Κουφονήσι. Στο Νο 8 ο τίτλος του θέματος αναφέρει «έγκριση τροποποίησης μελέτης του έργου: «Νέο κτίριο Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κουφονησίου» και στο Νο 10 ο τίτλος «έγκριση του πρώτου πρακτικού που αφορά την αποσφράγιση των δικαιολογητικών συμμετοχής για την πράξη: «Προμήθεια Ηλεκτροπαραγωγικού Ζεύγους για την Μονάδα Αφαλάτωσης Κουφονησίου, εφεδρικής ισχύος 350 KVA». Επίσης για τη Νάξο υπάρχει το 11ο θέμα που έχει σχέση με τη διενέργεια διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση αποθήκης υλικών Δακοκτονίας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων.

Κυκλάδες

Ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα περιβάλλοντος και προστασίας από τις κακές καιρικές συνθήκες αλλά και έργα που έχουν σχέση με τις υποδομές του οδικού δικτύου. Αναλυτικά τα πιο σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με τις Κυκλάδες:

1. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) έργου: «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δήμου Άνδρου, Νήσου Άνδρου, Νομού Κυκλάδων».

2. Έγκριση όρων δημοπράτησης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών, καταπτώσεων κλπ. στο οδικό δίκτυο της νήσου Κύθνου».

3. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου: «Σήμανση – Ασφάλεια οδικού δικτύου των Νήσων Ίου, Σίκινου, Φολεγάνδρου, Θηρασιάς και Ανάφης».

4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του έργου: «Αποκαταστάσεις από πλημμύρες ν. Κιμώλου».

5. Έγκριση όρων δημοπράτησης για το έργο: «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Κέας (2015)».

6. Έγκριση πρακτικού επιτροπής για την καταστροφή άχρηστων υλικών της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου όπως αυτά περιγράφονται στο Πρωτόκολλο καταγραφής. 

7. Έγκριση διαδικασίας διαπραγμάτευσης με δημοσίευση προκήρυξης για την υπηρεσία μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας ΠΕ Κυκλάδων, Τμήμα 1 : Άνδρος σύμφωνα με την με αριθμ. 281/2015 Απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, προϋπολογισμού 240.858,9€ χωρίς Φ.Π.Α.

8. Έγκριση διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για την υπηρεσία μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας ΠΕ Κυκλάδων, Τμήμα 2 : Κέα προϋπολογισμού 81.118,80€ χωρίς Φ.Π.Α. και μειωμένα δρομολόγια, προϋπολογισμού 223.635,40€ σύμφωνα με την με αριθμ. 281/2015 Απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

9. Έγκριση του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού με την διαδικασία διαπραγμάτευσης για την «Προμήθεια Μικρού Ελαστικοφόρου Φορτωτή Δήμου Ανάφης», προϋπολογισμού 29.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

10. Έγκριση Δράσεων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μύκονος

Παράλληλα, εδώ και δύο ημέρες υπάρχει η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια για τη προκήρυξη διαγωνισμού για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μυκόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προϋπολογισμού 1.740.000,00 ευρώ Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ Δήμου Μυκόνου).  Ο χώρος βρίσκεται στη θέση «Φτελιά – Σκυλάμπελα – Μεσαριά» και εξυπηρετούσε ολόκληρο το νησί επί 24 και πλέον χρόνια, από το 1984 μέχρι και τα μέσα του 2009. Οι τεχνικές παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ είναι:

Χωματουργικές εργασίες συλλογής διάσπαρτων απορριμμάτων από την συνολική έκταση του ΧΑΔΑ, χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης του ανάγλυφου, έργα τελικής κάλυψης, διαχείρισης ομβρίων, στραγγισμάτων και βιοαερίου, έργα φροντίδας του αποκατεστημένου χώρου, περιβαλλοντικής παρακολούθησης του ΧΑΔΑ, έργα πρασίνου και άρδευσης, καθώς άλλα έργα όπως περίφραξη, πύλη εισόδου, δεξαμενή νερού κλπ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Ταμείο Συνοχής και Εθνικοί Πόροι)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Ερμούπολη Σύρου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πένυ Ρόγκα: Ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο και σημειώνει “Η μάχη μόλις ξεκίνησε”

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα, γνωστοποίησε ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία

Πάσχα χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές στη νησιωτική χώρα

Παρά τα όποια κίνητρα που ανακοινώνονται τα νησιά στην Ελλάδα δεν έχουν επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό - Τι φταίει;

Εκτακτο – Μεγάλη Πέμπτη: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά απόψε Μεγάλη Πέμπτη στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

Νάξος – Μεγάλη Πέμπτη: Η Κωμιακίτισσα θα κάνει το βάψιμο των αυγών με ρίζες από το Καψάλι

Μικρές ιστορίες από την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής

Νάξος – Κόρωνος: Τα πασχαλινά έθιμα της «ρουκάνας» και της μεταφοράς των εικόνων

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μεταφέρθηκαν σε όλη την Ελλάδα τα έθιμα της Κορώνου

Νάξος – Μέλανες: Αγία Παρασκευή και οι “Περιφάνες” κάνουν την εμφάνισή τους (video)

Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες. Μεγάλη Παρασκευή 2 Μαϊου 2024, μετά τον εσπερινό. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων. Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας»

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου