Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΗ Νάξος εάλω....

Η Νάξος εάλω….

|

Ο ΑΟ Θήρας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ (3-2) κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Πανναξιακό και δη στη Νάξο 

Το Σαββατοκύριακο ήταν βαρύ για το χώρο του βόλεϊ λόγω της ξαφνικής απώλειας του Χρήστου Παπαθανασίου (τεχνικού της Θέτιδας) που έχασε τη ζωή του στο γήπεδο (θέτιδα – Ηλυσιακός) μη αντέχοντας προφανώς την πίεση… Καρδιακή προσβολή με τη λήξη της αναμέτρησης και η προσπάθεια που έγινε για ανάνηψη στο νοσοκομείο δεν είχε αποτέλεσμα…

Σε δεύτερη μοίρα λοιπόν περνάει η αγωνιστική δράση και δη στην Α1 γυναικών όπου το Μαρκόπουλο έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στο Ρέθυμνο με 3-2 σετ και έκανε βήμα παραμονής και σε συνδυασμό με τη νίκη του Αίαντα (3-0 τον Πορφύρα) ο δεύτερος γύρος αποκτά ιδιαίτερη σημασία με τις τρεις αυτές ομάδες (Μαρκόπουλο, Αίαντας – Ρέθυμνο) να παλεύουν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην .. σωτηρία.

Στον άλλο πόλο της κατάταξης, στην κορυφή, ο Ολυμπιακός έφτασε στις 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (νίκη με 3-1 την ΑΕΚ), ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στην Ηλιούπολη και ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Φιλαθλητικό αν και δείχνει σημεία υπεροψίας. Το ντέρμπι της ημέρας βέβαια έγινε στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο όπου ο ΑΟ Θήρας μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα κι ενώ προηγήθηκε δύο φορές (1-0 και 2-1) απέναντι στον Πανναξιακό, πήρε τελικά το …δίποντο με 3-2 και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας και έχοντας μία μίνι απόσταση ασφαλείας από τον Πανναξιακό. Η ομάδα της Νάξου, ηττήθηκε για πρώτη φορά εντός έδρας από τις 3 Μαρτίου του 2015 (από Ολυμπιακό), έχασε από τον ΑΟ Θήρας για πρώτη φορά στην ιστορία του (3-0 νίκες έως τώρα) και καλείται να διαχειριστεί άμεσα την κατάσταση εάν θέλει να παραμείνει στη μάχη της τετράδας. Σίγουρα πάντως ξεκινάει από τη νίκη στην Ηλιούπολη σε δύο μέρες που είναι και η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και μετά έχει το χρόνο να πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται για την επόμενη ημέρα…

Τι έγινε στο παιχνίδι της Νάξου; Η περιγραφή από το volleyplanet,gr

Με την Γερμανίδα ΜVP, Μπρίνκμαν να “παίρνει την ομάδα στις πλάτες” της ο Α.Ο. Θήρας έστω και δύσκολα ο Α.Ο. Θήρας έκαμψε στη Νάξο με 3-2 (25-23, 18-25, 25-21, 17-25, 15-13) την σθεναρή αντίσταση του Πανναξιακού και με την 7η συνεχόμενη νίκη της χάλασε το πάρτι γενεθλίων του Σέρβου τεχνικού των αντιπάλων της, που σήμερα κλείνει τα 55 του χρόνια.

Στον απόηχο της τραγικής απώλειας του Χρήστου Παπαθανασίου, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο σχεδόν γεμάτο κλειστό της Νάξου, ο Πανναξιακός φάνηκε από την αρχή να «πνίγεται» στο άγχος κόντρα στην πιο συγκροτημένη Θήρα, η οποία πιέζοντας από την αρχή με το σερβίς της προκάλεσε προβλήματα στην υποδοχή και την ανάπτυξη των γηπεδούχων, που βρέθηκαν να «κυνηγάνε» τη Σαντορίνη στο ‘α τεχνικό ταίμ άουτ με 8-5. Με την Μπρίνκμαν ασταμάτητη, από το κακό μπλοκ της Νάξου και την Γεωργιάδη να είναι εύστοχη στις επιθέσεις α’ χρόνου οι φιλοξενούμενες συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά 16-10 και 22-15. Κάπου εκεί όμως ο Πανναξιακός, μείωσε τα λάθη του και άρχισε να απειλεί την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου, που όμως χωρίς να βγάλει μάτια πήρε το πρώτο σετ με 25-23.

Στο β’ σετ ο Πανναξιακός, έδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και κατάφερε να ισορροπήσει το ματς. Τα κορίτσια του εορτάζοντα Σέρβου τεχνικού, Ζόραν Κόβαζιτς, έστρωσαν την υποδοχή τους, πιέζοντας στο σερβίς ανάγκασαν την Βεργίδου να βγαίνει πολύ μακριά δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του παιχνιδιού των φιλοξενούμενων. Το οριακό προβάδισμα 12-11 της Νάξου με ένα επι μέρους σερί 5-0 έγινε 17-11 και με κλειστό μπλοκ, οδήγησαν τις φιλοξενούμενες σε πολλά λάθη και άστοχες επιθέσεις. Στο 20-14, τα πόδια των γηπεδούχων είχαν πλέον “λυθεί” για τα καλά και με τη Μιλοβάνοβιτς να μοιράζει παιχνίδι στις εύστοχες επιθετικά Καρπουζά και Διώτη ο Πανναξιακός ισοφάρισε με 25-18 σε 1-1 σετ, βάζοντας «φωτιά» στο κλειστό της Νάξου.

Και εκεί που περίμενε κανείς ότι ο Πανναξιακός με ανεβασμένη ψυχολογία θα πάταγε γκάζι, οι γηπεδούχες στο γ σετ ελάφρυναν την πίεση στο σερβίς, άλλαξαν επιθετική δραστηριότητα, δίνοντας το δικαίωμα στην Θήρα να αντιδράσει και να ξεφύγει 8-4 και 16-10. Με κορυφαία την Μπρίνκμαν να κάνει ότι θέλει και με «καθαρό μυαλό» να αξιοποιεί τους πολλούς ελεύθερους χώρους που άφηναν οι αντίπαλες, η Σαντορίνη έχοντας πλέον βοήθεια στο σκοράρισμα και από την Σλοβάκα Κιγιάκοβα, διατήρησε σταθερά μέχρι τέλους το σετ το προβάδισμά της, και ζευγαρώνοντας με 25-21, 2-1 τα κερδισμένα της σετ, έβαλε στο τσεπάκι της τον πολύτιμο βαθμό και συνέχισε το κυνήγι και για περισσότερους.

Υπό το φάσμα της ήττας στο τελευταίο του εντός έδρας ματς του 2015 ο Πανναξιακός έβγαλε χαρακτήρα στη συνέχεια και από την αρχή του 4ου σετ έδειξε αποφασισμένος να στείλει το ματς στο ταί μπρέικ. Πιέζοντας στο σερβίς, η ομάδα του Κόβαζιτς προκάλεσε προβλήματα στην υποδοχή της Σαντορίνης και με τις φιλοξενούμενες να είναι αναποτελεσματικές στις επιθέσεις τους, ξέφυγε ευστοχώντας σε πολλές κόντρα μπάλες με 12-8 και 16-10. Η Μιλοβάνοβιτς στην συνέχεια, παίζοντας έξυπνα, έβγαζε συχνά τις συμπαίκτριές της με ατομικό μπλοκ κι έτσι παρά την προσπάθεια της Σαντορίνης, που περίμενε περισσότερα από τη Βόσνια διαγώνια της, η ομάδα της Νάξου κυριαρχώντας επιθετικά ισοφάρισε εύκολα με 25-17 σε 2-2 σετ.

Στο τελευταίο σετ η ομάδα της Σαντορίνης από την αρχή είχε ένα σταθερό προβάδισμα 2 πόντων μέχρι και το 11-9, όμως ο Πανναξιακός που ισοφάρισε σε 11-11, με παράβαση της Βεργίδου στο φιλέ πέρασε μπροστά 12-11 και αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 13-13, η Μπρίνκμαν έκανε το 14-13 και δια χειρός Γεωργιάδου ο Α.Ο Θήρας πανηγύρισε με 15-13 την πολύτιμη νίκη 3-2 στην πρώτη φετινή “ναυμαχία” των δύο νησιωτικών ομάδων.

Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη της Σαντορίνης, μετά την ήττα 3-0 από τον Ολυμπιακό στην 3η αγωνιστική, που έφερε την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου μόνη 4η στη βαθμολογία, απέχοντας 3 βαθμούς του 5ου Πανναξιακού.

Τάδε έφη…

Ζόραν Κόβαζιτς (προπονητής Πανναξιακού): «Συγχαρητήρια στην Σαντορίνη για τη νίκη της. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και χαίρομαι για αυτό. Εμείς είχαμε πρόβλημα στον ρυθμό κι αυτό ήταν το “κλειδί” για την ήττα. Είχαμε πρόβλημα στην υποδοχή και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη κι έτσι δυσκολέψαμε τη ζωή μας. Ήθελα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στα κρίσιμα σημεία αλλά είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν τα παρατήσαμε και διεκδικήσαμε τη νίκη ως το τέλος».

Απόστολος Οικονόμου (προπονητής Α.Ο. θήρας): «Αρχικά θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Χρήστου Παπαθανασίου. Ευχαριστούμε τον Πανναξιακό για την φιλοξενία και εύχομαι κι οι δύο ομάδες να είναι συνεχώς στην ελίτ του γυναικείου βόλεϊ. Ο Πανναξιακός έχει μια καλή πασαδόρο που παίζει γρήγορα όταν έχει καλή υποδοχή κι αυτό έγινε στο 2ο και στο 4ο σετ, ενώ στα άλλα δύο τους πιέσαμε πολύ στην υποδοχή. Στο τάι μπρέικ κέρδισε αυτός που έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Με ικανοποιεί ότι για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 23-25, 25-18, 21-25, 25-17, 13-15

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Μιλοβάνοβιτς 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Διώτη 20 (16/50 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 30% υπ. – 18% άριστες), Καρπουζά 13 (13/36 επ.), Τοτσίδου 18 (16/37 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 33% υπ. – 17% άριστες), Μεταξά 7 (2/5 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Περίν 11 (7/18 επ., 4 μπλοκ), Κελεσίδου -λ (47% υπ. – 25% άριστες) / Γκιαούρη-λ, Νούσια, Φάρκωνα, Αποστολίδου.

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου): Γεωργιάδου 10 (10/17 επ., 1 άσο), Μπρίνκμαν 23 (19/44 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 42% υπ. – 30% άριστες), Οικονομίδου 10 (9/18 επ., 1 μπλοκ), Κιγιάκοβα 17 (14/40 επ., 3 μπλοκ, 44% υπ. – 28% άριστες), Βεργίδου 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Βίντοβιτς 13 (13/33 επ.), Αρτακιανού -λ (73% υπ. – 68% άριστες) / Καραφουλλίδου 2 (1/3 επ., 1 άσο), Τσβέτκοβα, Σκορδίλη.

Αποτελέσματα – Βαθμολογία

Αποτελέσματα – 10η αγωνιστική

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

ΟΠ Ρεθύμνου – ΑΟ Μαρκόπουλου         2-3 (25-16, 26-24, 14-25, 20-25,12-15)

ΑΠΣ Αίας – ΑΟΦ Πορφύρας         3-0 (25-18, 25-23, 25-15)

Παναθηναϊκός – ΓΣ Ηλιούπολης  3-0 (25-16, 25-11, 25-12)

ΑΣ Άρης – Φιλαθ. Λαρισαϊκός      3-0 (25-22, 25-16, 25-17)

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΟ Θήρας    2-3 (23-25, 25-18, 21-25, 25-17, 13-15)

ΑΕΚ Αθηνών – Ολυμπιακός         1-3 (17-25, 09-25, 25-21, 22-25)

Η βαθμολογία

ΟΜΑΔΑ       ΑΓ.    Β       ΣΕΤ   Ν       Η

1. Oλυμπιακός        10      30      (30-2) 10 – 0

2. Παναθηναϊκός    10      24      (27-9) 8 – 2

3. Α.Σ. Άρης 10      24      (27-13)         9 – 1

4. Α.Ο. Θήρας        10      22      (25-11)         8 – 2

—————————————————————-

5. Πανναξιακός       10      19      (23-16)         6 – 4

6. Α.Ε.Κ.      10      16      (23-20)         5 – 5

7. Γ.Σ.Ηλιούπολις   10      12      (15-22)         4 – 6

8. Α.Ο.Μαρκόπουλο Revoil         10      10      (16-26)         3 – 7

9. Αίας Ευόσμου     10      9        (11-21)         3 – 7

———————————————————————–

10. Ο.Π.Ρεθύμνου   10      8        (11-25)         3 – 7

11. Λαρισαϊκός       10      5        (9-27) 1 – 9

12. Α.Ο.Φ.Πορφύρας        10      1        (5-30) 0 – 10

Η επόμενη αγωνιστική (23/12)

16:00 ΑΟΦ Πορφύρας – ΟΠ Ρεθύμνου

16:00 ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟΝ Πανναξιακός

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil – ΑΟ Παναθηναϊκός

17:00 ΑΟ Θήρας – ΑΕΚ Αθηνών

17:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣ Άρης

18:00 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός – ΑΠΣ Αίας Ευόσμου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.