Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΧορός, χάρη, γοητεία

Χορός, χάρη, γοητεία

|

Το βράδυ της Κυριακής (13/12) τουλάχιστον 200 Ναξιώτες έζησαν μία πρωτόγνωρη βραδιά χορού στη Σχολή Ουρσουλινών με πρωταγωνίστιες τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νάξου 

Ήταν μία ξεχωριστή βραδιά… Αλλιώτικη από τις άλλες. Εσπερίδα χορού… Μάλιστα. Στη σχολή Ουρσουλινών. Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Ενδιαφέρον ακούστηκε. Ειδικά όταν γνώριζες ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές; Ο Σύλλογος Γυναικών Νάξου. Όχι γιατί αποτελείται από ιδιαίτερα γοητευτικές κυρίες αλλά γιατί ξέρεις ότι μέχρι σήμερα με ότι έχουν καταπιαστεί τα έχουν καταφέρει περίφημα. Το εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο από τη στιγμή που δεν υπάρχει προηγούμενο στο χώρο του την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα Χριστούγεννα είναι μία δύσκολη εορτή. Κυρίως οικογενειακή. Όμως, ήρθε η ώρα η Νάξος να ανοίξει τα …σπίτια της. Να ξεφύγει από την εσωστρέφεια. Και ο Σύλλογος Γυναικών τα κατάφερε.

Η βραδιά άγγιξε αυτό που θα λέγαμε «ονειρική». Η προσέλευση του κοινού κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή. Περίμεναν περίπου 150 άτομα με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και τελικά έφτασαν τους 200 (!!!) Απόλαυσαν έναν καταπληκτικό μπουφέ από το Korres Kettering με εντυπωσιακά εδέσματα αλλά αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν το …φοντύ σοκολάτας, οι λουκουμάδες που ακολούθησαν ως επιδόρπιο και βέβαια η σαγκριά ([προσφορά από το γλυκοπωλειο ΣΕΡΜΠΕΤΙΑ).

Όμως, καλή η ικανοποίηση του στομαχιού, ακόμη καλύτερη η ικανοποίηση των αισθήσεων μέσα από τις χορευτικές ικανότητες των μελών του Συλλόγου. Με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Ξένου (Διονύσης) και Αναγνώστου οι μεγάλες πρωταγωνίστριες της βραδιάς έδειξαν ότι έχουν εμπεδώσει άριστα τα μαθήματα που κάνουν εδώ και τρία χρόνια και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις επαγγελματίες χορεύτριες. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετά από τα μέλη του Συλλόγου έχουν δώσει παραστάσεις στα πλαίσια των εκδηλώσεων της σχολής χορού Μαίρης Κατσικάρη – Μαρκοπουλιάτη με την οποία συνεργάζονται εδώ και τρία χρόνια.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου και δη η πρόεδρος κα Αγγελική Γρατσία δέχτηκε όχι μόνο συγχαρητήρια για την εκδήλωση αλλά και την επιθυμία να γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον… Μάλιστα, ο σύλλογος λειτουργεί και τμήμα αρχαρίων για όσους και κυρίως όσες θέλουν να μάθουν τα μυστικά του χορού.

Και τέλος να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την παραχώρηση της αίθουσας στη Σχολή Ουρσουλινών (σ.σ. η πρόεδρος κα Γρατσία αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής και του κτηρίου στην εισαγωγή που έκανε πριν αρχίσει η χοροεσπερίδα) και βέβαια τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Όμως, το πιο σημαντικό το αφήσαμε για το τέλος. Και δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και μαζεύτηκαν αρκετές προσφορές «αγάπης» στον κουμπαρά του ειδικού Σχολείου Αγ. Θαλελαίου.

Ποιοι ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς;

Χοροδιδάσκαλος latin του Συλλόγου Γυναικών Νάξου: Διονύσης Ξένος

Παρουσιαστής της βραδιάς:  Δημήτρης Αναγνώστου (χοροδιδάσκαλος Street Latin)

Πιάνο:  Δήμητρα Γρατσία

Ήχος & φωτισμοί: Νίκος Κουτελιέρης

D.j : Μανώλης Μελισσουργός

Tumbao Instructor:  Σπύρος Ξένος

Χόρεψαν latin 

Διονύσης Ξένος

Δημήτρης Σιδερής

Κρίστυ Κρητικού Σιδερή

Άννα Ραγκούση

Μιράντα -Καλομοίρα Πολυκρέτη

Κική Ημέλλου

Έλενα Μπελτραμέτη

Αγγελική Γρατσία

Χόρεψαν Street Latin

Δημήτρης Αναγνώστου

Αθανασία Κοσμόγλου

Ελένη Τζαννετή

Μαίρη Μανέλη

Μαριγούλα Φακουρέλη

Ελένη Μανωλά

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.