Η πρόταση της ημέρας από το Naxospress για όποιον ασχολείται με τη κουζίνα, έστω και επιδερμικά
Εύκολα, νηστήσιμα …μηλοπιτάκια. Η χαρά όλων των μικρών και μεγάλων παιδιών
Για τη ζύμη:
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ ποτηριού λάδι
1 ποτήρι κρασί
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
2 μήλα
100 γραμμάρια σταφίδες
2 κουταλιές σουσάμι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
Άχνη ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα δοχείο ώσπου να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε λίγη – λίγη τη ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και την απλώνουμε στην παλάμη μας. Με ένα κουτάλι βάζουμε στο κέντρο γέμιση και κλείνουμε δημιουργώντας μια πλακουτσωτή μπάλα.
Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μόλις κρυώσουν, αχνίζουμε.
Καλή επιτυχία!