Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνία"Πουλάνε" έρωτα για μία ..τυρόπιτα (!!!)

“Πουλάνε” έρωτα για μία ..τυρόπιτα (!!!)

|

Οι London Times μας τα ..χώνουν άσχημα δημοσιεύοντας συμπεράσματα έρευνας της Παντείου λέγοντας ότι οι Ελληνίδες εκπορνεύονται «για να φάνε μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς επειδή πεινάνε».

Ένα αρκετά προβοκατόρικο αλλά με ισχυρές δόσεις αλήθειας ρεπορτάζ δημοσιεύουν οι Times του Λονδίνου στο οποίο γίνεται λόγος για το ολοένα και αυξανόμενο κύμα εκπόρνευσης νεαρών Ελληνίδων οι οποίες στρέφονται σε αυτή την λύση προκειμένου να πληρώνουν τα έξοδά τους, μερικές φορές μέχρι και για να φάνε. Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενείς δηλώσεις του Γρηγόρη Λάζου, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ο οποίος συντόνισε μελέτη που έγινε στην χώρα μας και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 17.000 άτομα που εκπορνεύονται στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο κ. Λάζος, «μερικές γυναίκες το κάνουν για να φάνε μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς επειδή πεινάνε».

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι αυτήν την στιγμή στην χώρα μας περισσότερο από το 80% των γυναικών που εργάζονται στην πορνεία είναι Ελληνίδες, εκτοπίζοντας τις γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη και ουσιαστικά «εθνικοποιώντας» αυτόν τον τομέα που μέχρι πριν από την οικονομική κρίση κυριαρχείτο από αλλοδαπές γυναίκες. Μάλιστα σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου το σεξ στην Ελλάδα είναι πλέον από τα φθηνότερα στην Ευρώπη.

Tο θλιβερό δε είναι πως σε μία εποχή όπου το διαδίκτυο προσφέρει απλόχερα και δωρεάν πορνογραφικό υλικό ο ανταγωνισμός για αυτές τις γυναίκες είναι τέτοιος που τις αναγκάζει να ρίχνουν τις τιμές ολοένα και περισσότερο. Κάνοντας μία αναδρομή, το σεξ στην Ελλάδα προ κρίσης κόστιζε περίπου 50 ευρώ ενώ σήμερα έχει πέσει και κάτω από τα 20 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κοριτσιών που χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους ακόμα και δύο ευρώ για ένα μισάωρο. «Άλλες [το κάνουν] για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς, έκτακτα έξοδα ή για τη δόση τους [ναρκωτικά]», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λάζος.

Μερικές από τις 400 αυτές απελπισμένες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μπορούν άνετα, σύμφωνα με τον κ. Λάζο, να συγκριθούν με χιλιάδες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις παγκοσμίως που κάνουν το ίδιο πράγμα «αλλά ποτέ δεν είχε γίνει τάση όπως τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης». Σύμφωνα με τους London Times, στην Ευρώπη η μέση τιμή των 180 ευρώ για μία ώρα «πληρωμένου έρωτα» έχει μειωθεί δραματικά.

Η πορνεία στην Ελλάδα είναι νόμιμη, ωστόσο ελάχιστοι οίκοι ανοχής στην χώρα έχουν άδεια, ωθώντας έτσι σχεδόν 18.500 ιερόδουλες να δουλεύουν στους δρόμους. Οι περισσότερες γυναίκες που εκδίδονται στη χώρα είναι μεταξύ 17-20 ετών. Η έρευνα έρχεται μετά την σοκαριστική αποκάλυψη πριν ένα μήνα πως μια άνεργη μητέρα στην Ελλάδα εκπόρνευε την 12χρονη κόρη της σε έναν ιερέα και να έναν συνταξιούχο. Η γυναίκα τελικά καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλακής και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

«Αυτό που μαθεύτηκε τον προηγούμενο μήνα σε συνδυασμό με τη μελέτη μας αντικατοπτρίζει μια κοινωνία σε άρνηση ως προς τις αλλαγές που συμβαίνουν» παρατηρεί ο κ. Λάζος. «Οι αρχές πρέπει επιτέλους να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν να αδιαφορούν» καταλήγει.

Πηγή: Newbeast.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αποκτήστε παθητικό εισόδημα μέσω της εξόρυξης cloud της LET Mining, κερδίστε 7.563 $ την ημέρα

Νέες ευκαιρίες στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων: Μπορείτε να βγάλετε χρήματα ενώ ξαπλώνετε στο σπίτι;

Φεστιβάλ Νάξου – Future Cargo: Όταν το μπαλέτο συναντά την επιστημονική φαντασία

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και το κορυφαίο The Place του Λονδίνου μεταμορφώνουν ένα φορτηγό 15 μέτρων σε χοροθεατρική σκηνή, την Κυριακή 6 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νάξου.

Παραλίες υπό παρακολούθηση: Αυστηροί έλεγχοι, drones και πρόστιμα για τους παραβάτες

Με περισσότερες από 2.600 καταγγελίες τον Ιούνιο και νέα εργαλεία όπως το MyCoast και τα drones, το κράτος εντείνει τη μάχη για την προστασία του αιγιαλού – ποιες περιοχές συγκεντρώνουν τις περισσότερες παραβάσεις

Νάξος: Πρωταγωνίστρια για δεύτερη μέρα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Από την Απείρανθο στη σμύριδα και από το κίτρο στη νέα γενιά – Ανθρώπινες ιστορίες, μνήμες και έμπνευση σε ένα ξεχωριστό οδοιπορικό της Νάξου. (video)

Α’ Φινλανδία: Ελσίνκι – Γιάρο, η νεοφώτιστη δίνει ρυθμό και… γκολ!

Η επιστροφή της Γιάρο στη μεγάλη κατηγορία συνοδεύεται από επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ η Ελσίνκι ψάχνει απαντήσεις και επανεκκίνηση – μια αναμέτρηση με πολλές υποσχέσεις.

«Μνήμες Αλλοτινών Εποχών» στη Σέριφο, αναβίωση παραδοσιακού γάμου με άρωμα Κρήτης

Το Σάββατο 5 Ιουλίου στις 19:00, η Κάτω Χώρα Σερίφου ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, μέσα από τη λαογραφική αναπαράσταση ενός γνήσιου παραδοσιακού γάμου.

Στη Μήλο η πρώτη μοτοσυκλέτα ΕΚΑΒ, ταχύτητα και ζωή στα κρίσιμα περιστατικά

Μέσο άμεσης ανταπόκρισης αποκτά για πρώτη φορά το Κέντρο Υγείας Μήλου – Καθοριστική η συμβολή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Μάρκου Μάλλη.

Τήνος δίνει Ζωή: 282 Εθελοντές τίμησαν την 52η Αιμοδοσία στη μνήμη του Νικολάου Κορνάρου

Σε τρεις διαφορετικές κοινότητες του νησιού, πολίτες κάθε ηλικίας ένωσαν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας αίμα και ελπίδα, ενώ για πρώτη φορά προωθήθηκε και η δωρεά μυελού των οστών.

«Κέντρο Ερευνών Ρίζες» για μια ζωή με αγάπη: Η φωνή των παιδιών έξω από τα ιδρύματα

Ο οργανισμός Κέντρο Ερευνών Ρίζες δίνει ελπίδα σε εκατοντάδες παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, διεκδικώντας μια κοινωνία όπου κάθε παιδί μεγαλώνει σε οικογένεια — όχι σε δομή.

Ευρωπαϊκή vs Αμερικάνικη Ρουλέτα: Ποια συμφέρει τους παίκτες

Σύγκρινε τις δύο δημοφιλέστερες παραλλαγές ρουλέτας και ανακάλυψε ποια προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες.

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου