Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΟταν ο αντίπαλος λέει "μ' αρέσει να παίζω εδώ"

Οταν ο αντίπαλος λέει “μ’ αρέσει να παίζω εδώ”

|

Ο Πανναξιακός προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση αλλά η Τραμπζόν αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και πήρε τη πρόκριση  – Νικητές οι φίλαθλοι αν και δεν γέμισαν το γήπεδο 

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτισε ο Πανναξιακός την Ευρώπη, αφού μπορεί να ηττήθηκε για δεύτερη φορά με 3-0 από την Τραμπζόν, η οποία προκρίθηκε δίκαια στη β’ φάση του Challenge Cup, αλλά κοίταξε στα μάτια την μεγάλη του αντίπαλο. Ειδικά στο πρώτο σετ τα κορίτσια του Ζόραν Κόβαζιτς υπερέβαλλαν εαυτούς και έφτασαν να προηγούνται με 21-18, ωστόσο σε εκείνο το σημείο μίλησε η εμπειρία της Τραμπζόν η οποία με σερί 3-8 πήρε το σετ και το ψυχολογικό αβαντάζ, φτάνοντας στην συνέχεια πιο εύκολα στη νίκη. Ο Πανναξιακός πάντως δικαιούτε να γκρινιάζει γιατί στο 22-22 και στο 24-24 οι διαιτητές έδωσαν με χαρακτηριστική ευκολία δύο αμφισβητούμενες φάσεις στην τουρκική ομάδα… Αλλά η διαφορά δυναμικότητας όπως φάνηκε και στα επόμενα δύο σετ ήταν μεγάλη για να σταθούμε εκεί… Στο 3ο δε σετ, οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο σε όλες τις αθλήτριες τους ενόψει των δύσκολωλ αγώνων πρωταθλήματος που έρχονται… Μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς ο …κόσμος του Πανναξιακού. Αν και δεν γέμισε το γήπεδο όπως στα περσινά παιχνίδια, ήταν εντυπωσιακός και οι τούρκοι – τόσο οι αθλήτριες όσο και οι φίλαθλοι που ακολούθησαν την ομάδα – έμειναν εκστασιασμένοι απο΄το πάθος των φίλων του Πανναξιακού. Μάλιστα, τα κορίτσια της τουρκικής ομάδας με τη λήξη του αγώνα ακολούθησαν τις …οικοδέσποινες και αντάλλαξαν τον καθιερωμένο χαιρετισμό με τους οπαδούς της ομάδας της Νάξου ενώ όλες μαζί μετά (αλλά και φίλαθλοι και μέλη των αποστολών) είχαν κοινή φωτογράφιση αποδεικνύοντας ότι οι όποιες διαφορές ανάμεσα στους λαούς είναι μόνο σε πολιτικό επίπεδο… 

«Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μου. Αυτό το παιχνίδι ήταν μεγάλο σχολείο κυρίως για τα νέα κορίτσια που έχουμε. Μετά το πρώτο σετ δεν είχαμε τον έλεγχο τώρα έχουμε μπροστά μας το επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα όπου πρέπει να αλλάξουμε σύστημα και να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και της εύχομαι ότι καλύτερο από εδώ και πέρα», τόνισε ο Ζόραν Κόβαζιτς ενώ η Άννα Καρπουζά συμπλήρωσε: «θέλαμε να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Μπήκαμε πιο συγκεντρωμένες, εκμεταλλευτήκαμε την έδρα και το σερβις ήταν καλύτερο. Οι αντίπαλες πιο έμπειρες όμως και την κρίσιμη στιγμή έκαναν αυτό που έπρεπε ενώ εμείς κάναμε αβίαστα λάθη και μας κόστισαν το πρώτο σετ».

Από την πλευρά ο προπονητής των Τούρκων Ραχμάν Τσοκσέν αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Ζόραν Κόβαζιτς τόνισε: Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι. Στο πρώτο σετ ο Πανναξιακός έπαιξε πολύ καλά εμείς δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάναμε εύκολα λάθη. Όμως, βρήκαμε το τρόπο να αντιδράσουμε. Ο Πανναξιακός έπαιξε πολύ καλά και τον βοήθησε ο κόσμος του ενώ εμείς δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι αν και ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Τώρα θα δούμε τι κάναμε λάθος και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε».

Τέλος η Γέλενα Μπλαγκόγιεβιτς (είχε συνεργαστεί με τον Ζόραν Κόβαζιτς σε επίπεδο Εθνικής Νεανίδων Σερβίας και πριν το παιχνίδι δέχτηκε ως δώρο ανθοθέσμη από τον πρώην προπονητή της) δήλωσε: «Συγχαρητήρια Πανναξιακό αλλά και τη δική μου ομάδα για τη νίκη. Φοβήθηκα είναι η αλήθεια στην αρχή του παιχνιδιού. Ξέρω τον Κόβαζιτς και όταν έχει χάσει το πρώτο παιχνίδι με 3-0 παλεύει έως το τέλος για να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από το επόμενο. Όταν βρεθήκαμε στο πρώτο σετ με 5-0 ήταν δύσκολο αλλά στο τέλος παλέψαμε και πήραμε τη νίκη. Το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν το 1ο σετ που άλλαξε όλο το παιχνίδι. Καλή τύχη στον Πανναξιακό εμείς θέλουμε να φτάσουμε έως τον τελικό του κυπέλλου εάν είναι δυνατόν. Είμαι Σέρβα ξέρω ότι οι Ελληνες λατρεύουν τα σπορ και μου άρεσε πολύ που έπαιξα σε μία τέτοια ατμόσφαιρα. Ελπίζω και του χρόνου να βρεθώ εδώ και να παίξω σ’ αυτό το γήπεδο».

Τα σετ: 24-26, 19-25, 17-25
Πανναξιακός (Κόβαζιτς) Διώτη 15 (12/24 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 32% άριστες), Μιλοβάνοβιτς 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Καρπουζά 5 (5/16 επ.), Τοτσίδου 11 (11/28 επ., 31% υπ. – 31% άριστες), Μεταξά 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Περίν 4 (3/12 επ., 1 μπλοκ), Κελεσίδου -λ (50% υπ. – 32% άριστες) / Γκιαούρη-λ (45% υπ. – 36% άριστες), Νούσια 1 (1/2 επ.), Φάρκωνα, Αποστολίδου, Δρακουλίδου 2 (2 μπλοκ).
Τράμπζον (Τσοκσέν) Γκιραϊγκίλ 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Μαλαγκούρσκι 14 (9/16 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 25% υπ. – 00% υπ.), Σιπαχίογλου 6 (5/8 επ., 1 άσο), Μπλαγκόγεβιτς 13 (12/24 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 32% άριστες), Μπιλτζέ 5 (3/13 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Αρίτσι 6 (4/7 επ., 2 άσοι), Εσέπασα -λ (60% υπ. – 60% άριστες) / Γκιρσόι -λ, Μπαρούτ 1 (1 άσο),Τσετίνσαρατς, Τσινάρ 1, Καμένοβα 8 (6/16 επ., 2 μπλοκ, 13% υπ. – 13% άριστες).

Με πληροφορίες από το volleyball.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει για τεχνικές εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αναλυτικό πρόγραμμα διακοπών και οδηγίες ασφάλειας για τους πολίτες.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα