Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΤα προϊόντα της Νάξου πάνε ...Πολωνία

Τα προϊόντα της Νάξου πάνε …Πολωνία

|

Με οδηγό την ΕΑΣ Νάξου τα τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και των υπολοίπων εκπροσώπων της Νάξου πάνε Πολωνία ενόψει της 1ης Grecka Panorama I Cypr

Η έκθεση Grecka Panorama I Cypr διοργανώνεται, για πρώτη φορά, στην Πολωνία – 11-13 Δεκεμβρίου 2015 στην Torwar Arena, στη Βαρσοβία – αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο με βάση το επιτυχημένο μοντέλο των εκθέσεων Grekland Panorama της Στοκχόλμης. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η πολυδιάστατη προβολή της Ελλάδας, στο τρίπτυχο τουρισμός – πολιτισμός – γαστρονομία και η προώθηση προορισμών, επιχειρήσεων, προιόντων και υπηρεσιών στο Πολωνικό κοινό, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων Πολωνών επισκεπτών. 
Στην έκθεση συμμετέχουν προορισμοί και φορείς από όλη την Ελλάδα, όπως οι Περιφέρειες ΚρήτηςΠελοποννήσουΒορείου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά και Δήμοι, μεταξύ των οποίων, ΧερσονήσουΡεθύμνουΚω, Καβάλας, ο Δήμος Καλαμπάκας για τον προορισμό των Μετέωρων, καθώς και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τριπόλεως.  Σημαντική επίσης παρουσία έχουν η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής και η Πανελλήνια Ένωση Κάμπινγκ. Η έκθεση προβάλλει ως “τιμώμενες περιοχές” τους προορισμούς της Κω, της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου με γευσιγνωσίες παραδοσιακών προϊόντων, διανομή ενημερωτικού υλικού και άλλες στοχευμένες ενέργειες. 
Ιδιαίτερα δυναμική είναι η συμμετοχή στο Grecka Panorama τουριστικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων και εταιρειών από τον ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ αυτών, ενδεικτικά: Costa NavarinoAldemar Hotels & Resorts, Louis HotelsBlue GrKipriotis HotelsEsperia Hotels, Porto CarrasPap HotelsAcrotel, Blue Lagoon, Filoxenia Group of HotelsIonian HotelsMessonghi Beach Holiday Resort, Kontokali Bay Resort & Spa, Aeolos Beach και πολλοί άλλοι από τον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά και γραφεία τουρισμού όπως AmbotisKefi ToursVima TravelZorpidis Travel, αλλά και ελληνικά προϊόντα όπως η ΕΑΣ Νάξου, κ.ά. 
Δυναμική, επίσης, παρουσία στην έκθεση ετοιμάζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού μαζί με την ΕΤΑΠ Αγίας Νάπας και την ΕΤΑΠ Αμμοχώστου.  Την έκθεση στηρίζουν και συμμετέχουν με περίπτερα, οι μεγαλύτεροι tour operators που φέρνουν τουρισμό στην Ελλάδα: ItakaTUINeckermanGrecosRainbow ToursMouzenidis Travel, Wezyr Coral HolidaysFly.PlBest ReisenNet HolidaysEasy Travel7Silands.  Η έκθεση Grecka Panorama I Cypr τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ”. 

Τουρισμός 
Σε μία από τις πλέον υποσχόμενες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό εξελίσσεται η Πολωνία, όπου η η αύξηση σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα αντιστοιχεί εφεξής σε ένα 15%, ενώ τα νούμερα της τελευταίας τριετίας είναι εντυπωσιακά ανοδικά για τη χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι την τριετία 2013- 2015 έχει σχεδόν διπλασιασθεί ο αριθμός των Πολωνών τουριστών στη χώρα μας, από τις 388.000 περίπου των τουριστών του 2013.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, με αφορμή την πρώτη αποκλειστική διοργάνωση για την Ελλάδα της τουριστικής έκθεσης Grecka Panorama στη Βαρσοβία, η πολωνική αγορά σημειώνει μεγάλη δυναμική, δεδομένου ότι από τα 38,5 εκατ. των κατοίκων συνολικά αυτή την στιγμή ταξιδεύει μόνο ένα 6%, ενώ για το 2015 οι συνολικοί ρυθμοί ανόδου διαμορφώνονται σε ένα 4%.
Η Ελλάδα είναι το 2015 ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Πολωνούς και ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση η Τουρκία και η Ισπανία. Μάλιστα ο εμπορικός ακόλουθος της Πολωνίας στην Ελλάδα χθες δε δίστασε να θέσει τον στόχο του 1,5 εκατ. των επισκεπτών από τη χώρα του στα επόμενα χρόνια.
Οι Πολωνοί προτιμούν σε ένα ποσοστό 62% ξενοδοχεία έως 4 αστέρων όταν επισκέπτονται την Ελλάδα (κυρίως μέσω πτήσεων charter), ενώ το μερίδιο των all inclusive αντιστοιχεί σε ένα 79,15% για τη χώρα μας. Οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί, όπως προκύπτει από τους Πολωνούς tour operators, είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κως και βρίσκονται στους 10 κορυφαίους προορισμούς διακοπών των Πολωνών. Στις υπόλοιπες θέσεις της ίδιας κατάταξης βρίσκονται η Πάφος, η Χαλκιδική, η Κεφαλλονιά και η Καβάλα.
ΠΛηροφορίες από το traveldaillynews.gr
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΕΟΠΥΥ: Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους από αύριο (16/06), ανακούφιση για 139.000 ασθενείς

Ξεκινά τη Δευτέρα (16/06) η πρωτοποριακή υπηρεσία διανομής ΦΥΚ στο σπίτι – Δωρεάν, εύκολη διαδικασία, χωρίς αναμονές στα φαρμακεία

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εληξε σήμερα η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων: Από 16 Ιουνίου ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει την υποχρέωση καθαρισμού και απομάκρυνσης υπολειμμάτων – «Ευθύνη όλων η προστασία ζωών και περιουσιών»

Μύκονος: Δις ισόβια σε 50χρονο για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό των ανήλικων διδύμων κορών του

Απόφαση-σοκ από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου – Ο δράστης κακοποιούσε τα ίδια του τα παιδιά για χρόνια, σύμφωνα με τις καταθέσεις

Θεσσαλονίκη–Σύρος: Sold out η νέα πτήση της Aegean και σκέψεις παράτασης

Πολύ πάνω από τις προσδοκίες οι κρατήσεις στη νέα αεροπορική σύνδεση – Σκέψεις για παράταση πέραν του Σεπτεμβρίου

25 χρόνια Φεστιβάλ Νάξου: Τέχνη, Επιστήμη και Περιβάλλον ενώνονται στον Πύργο Μπαζαίου

Μια επετειακή διοργάνωση με εικαστικά, επιστημονικές διημερίδες, μουσική, χορό και θέατρο, τιμά την πολιτιστική ψυχή της Νάξου από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2025

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Κιάτο, ώρα γάμου: 550 κιλά ρύζι και ένας φορτωτής… αγάπης! (video)

Ξέχνα τις χούφτες – Στον γάμο της χρονιάς έπεσε ρύζι με τον τόνο. Κυριολεκτικά. (video)

Γ. Χατζημάρκος: “Με σχέδιο και επιμονή προχωρά η διαχείριση απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο”

Η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ επιβεβαίωσε την πρόοδο, τις δυσκολίες και τη συνέχεια του έργου για ένα καθαρότερο και πιο υπεύθυνο μέλλον στα νησιά

Δύο φανέλες, μία φιλία, Όταν τα παιδιά μας θυμίζουν τι σημαίνει πραγματικός αθλητισμός

Σε μια περίοδο που οι τελικοί Ολυμπιακού–Παναθηναϊκού στιγματίστηκαν από ένταση και προσωπικές επιθέσεις, μια εικόνα από τις εξέδρες στη Μύκονο, μάς διδάσκει το αυτονόητο: το μπάσκετ είναι γιορτή, όχι πεδίο μίσους.

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Μυρίση: Εκεί που η παράδοση ανασαίνει, Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στην Κωμιακή

Στο λαγκάδι του Μυρίση, ανάμεσα στο πράσινο και τις αναμνήσεις, οι άνθρωποι ξανασμίγουν στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, κρατώντας ζωντανή την ψυχή του τόπου.