Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη ...

Αλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη …

|

Υπομονή έως και τρεις μήνες ακόμη ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη των διασωστών στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα  ΑΣΕΠ της 7Κ/2015 186 διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου  θα ενσωματωθούν στο δυναμικό του ΕΚΑΒ.
Από αυτούς τουλάχιστον 5 είναι για το παράρτημα της Μυτιλήνης .Εκεί όπως όλοι  γνωρίζουμε γίνονται απεγνωσμένες προσπάθειες  από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να διαχειριστούν το προσφυγικό ζήτημα .Δυστυχώς όμως οι τομείς του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης λόγω  έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει.
Τα ίδια προβλήματα υποστελέχωσης  αντιμετωπίζουν και οι τομείς ΕΚΑΒ Χίου , Σάμου κλπ  σαν πρώτη γραμμή ,αλλά και όλα τα υπόλοιπα νησιά ακόμα και η Νάξος .
Θα περίμενε λοιπόν κανείς κάτω από αυτές τις έκτακτες και αντίξοες συνθήκες η ηγεσία του υπουργείου υγείας και η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα να επισπεύσει την διαδικασία πρόσληψης αυτών των διασωστών ώστε να ενισχύσουν τους τομείς του Αιγαίου για αυτονόητους λόγους .Να σημειωθεί εδώ ότι τα οριστικά αποτελέσματα έχουν βγει από αρχές καλοκαιριού.
Λοιπόν , όχι μόνο δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα οι καινούργιοι διασώστες  αλλά μόλις πριν μερικές μέρες τους ζητήθηκε να πάνε στα κεντρικά να αποδεχθούν το διορισμό και να αρχίσουν να δίνουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται .Σε ερώτηση που έκαναν στους υπεύθυνους για το πότε θα πιάσουν δουλειά η απάντηση ήταν να μη βιάζονται και θα πρέπει να περιμένουν ακόμα 2 με 3 μήνες .Από του χρόνου δλδ και βλέπουμε …!
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι 2 διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου από αυτή τη σειρά  είναι για τον τομέα ΕΚΑΒ Νάξου .Η Νάξος δεν έχει ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο και το γνωρίζουν οι πάντες ,από τους αρμόδιους του κεντρικού κράτους μέχρι την τοπική κοινωνία που είναι και ο τελικός αποδέκτης του όποιου τραγικού περιστατικού έχει συμβεί η θα συμβεί στο μέλλον λόγω της έλλειψης βάρδιας ασθενοφόρου καθ”όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Έχουμε γράψει κατ”επανάληψη ότι ο τομέας ΕΚΑΒ  Νάξου αποτελείται από  5  διασώστες-τριες όταν χρειάζεται τουλάχιστον 12 για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση .
Οι πρώην και οι νυν ηγεσίες του υπουργείου υγείας και οι διοικήσεις του ΕΚΑΒ έχουν τεράστιες ευθύνες για την αποδόμηση  και  υποστελέχωση του ΕΣΥ και του θέματος που προαναφέραμε .Θα έπρεπε κάτω από από αυτές τις έκτακτες και τελικά  μόνιμες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και   να  τρέξουν την διαδικασία πρόσληψης της 7Κ/2015 ούτως ώστε να ενισχυθούν όλοι οι τομείς του ΕΚΑΒ που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.  
Από λόγια χορτάσαμε πλέον .
Τώρα πια ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ  έργα.
 
Πηγή: Naxosygeia.blogspot.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το Αιγαίο, στα 100 km/h η ριπή στην Τήνο! (πίνακας)

Το στενό Τήνου – Μυκόνου «πήρε κεφάλι» με ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα – Ποια νησιά ακολούθησαν στην κατάταξη

Περιστατικό με το Hellenic Highspeed στην Αμοργό: Καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα (video)

Ακινητοποιήθηκε το πλοίο ανοιχτά των Καταπόλων – Αντικατέστησε το Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Δύο νέα παιδιά από τη Σίφνο πρόσφεραν κατάλυμα στη γιατρό του νησιού

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η δημόσια έκκληση του Δήμου για φιλοξενία της γιατρού βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον Πέτρο Τσαλά και την Ελένη Καλογήρου

Επανεκκίνηση για τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στη Βόρεια Νάξο

Δύο ιστορικά μονοπάτια με αφετηρία την Κωμιακή επανενεργοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.