Για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά ΑΤΜ πουλάει φρέσκο γάλα από τον συνεταιρισμό γάλακτος «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς»
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο πρώτος παραγωγικός συνεταιρισμός αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς», δεν μετράει περισσότερα από 5 χρόνια και ήδη διαθέτει 16 υποκαταστήματα σε Λάρισα και 17 στη Θεσσαλονίκη!
Το «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ιδρύεται το 2010 σε μια περίοδο που η κρίση αρχίζει να κλιμακώνεται, με πρώτη μαγιά το όραμα και τις συνεχείς προσπάθειες μιας ομάδας αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών.
Με εφαλτήριο τη σκληρή δουλειά και το μεράκι των μελών του, το «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς», δικαίωσε τις προσπάθειες των μελών του για μια διαφορετική προσέγγιση στη συνεταιριστική αντίληψη.
Με κεντρικό σύνθημα «Συνεταιριζόμαστε διαφορετικά» ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς»προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, συνδυάζοντας την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος στους καταναλωτές σε δίκαιες τιμές, αντάξιες της υπεραξίας του τελικού προϊόντος.
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς», στο πλαίσιο επίτευξης της μέγιστης δυνατής τιμής του παραγόμενου προϊόντος για τα μέλη του, ανέπτυξε ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, όπως η ΦΑΓΕ, FRIESLANDCAMPINA HELLAS/ΝΟΥΝΟΥ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟ, ΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΤΡΙΚΚΗ, ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΣΙΤΣΑ.
Είναι η πρώτη φορά που αυτόματες μηχανές εμφιάλωσης γάλακτος νέας τεχνολογίας εγκαταστάθηκαν στις γειτονιές της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.
Κάθε μέρα φρέσκο, παστεριωμένο, ποιοτικό και πάνω από όλα ασφαλές γάλα, το οποίο συλλέγεται από φάρμες μελών του συνεταιρισμού, παστεριώνεται σε σύγχρονες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει άμεσα στις δεξαμενές των αυτόματων μηχανών εμφιάλωσης γάλακτος.
Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα, όπου το γάλα δεν έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον, ενώ καταπονείται ελάχιστα, διατηρώντας το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών.
O καταναλωτής μπορεί να επιλέξει την ποσότητα που επιθυμεί, 1 και 1/2 λίτρο καθώς και τη συσκευασία που επιθυμεί, γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και πλαστικό μιας χρήσης μπουκάλι.
Επιπλέον, ο συνεταιρισμός συνεργάζεται με εταιρείες, εργοστάσια και προμηθευτές ζωοτροφών και πρώτων υλών (π.χ. σόγια) προχωρώντας σε προμήθειες πρώτων υλών και διαφόρων προϊόντων για τα μέλη του σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Δίνεται δε ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια και στην ποιότητα των ζωοτροφών.
“Βιώσιμη Ελληνική Αγελαδοτροφία σημαίνει για μας διασφάλιση της ποιότητας του γάλακτος άρα υπεραξία στο τελικό προϊόν, μείωση του κόστους παραγωγής, αύξηση της παραγωγικότητας του ζωικού κεφαλαίου, βελτίωση του διαχειριστικού επιπέδου των μονάδων και ανάπτυξη συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα”, είναι η φιλοσοφία του συνεταιρισμού.
Ακόμα, ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» διαθέτει μια δυναμική ομάδα επιστημόνων που απαρτίζεται από κτηνιάτρους, γεωπόνους, οικονομολόγους, νομικούς, λογιστές, επιστήμονες διοίκησης και επικοινωνίας, βρίσκεται στη διάθεση των παραγωγών προκειμένου τα προϊόντα του συνεταιρισμού να ανταποκρίνονται στις υψηλές λειτουργικές απαιτήσεις της αγοράς.
Επίσης, ο συνεταιρισμός αξιοποιεί και ένα ευρύ δίκτυο εξωτερικών συνεργατών, υψηλής κατάρτισης και μεγάλης εμπειρίας που τον υποστηρίζουν.
Επίσης, ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» πρωτοστατεί στην εδραίωση της «Συμβολαιακής Γεωργίας», αναπτύσσοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργειών με τοπικούς αγρότες για την παραγωγή και προμήθεια μαζικών ποσοτήτων πρώτων υλών. Οι δράσεις «Συμβολαιακής Γεωργίας» επιτυγχάνουν έναν διττό στόχο: μειώνουν το κόστος παραγωγής για τα μέλη μας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν ένα σταθερό εισόδημα για τους συναδέλφους γεωργούς.
“Η ασφάλεια, η ποιότητα αλλά και η εντοπιότητα των ζωοτροφών που προμηθευόμαστε αποτελεί προαπαιτούμενο για την επίτευξη υψηλής προστιθέμενης αξίας του γάλακτός μας”, αναφέρουν οι αγελαδοτρόφοι – μέλη του συνεταιρισμού.
Ο συνεταιρισμός εγκατέστησε το πρόγραμμα «UΝΙFORM Management» στις φάρμες των μελών του, διασυνδέοντας τα ατομικά προγράμματα με κεντρικό server, ώστε να υπάρχει δυνατότητα συλλογικής επεξεργασίας και προβλέψεων, τόσο για ολόκληρο τον συνεταιρισμό, όσο και για οποιαδήποτε ομαδοποίηση με οποιοδήποτε κριτήριο.
Με 100 αγελαδοτρόφους παραγωγούς ως μέλη, ο συνεταιρισμός διαθέτει 55 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Καθημερινά παράγονται 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος που αντιστοιχούν περίπου στο 10% της εγχώριας παραγωγής.
Πηγή: tvxs.gr