Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαχειμερινή αποστολή στην Αμοργό

χειμερινή αποστολή στην Αμοργό

|

Η ομάδα Αιγαίου ξεκινάει τις χειμερινές …. αποστολές της με πρώτο σταθμό την Αμοργό από τις 8 έως τις 11 Οκτωβρίου 

Η Ομάδα Αιγαίου συνεχίζει τη δραστηριότητά της και μετά τον 21ο Διάπλου που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο και σε συνέχεια της αποστολής του περυσινού Οκτωβρίου στη Σίκινο και στις μικρές Κυκλάδες (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα) κατά την οποία εξετάσθηκαν 287 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν 264 εμβολιασμοί, με εμβόλια που προσέφερε η Pfizer Hellas, η Ομάδα Αιγαίου θα πραγματοποιήσει ακόμη μία χειμερινή αποστολή και θα επισκεφθεί, με πάνω από 70 εθελοντές, την Αμοργό από τις 08 έως και τις 11 Οκτωβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας θα πραγματοποιηθούν αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις καθώς επίσης και ιατρικές εξετάσεις από διάφορες ειδικότητες όπως, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, χειρουργός, γναθοχειρουργός, αγγειοχειρουργός, ογκολόγος, οδοντίατρος, ψυχίατρος, κ.α. αλλά και ειδικές εξετάσεις όπως, triplex αγγείων-καρωτίδων, triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας κ.α.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί, σε όσους κατοίκους το επιθυμούν, δωρεάν εμβολιασμός για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Στους κατοίκους της Αμοργού έχει ήδη αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό υλικό αλλά, επίσης, έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με τον Δήμο, πλήθος ενημερωτικών ομιλιών για τη σημασία της πρόληψης και τον εμβολιασμό.

Ο εμβολιασμός και οι ιατρικές εξετάσεις θα λάβουν χώρα στην Αρκεσίνη και την Αιγιάλη, την Παρασκευή 09 και στη Χώρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 15:00. Επίσης προβλέπονται και κατ’ οίκον αιμοληψίες και επισκέψεις ιατρών ειδικοτήτων  στους κατάκοιτους κατοίκους.

Η εξαιρετικά σημαντική αυτή δράση βασίζεται στην ευγενική προσφορά της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas, η οποία όχι μόνο χορηγεί τα εμβόλια για την πνευμονιοκοκκική νόσο αλλά εδραιώνει και επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ομάδα Αιγαίου.

Παράλληλα, με την ευγενική χορηγία της AIM, η οποία θα συνοδεύσει την Ομάδα και θα διαθέσει την Κινητή της Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής, θα διενεργηθούν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι, φθοριώσεις σε παιδιά, και θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις, ενημερωτικά φυλλάδια) σχετικά με την στοματική υγιεινή. Επίσης θα παρασχεθεί σχετικό υλικό πρόληψης και στοματικής φροντίδας.

Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της AIM, μαζί με εθελοντές/ιατρούς της Ομάδας θα επισκεφθεί, επίσης, σχολειά της Αμοργού.

Επιπλέον θα εγκαινιαστούν:

— το πολυγήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ-χάντμπολ, που διαμόρφωσε η Ομάδα Αιγαίου με την ευγενική χορηγία της εταιρίας AIM και
— το γήπεδο 5×5 που κατασκεύασε η Ομάδα Αιγαίου στο γυμνασίου της Χώρας της Αμοργού, ο χλοοτάπητας του οποίου είναι ευγενική προσφορά της Coca-Cola Hellas.

Τέλος θα παραδοθεί εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και αθλητικό υλικό στα σχολεία της Αμοργού όπως και ιατρικό υλικό και αναλώσιμα στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Η Ομάδα Αιγαίου είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται για πάνω από 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας, σε αμιγώς εθελοντική βάση κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών, προωθώντας ταυτόχρονα τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Πρόταση Ημέρας: Μαγειρίτσα αγιορείτικη, από τον Μοναχό Επιφάνιο

Η μαγειρίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Μ.Σαββάτου. Απολαύστε μια διαφορετική εκδοχή της δια χειρός του αείμνηστου μοναχού Επιφάνιου, με μανιτάρια, ψάρι και μυρωδικά.

Κατερίνα Μονογυιού: Συνεχείς οι παρεμβάσεις για την επιστροφή του Σκοπελίτη στις Μικρές Κυκλάδες

Το “Express Σκοπελίτης” είναι ο σύνδεσμος ζωής, πολιτισμού, υγείας και επικοινωνίας των μικρών νησιών.

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.