Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΒήμα προόδου και τουρνουά

Βήμα προόδου και τουρνουά

|

Ο Πανναξιακός έχασε 3-2 από τον Ολυμπιακό στο 3ο φετινό των δύο ομάδων και έρχεται διεθνές τουρνουά το άλλο σαββατοκύρικο στη Νάξο 

Στο πρώτο εντός έδρας φιλικό, με τον Πανναξιαξό στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετές αρετές, αλλά και αδυναμίες, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 3 – 2 σετ (23-25, 25-13, 21-25, 25-10, 15-9) απέναντι σε έναν μαχητικό Πανναξιακό. Ο Ζόραν Κόβαζιτς ενάλλασσε τις πασαδόρους του, δίνοντας την ευκαιρία και στην Εμίλια Μιλοβάνοβιτς να πάρει χρόνο συμμετοχής σε συνθήκες παιχνιδιού.
Το διερευνητικό πρώτο σετ χαρακτηρίστηκε από τα πολλά λάθη εκατέρωθεν. Ο Πανναξιακός ξεκίνησε δυνατά το φιλικό του με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη, πίεσε την υποδοχή των νταμπλούχων και δυσκόλεψε το μοίρασμα της Χριστοδούλου. Και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, χωρίς καμία να μπορεί να αποσπαστεί στο σκορ. Τελικά ο Πανναξιακός έκανε το 23-25, με πόντο της Καρπουζά με τη βοήθεια του φιλέ.
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, η Χριστοδούλου συνδυαζόταν αρμονικά με τις επιθετικές της και κυρίως την Τσβετάνοβα, ενώ σημαντικές ήταν οι βοήθειες που έδωσαν Κωνσταντίνου και κεντρικές (Λαμπρούση, Γιώτα). Ο Κόβαζιτς επιστράτευσε τις Μιλοβάνοβιτς και Αποστολίδου, στη θέση των Δρακουλίδου και Νούσια στα μέσα του δεύτερου σετ, όμως ο Ολυμπιακός είχε εδραιώσει ήδη προβάδισμα δέκα πόντων (17-7) που αύξησε μέχρι στο τέλος.
Οπως τελείωσε ο Πανναξιακός ξεκίνησε και το 3ο σετ, όμως σύντομα ο Κόβαζιτς επανέφερε τη εξάδα που ξεκίνησε το ματς. Η ομάδα της Νάξου βρέθηκε να χάνει με επτά πόντους (14-7), όμως πέτυχε όχι μόνο να ξαναμπεί στο σετ, αλλά να πάρει και τα ηνία! Με τα σερβίς της Μεταξά το 17-12 έγινε 17-19, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Καρπουζά, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις της Νούσια, που έκαναν το 18-23. Ο Παναξιακός βρήκε τους δύο τελευταίους πόντους και έκανε το 1-2 σετ. ¨
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την Τσβετάνοβα διαγώνια στο τέταρτο σετ, όμως γρήγορα πήρε τη θέση της η Βλαχάκη, χωρίς να πέσει ο ρυθμός των «ερυθρόλευκων», που πήραν από την αρχή σημαντικό προβάδισμα (10-3, 17-10), έχοντας ανεβασμένη και τη Λαζάρεβιτς. Δεν δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν το σετ με 25-10, αφού εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη της ομάδας της Νάξου, και έστειλαν το φιλικό σε πέμπτο σετ.
Εκεί, η ομάδα της Νάξου ήταν ανταγωνιστική μέχρι το 10-9, με αιχμή του δόρατος τη Νούσια, όμως δεν είχε απάντηση στα καλά σερβίς της Γιώτα και υπέκυψε με 15-9.
Οι δύο ομάδες πάντως δεν αποκλείετια να δώσουν μία ακόμη μάχη μεταξύ τους από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι καλεσμένος του Πανναξιακού στο 1ο διεθνές τουρνουά βόλεϊ που θα διοργανωθεί με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον Πανναξιακό στο ΔΑΚ Νάξου το επόμενο σαββατοκύριακο. Κι εκτός των δύο ομάδων καλεσμένες είναι ο Αρης Θεσσαλονίκης και η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Μάριτσα. Μάλσιτα, στη Νάξο, ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει στη σύνθεσή του και την Λευκορωσίδα ακραία Μαλασάι στη πρώτη της εμφάνιση στο ελληνικό κοινό
Τα σετ: 23-25 (27′), 25-13 (20′), 21-25 (25′), 25-10 (18′), 15-9 (14′)
 
Διακύμανση:
 
1ο σετ: 3-8, 16-15, 17-21, 23-25
2ο σετ: 8-3, 16-6, 21-9, 25-13
3ο σετ: 8-4, 16-9, 18-21, 21-25
4ο σετ: 8-3, 16-10, 21-10, 25-10
5ο σετ: 5-4, 10-8, 12-9, 15-9
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπρ. Κοβάτσεβιτς): Χριστοδούλου 7 (3 άσοι, 4/9 επ.), Τσβετάνοβα 15 (14/39 επ., 1 μπλοκ), Κωνσταντίνου 16 (3 άσοι, 12/28 επ., 1 μπλοκ, 46% υπ. – 31% άρ.), Λαζάρεβιτς 14 (3 άσοι, 10/34 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 39% άρ.), Γιώτα 10 (6/11 επ., 4 μπλοκ), Λαμπρούση 13 (2 άσους, 7/17 επ., 4 μπλοκ), Κοκκινάκη -λ. (93% υπ. – 71% άρ.) / Κονόμι (λ.), Τέζα, Βλαχάκη 2 (2/4 επ.).
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Ζ. Κόβαζιτς): Δρακουλίδου, Καρπουζά 8 (2 άσοι, 5/40 επ., 1 μπλοκ), Νούσια 13 (1 άσος, 11/19 επ., 1 μπλοκ, 62% υπ. – 42% άρ.), Τοτσίδου 11 (1 άσος, 7/35 επ., 3 μπλοκ, 56% υπ. – 42% άρ.), Μεταξά 6 (1 άσος, 4/16 επ., 1 μπλοκ), Περίν 9 (5/12 επ., 4 μπλοκ), Κελεσίδου -λ. (53% υπ. – 40% άρ.) / Γκιαούρη (λ.), Αποστολίδου 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ, 41% υπ. – 41% άρ.), Φάρκωνα, Μιλοβάνοβιτς, Αξαοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Β. Κατσαράς: «Η Νάξος προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες, σωστή τιμή, μεγάλος πλούτος επιλογών»

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού μιλά για τη στροφή των Αμερικανών σε πιο «αυθεντικούς» προορισμούς, τη δυναμική της Νάξου και την πολυεπίπεδη προβολή στο εξωτερικό.

Πανναξιακός ΑΟΚ στο Δημοτικό Σχολείο Κορώνου για την 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ο προπονητής Ανδρέας Καρακατσάνης και οι αθλητές Στράτος Πολιτόπουλος & Χρήστος Σβάρνας έπαιξαν, μίλησαν και ενέπνευσαν τους μαθητές της Κορώνου.

Κυκλοφόρησε το 55ο τεύχος του περιοδικού «Ναξιακά Γράμματα»

Πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες, λογοτεχνία και συνέχεια της έρευνας για τη σύγχρονη γυναικεία ποίηση στην Απείρανθο.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τιμές όπως πέρυσι αλλά μείωση σε 19 νησιά από το ’26 λόγω ΦΠΑ

Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν 1,11–1,12 €/λτ. (κάτω από 1,15 €/λτ.) Τι αλλάζει σε ΦΠΑ από 1/1/2026 και τι ισχύει για το επίδομα θέρμανσης 2025–2026.

ΑΔΜΗΕ: Στη Hellenic Cables η υποβρύχια διασύνδεση Λαύριο–Σέριφος & Σέριφος–Μήλος (Δ’ φάση Κυκλάδων)

Turnkey έργο 170 χλμ. στα 150 kV: ενεργειακή ένταξη Μήλου & Σερίφου στο ηπειρωτικό σύστημα, αναβάθμιση ηλεκτροδότησης σε 7 νησιά και σταδιακή απόσυρση παλαιών σταθμών.

Κρήτη: Νεκρή φάλαινα 6 μ. ξεβράστηκε στον Κερατόκαμπο

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/9/2025 νότια του Ηρακλείου. Στο σημείο ο Λιμενικός Σταθμός Ιεράπετρας· σε ετοιμότητα κτηνίατροι του «ΑΡΙΩΝ».

Οι «Μιμίαμβοι» του Ηρώνδα από τους Χορονάξιους, το διήμερο (27 & 28) Σεπτεμβρίου στο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Αιχμηρό χιούμορ, σάτιρα και στιγμές καθημερινότητας από την ελληνιστική εποχή ζωντανεύουν στη Νάξο. Ακατάλληλο για ανηλίκους.

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Άγιο Προκόπιο & Στελίδα (29/9) λόγω εργασιών

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης 09:00–12:00 σε Άγιο Προκόπιο και Στελίδα Αγίου Προκοπίου.

Στη Βουλή οι αυξήσεις νερού στη Νάξο & Μικρές Κυκλάδες — Ερώτηση από το «Κίνημα Δημοκρατίας»

Ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση & ΑΚΕ προς ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για τις υπερβολικές αυξήσεις σε ύδρευση–αποχέτευση, ζητώντας επανεξέταση τιμολογίων και έλεγχο κόστους αφαλατώσεων.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Νέα ωράρια στα Δημοτικά Μουσεία (27/9–20/10/2025) & επισκέψεις με ραντεβού τον χειμώνα

Ο Δήμος ανακοινώνει τα ανανεωμένα ωράρια για Καμπανέλλη, Απειράνθου, Κορώνου και Σκαδού. Μετά τις ημερομηνίες, λειτουργία με ραντεβού.

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο «Blue Star Chios»

Εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα στο γκαράζ – Προανάκριση από το Λιμενικό· μήνυμα για απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια

Νάξος: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες — 3η χρονιά το Δημοτικό Εργαστήρι

Μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας & αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου. Δύο τμήματα: 13–15 & 16+ με δωρεάν συμμετοχή.

Νάξος – «Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: το λιοΐρι γίνεται σκηνή πολιτισμού

Στο κτήμα Κάμπονες, ανάμεσα σε υπεραιωνόβιες ελιές, η Νάξος γιορτάζει με μουσική, γεύσεις και μνήμες (1–3 Οκτωβρίου)

Ψίθυροι φθινοπώρου στο νησί: φως, ησυχία και επιστροφή στην απλότητα

Όταν σβήνουν τα καλοκαιρινά πλήθη, το νησί ανασαίνει: θάλασσα που ψιθυρίζει, δρόμοι που ησυχάζουν, στιγμές που βαθαίνουν. Σκέψεις από τη Στέλλα Νικολάκη

Αθηνιός σε φόρμα, Νάξος σε… προσπέραση: ο Αύγουστος γύρισε το παιχνίδι στη Σαντορίνη

Μετά από μήνες πτώσης, ο Αύγουστος ’25 έφερε άνοδο στην κίνηση του λιμανιού της Σαντορίνης (+6% συνολικά)· Ηράκλειο Νο1 προορισμός και η Νάξος… πάνω από τη Σαντορίνη σε Ιούλιο & Αύγουστο!