Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠροσάραξε flyingcat 4 στην Τήνο (video)

Προσάραξε flyingcat 4 στην Τήνο (video)

|

Λόγω της πυκνής ομίχλης το flycat 4 προερχόμενο από Πειραιά προσάραξε σε βράχια έξω από τη Τήνο χωρίς όμως να έχουμε τραυματίες 

Σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες (βλ 9.30) το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος FLYING CAT 4 ΜΕ 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω ομίχλης χωρίς να υπάρξει εισροή υδάτων. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή στο σημείο έσπευσαν άμεσα καΐκια από το νησί προκειμένου να αποβιβάσουν τους επιβάτες του πλοίου στο λιμάνι και να γίνει η αποκόλληση και ρυμούλκηση του FLYING CAT 4. Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμένεται να φθάσει στο σημείο σε περίπου 2 ώρες για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη που μίλησε τηλεφωνικά σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, το καταμαράν προσάραξε στα βράχια γύρω στις 9:30 το πρωί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απορούσαμε με το πώς πήγαινε το σκάφος. Σε λίγη ώρα μας λένε ότι θα επιβιβαστούμε σε άλλο σκάφος. Δεν υπήρξε πανικός, περιμένουμε να μας βγάλουν έξω. Είμαστε στην Τήνο, δεν ξέρω σε ποιο σημείο του νησιού». Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Το καταμαράν είχε αποπλεύσει από Ραφήνα για Τήνο, ενώ θα συνέχιζε για Σαντορίνη, ενώ αυτή την ώρα καΐκια έχουν φτάσει στο σημείο και αποβιβάζουν τον κόσμο.

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του  επιβάτη,  ο καπετάνιος λόγω της ομίχλης και μη έχοντας ορατότητα, έπεσε πάνω στην προκυμαία της Τήνου. Μάλιστα όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κυβερνήτης του καταμαράν, ανέφερε την ομίχλη ως την αιτία του συμβάντος, μιλώντας από τα μεγάφωνα στους επιβάτες. ΤΥοπ ευχάριστο είναι ότι δεν υπήρξε πανικός, όπως μετέφερε ο ίδιος. Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται και πολλοί τουρίστες, κυρίως ασιάτες, τους οποίους καθησύχασαν οι Ελληνες επιβάτες και όλοι είχαν φορέσει από την αρχή τα σωσίβιά τους. Κατά τον επιβάτη που μίλησε στο σταθμό, αν και δεν υπάρχει ακόμη καλή ορατότητα στο σημείο, το σκάφος βρίσκεται πιθανώς κοντά στην προκυμαία του λιμανιού της Τήνου.

Πηγή: ethnos.gr 

Ενημέρωση 11:36
 

Σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος FLYING CAT 4 ΜΕ 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω ομίχλης, χωρίς να υπάρξει εισροή υδάτων. 

 
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή Σώμα στο σημείο έσπευσαν άμεσα καΐκια από το νησί προκειμένου να αποβιβάσουν τους επιβάτες του πλοίου στο λιμάνι και να γίνει η αποκόλληση και ρυμούλκηση του FLYING CAT 4.
Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμένεται να φθάσει στο σημείο σε περίπου 2 ώρες για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

Ενημέρωση 12:14

Με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι της Τήνου, οι 239 επιβάτες του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Flying Cat 4 της HELLENIC SEAWAYS, που προσάραξε το πρωί σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης, λίγο πριν δέσει στο λιμάνι της Τήνου.

Η προσάραξη του ταχύπλοου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σαντορίνη έγινε με την πλώρη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το σημείο που το ταχύπλοο «κάθισε», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι αμμώδες με πέτρινες πλάκες.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.
Ενημέρωση 1:26

Πηγή: tinostoday.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πλοία γεμάτα, ρεκόρ επισκεψιμότητας και μήνυμα προσοχής στους δρόμους (video)

Κατάμεστα φτάνουν τα δρομολόγια στο νησί – Σημαντικές αφίξεις επιβατών και οχημάτων, σε πλήρη λειτουργία οι υπηρεσίες υποστήριξης

Αυξημένη κίνηση και πληρότητα 100% στα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά (video)

Χιλιάδες εκδρομείς αναχωρούν για τα νησιά ενόψει Δεκαπενταύγουστου – Αυξημένα μέτρα για την ομαλή ροή

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Σαντορίνη: Νέο αναψυκτήριο – μίνι μάρκετ στην Έξω Γωνιά από τη ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ

Η δημοτική επιχείρηση μισθώνει τον χώρο για 15 έτη, εξασφαλίζοντας συνεχή λειτουργία όλο τον χρόνο

Καθαρά και ασφαλή τα νερά κολύμβησης στη Σαντορίνη για τον Ιούλιο 2025

Οι δειγματοληψίες σε επτά παραλίες του Δήμου Θήρας επιβεβαιώνουν την εξαιρετική ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων

Αντώνης Φωστιέρης: Μια ποιητική βραδιά στην Αμοργό με τον σπουδαίο δημιουργό

Ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής επιστρέφει στα Κατάπολα για μια μοναδική συνάντηση με το κοινό, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2025, στο Βοτανικό Πάρκο Αμοργού.

ΕΠΑ.Λ. Νάξου «Μιχάλης Κατσάνης» ταξίδεψε με το Erasmus+, Μαθητές στην Τενερίφη, εκπαιδευτικοί στη Βιέννη

Μετά από χρόνια, το σχολείο συμμετείχε ξανά σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, προσφέροντας σε μαθητές και καθηγητές εμπειρίες εκπαίδευσης, πολιτισμού και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Αμοργός: Σταυροδρόμι πολιτισμών, φρούριο του Αιγαίου

Αμοργός: Ένα νησί που αντιστέκεται στον χρόνο και τη φθορά. Από την Παναγία τη Χοζοβιώτισσα έως τα λιθόστρωτα της Χώρας, η γοητεία ενός νησιού που μένει αλώβητο

Πάρος: Το κυκλαδίτικο διαμάντι που μάγεψε την Telegraph

Μαζί με Μαλδίβες και Γκαλαπάγκος, ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών για το 2025

Δονούσα Cats Project: 10 χρόνια προσφοράς στο γατο-νησί του Αιγαίου

Η Helga και ο Christian γιορτάζουν μια δεκαετία φροντίδας και αγάπης για τις αδέσποτες του νησιού

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00