Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΟ απόλυτος παράδεισος

Ο απόλυτος παράδεισος

|

Τα Κουφονήσια αποτελούν τον ιδανικό καλοκαιρινό παράδεισο για τους επισκέπτες στα νησιά του Αιγαίου 

Διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένιες ακρογιαλιές και λαµπερός ήλιος! Όχι, δε χρειάζεται να ταξιδέψεις στην άλλη άκρη του κόσµου για να ανακαλύψεις τον καλοκαιρινό σου παράδεισο. Αρκεί µια… βόλτα µέχρι τις Μικρές Κυκλάδες και τα Κουφονήσια!

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΟΥΚΑΣ (cdoukas@dousiscom.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: orange studio/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Στο σύµπλεγµα των Μικρών Κυκλάδων και κάπου ανάµεσα σε Νάξο και Αµοργό, δυο µικρές κουκκίδες στο χάρτη… αρµενίζουν ανέµελες. Η φύση υπήρξε γενναιόδωρη µαζί τους και τους χάρισε απίστευτα νερά -που δεν βρίσκεις εύκολα στο Αιγαίο, µιας και µάλλον µε αυτά του Ιονίου µοιάζουν περισσότερο (για να µην πω της Καραϊβικής και γίνω υπερβολικός)-, θαλάσσιες σπηλιές, αιγαιοπελαγίτικο φως και µοναδικές παραλίες. Σε συνδυασµό µε µια αύρα τροµερά χαλαρή και την ατόφια φιλοξενία των ντόπιων, που σε αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγµή σαν να είσαι… δικό τους παιδί, σε κάνουν να πιστέψεις πως είσαι κάπου… παραδεισένια!

Σε απόσταση λοιπόν περίπου 6,5 ωρών από το λιμάνι του Πειραιά το Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι είναι έτοιμα να… εισακούσουν κάθε καλοκαιρινή σου επιθυμία και να σε κάνουν πιστό επισκέπτη τους! «Μικρά στο μάτι», αλλά κάτι παραπάνω από ιδανικά για να τα επισκεφθούν αρκετές κατηγορίες ταξιδιωτών: εδώ θα δεις και νεαρόκοσμο αλλά και οικογένειες, ζευγάρια και εναλλακτικούς, ακόμη και… γυμνιστές. Σε αυτή τη λιλιπούτεια γωνιά του Αιγαίου οι αγχώδεις ρυθμοί και ο θόρυβος δεν φτάνουν ποτέ, κάτι που καταλαβαίνεις αμέσως μόλις αντικρίσεις τα πρώτα λευκά σπιτάκια στο κλασικό κυκλαδίτικο στυλ, τις ψαρόβαρκες και τα καΐκια στο μικρό λιμανάκι, τον ανεμόμυλο στην αριστερή πλευρά της προκυμαίας, που όλα τους σε καλωσορίζουν με τον πιο χαρακτηριστικό και… αιγαιοπελαγίτικο τρόπο. Ακολουθώντας το κεντρικό πλακόστρωτο καλντερίμι, έχεις κάνει τα πρώτα βήματα για μια πιο στενή γνωριμία με το νησί. Από την παραλία Άμμο θα βρεθείς στην καρδιά του οικισμού όπου θα συναντήσεις μαγαζάκια, παραδοσιακά καφενεδάκια-ρακομελάδικα, ταβερνάκια, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (προστάτη του νησιού) και πλήθος άλλων εικόνων που η καθεμιά προσδίδει τη δική της νότα στο μέρος. Κάτι που κάνουν και οι τοπικές σπεσιαλιτέ, με πολύ πιο… γευστικό τρόπο: σε καμιά περίπτωση μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το ντόπιο παστέλι, το ρακόμελο με έψιμο, την τοπική μυζήθρα και το κατσικάκι Κέρου!

Από τις πρώτες βόλτες θα καταλάβεις πως εδώ οι ρυθμοί κυλούν… διαφορετικά και ευεργετικά για το κορμί και την ψυχή σου. «Σύμμαχος» στις περιηγήσεις σου το γεγονός πως το (Άνω) Κουφονήσι περπατιέται εύκολα (σε σχεδόν τρεις ώρες το έχεις γυρίσει ολόκληρο), αλλά ο καλύτερος τρόπος για τις μετακινήσεις σου εδώ είναι το ποδήλατο, που σου χαρίζει μεγαλύτερη… ανεμελιά και σου ξυπνά θύμησες από τα παιδικά σου χρόνια! Η πραγματική μαγεία όμως στα Κουφονήσια βρίσκεται αλλού: ναι, καλά κατάλαβες, στις παραλίες τους! Πορί, Φανός, Φοίνικας, Πλατιά Πούντα, Χαροκόπου, Άμμος, Γάλα όπως και αυτές στο Κάτω Κουφονήσι (για να μεταβείς σε αυτό υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια  με καΐκι και διάρκεια ταξιδιού 10΄) θα σε … ταξιδέψουν σε μέρη εξωτικά, κλείνοντάς σου το μάτι και εσύ μαγεμένος δεν θα διστάσεις να αφεθείς στη σμαραγδένια αγκαλιά τους.

Μια… αγκαλιά που με βαριά καρδιά θα «αναγκαστείς» να αποχωριστείς όταν οι διακοπές σου φτάσουν στο τέλος τους. Τότε όμως, στο φινάλε, χωρίς να έχεις αντιληφθεί πλήρως το πώς, το γιατί και το πότε, ταΚουφονήσια θα αποτελούν μια από τις πιο αλησμόνητες καλοκαιρινές εμπειρίες της ζωής σου! Και να είσαι σίγουρος πως πολύ δύσκολα κάποια στιγμή δεν θα ξαναεπιστρέψεις!

Πηγή:Icons Travellers


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.