Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΣε δύο μήνες έρχονται γιατροί

Σε δύο μήνες έρχονται γιατροί

|

«Τηλεοπτική» δέσμευση του υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή ότι εντός δύο μηνών θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για μόνιμες  θέσεις γιατρών στα νησιά του Αιγαίου 

Την δέσμευσή του ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για νέες μόνιμες θέσεις γιατρών σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της παρουσίας του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι αυτό θα είναι ένα ειδικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να οργανώσει την “κοινωνική άμυνα” των ευαίσθητων αυτών περιοχών για την πατρίδα μας. Διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για θέσεις μόνιμες και όχι επικουρικές, οι οποίες θα συνεχίσουν ούτως ή άλλως να προκηρύσσονται όπως και τώρα. Επίσης, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για τα θέματα της Υγείας στο υπουργικό Συμβούλιο και θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις.

Να σημειωθεί ότι τα κενά που παρατηρήθηκαν από την ομάδα εργασίας στα νοσοκομεία και τις δημόσιες υγειονομικές μονάδες της επικράτειας, ανέρχονται σε περίπου 4.000 κενές θέσεις ιατρών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υπολειτουργία ή το οριστικό κλείσιμο τμημάτων. Επιπλέον, η ανάγκη κάλυψης άνω των 300 θέσεων, χαρακτηρίζεται επείγουσα ή και υπερεπείγουσα. Ως «άθλια» χαρακτήρισαν την υφιστάμενη κατάσταση, οι άνθρωποι της ειδικής ομάδας εργασίας, μεταφέροντας την δραματική κατάσταση, ειδικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές, στην νησιωτική Ελλάδα, αλλά και στην Περιφέρεια εν γένει, με τις ελλείψεις να φτάνουν σε αρκετά σοβαρό σημείο, όσον αφορά στο ιατρικό, το νοσηλευτικό και το εργαστηριακό προσωπικό, όπως επίσης και σε φαρμακοποιούς, βιοχημικούς, αλλά και σε άλλες ειδικότητες.

Εισιτήριο

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πίσω σε διαγωνισμό που προέβλεπε την πρόσληψη 1.095 γιατρών, επειδή προτίμησε να ακολουθήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Όσον αφορά το εισιτήριο στα νοσοκομεία, ο υπουργός είπε ότι από την 1η Απριλίου θα καταργηθεί και επισήμως με σχετικό νόμο. Σε εκείνο το σημείο, έσπευσε επίσης να επισημάνει ότι από 31 Μαΐου η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει τόκους υπερημερίας, επειδή δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα προβλεπόμενα στοιχεία για τους ξένους τουρίστες που έχουν νοσηλευτεί στα νοσοκομεία μας.

Αυτό είναι, εκτός των άλλων, και πρόβλημα μηχανογράφησης, για το οποίο ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα προχωρήσει άμεσα στον τομέα της Υγείας και πως στόχος είναι να διασυνδεθούν όλα τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία στην υπόλοιπη Ελλάδα με εκείνα της Αθήνας.

Πηγή: onmed.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Η Πάρος στο προσκήνιο μέσα από το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Από τη Χρυσή Ακτή μέχρι τις Λεύκες, από τα καΐκια των ψαράδων ως τα τραμπολίνα και τα τυροκομεία, η Πάρος αποκαλύπτει το πολύπλευρο πρόσωπό της μέσα από την κάμερα του «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η νησιωτικότητα ως πρότυπο ευρωπαϊκής πολιτικής

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναδεικνύει τις πρωτοποριακές νησιωτικές πολιτικές σε διεθνές βήμα, ζητώντας από την Ε.Ε. όχι εξαιρέσεις αλλά ευκαιρίες και στοχευμένη στήριξη για τα νησιά της Ευρώπης.

Τουρισμός στα ύψη, ξενοδοχεία σε πώληση: Διπλή εικόνα πίσω από τα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού (πίνακας)

Παρά τα ιστορικά ρεκόρ επισκεπτών και εσόδων, εκατοντάδες ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη την Ελλάδα πωλούνται ή οδηγούνται σε πλειστηριασμό — Ανησυχητική τάση για την «καρδιά» της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Σαφές “όχι” στη μεταφορά των Κούρων λέει ο Σύλλογος Μελάνων “Κούρος ο Έλληνας”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού για τη μεταφορά των Κούρων στο νέο μουσείο – “Η αποκοπή τους είναι ιστορική ασέβεια”

Βαγγ. Κατσαράς: «Η συνταγή της επιτυχίας είναι η φιλοξενία που υπάρχει μέσα μας» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μιλά για την εξαιρετική πορεία της σεζόν, τις προκλήσεις και τις παρεμβάσεις σε υποδομές, ύδρευση, λιμάνι και ποιότητα ζωής

Νάξος – ΑΠΑΣ: Ο Γιάννης Σαρρής στα Φανάρια Νάξου!

Με σημαντικές εμπειρίες και αξιόλογες επιδόσεις, ο 20χρονος γκαρντ ενισχύει το ρόστερ του ΑΠ.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πάρος: Το ήσυχο πρόσωπο των Κυκλάδων γοητεύει Βρετανούς και Αμερικανούς ταξιδιώτες

Express και Culture Trip αποθεώνουν την αυθεντική πλευρά του νησιού – Μακριά από τον μαζικό τουρισμό, κοντά στην ουσία του καλοκαιριού

Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Αμοργού στην Αθήνα για τα κρίσιμα ζητήματα του νησιού

Ο Ελευθέριος Καραΐσκος σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και ΥΠΕΣ για υποδομές, περιβάλλον και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης

Τουρκία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά σε περιοχή κοντά στη Σμύρνη

Εκκενώσεις, κλειστοί δρόμοι και εφιαλτικές εικόνες από τη νέα μεγάλη φωτιά στη δυτική Τουρκία – Χιλιάδες εκτοπισμένοι

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)