Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΗ «μανούλα» Μέρκελ και ο «ταυρομάχος» Ρέντσι

Η «μανούλα» Μέρκελ και ο «ταυρομάχος» Ρέντσι

|

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph μπαίνει στο μυαλό των ευρωπαίων ηγετών και αποκαλύπτει τις μειλίχιες σκέψεις τους

 

Αλήθεια, τι μπορεί να σκέφτονται πραγματικά οι ευρωπαίοι ηγέτες; Δεν το έχετε αναρωτηθεί την ώρα που τους βλέπεται να προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Η βρετανική εφημερίδα Telegraph μπήκε στον πειρασμό να δώσει απαντήσεις με αρκετή χιουμοριστική διάθεση είναι η αλήθεια αλλά πολλές φορές μέσα από χιουμοριστικές απαντήσεις λέγονται σκληρές και πραγματικές αλήθειες… Η Ανγκελα Μέρκελ παρουσιάζεται – και όχι άδικα – ως η «μανούλα» όχι μόνο των Γερμανών που δεν θέλει να δώσει ούτε ένα ευρώ περισσότερο, ο Φρανσουά Ολάντ θα ήθελε να μπλέξει ερωτικά ο Τσίπρας ώστε να έχει προφανώς έναν ομοιοπαθή ενώ ο Ολλανδός πρωθυπουργός αποδεικνύεται αόρατος και αδιάφορος… Αρνητική η στάση του Ισπανού Μαριάνο Ραχόι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζεται ως «σέξι Αλέξης» με στυλ μεσογειακού ροκ σταρ ο οποίος σκέπτεται μία νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους και θέλει η Γερμανία να δώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις.
 

Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριος Γερμανίας

Παρατσούκλι: Μανούλα στo εσωτερικό της Γερμανίας αλλά… Fräulein Nein δηλαδή «Κυρία Όχι» όταν  έχει να κάνει με το ελληνικό χρέος.

Λέει: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, αλλά όλες οι συμφωνίες πρέπει να τιμώνται. Η λιτότητα μπορεί να μην είναι αρεστή στους Έλληνες ψηφοφόρους αλλά ούτε κι οι Γερμανοί ψηφοφόροι είναι ευτυχισμένοι με το να πληρώνουν προγράμματα διάσωσης.

Σκέφτεται: Δεν θα πάρετε ούτε ευρώ παραπάνω. Αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι για το Grexit. Και δεν μπλοφάρω. Και επιτέλους! Γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο υπάκουος όσο οι Γερμανοί;

Κόκκινη γραμμή: Δεν πρόκειται να ξαναπάει στο γερμανικό κοινοβούλιο να ζητήσει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός

Παρατσούκλι: Σέξι Αλέξης, λόγω του άνευ γραβάτας, αλλά μάλλον επιτηδευμένου στυλ μεσογειακού ροκ σταρ.

Λέει: Θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να κάνουμε μία νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά περισσότερη λιτότητα δεν την αντέχουμε. Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα από τις πολεμικές επανορθώσεις.

Σκέφτεται: Θα μασήσουν. Φοβούνται ότι ένα Grexit θα διαλύσει το ευρώ. Η Μέρκελ μπλοφάρει. Και θα της δημιουργήσω μια παγίδα ενοχής αναφέροντας τον πόλεμο.

Κόκκινη γραμμή: Χρειάζεται λίγο παραπάνω ρευστό για να χρηματοδοτήσει τις δαπανηρές εξαγγελίες του και την ευρωζώνη για να υπαναχωρήσει από το 30% των αιτημάτων του για τη λιτότητα.

*Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση ακριβώς κάτω από τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα έχει βάλει ένα ρολόι που μετράει αντίστροφα για το χρόνο που έχουν οι ελληνικές τράπεζες μέχρι το τέλος…

Μαρκ Ρούτε, Πρωθυπουργός Ολλανδίας

Παρατσούκλι: Τεφλόν, επειδή είναι γκρίζος, βαρετός και… τίποτε δεν κολλάει πάνω του.

Λέει: Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ.

Σκέφτεται: Κάνω πάντα ό,τι μου λέει η Μέρκελ; Γιατί δεν μπορούν άραγε να κάνουν το ίδιο κι αυτοί οι άχρηστοι Έλληνες. Δεν έπρεπε ποτέ να τους αφήσουμε να μπουν στο ευρώ.

Κόκκινη γραμμή: Οι Ολλανδοί έχουν καταπιεστεί αρκετά με τα αντιδημοφιλή μέτρα λιτότητας της ευρωζώνης. Ο δόμος της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι εύκολος.

Ματέο Ρέντσι, πρωθυπουργός Ιταλίας

Παρατσούκλι: Ταυρομάχος επειδή δείχνει δυναμικός αν και όταν έχει απέναντί του ταύρο θέλει πρώτα να σιγουρευθεί ότι υπάρχει κι ένας Πικαντόρ που θα τον εξασθενήσει.

Λέει: Μ’ αρέσει το στυλ σου sexy Alexis, μοιάζει λίγο με το δικό μου, ας ενωθούμε κατά της Μέρκελ για να κερδίσουμε κάποιες παραχωρήσεις που θα τις πουλήσουμε μετά στους ψηφοφόρους σαν «θρίαμβο κατά της λιτότητας»

Σκέφτεται: Τη γραβάτα που σου χάρισα θα τη χρησιμοποιήσω για να σε …στραγγαλίσω έτσι και με κάνεις να φανώ λίγος…

Κόκκινη γραμμή: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί αν ανατρέψει το πρόγραμμα της ευρωζώνης γιατί έτσι οι Ιταλοί θα ψηφίσουν τελικά Μπέπε Γκρίλο που είναι ο πιο σκληρός από τους Ιταλούς ευρωσκεπτικιστές.

Ντέϊβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός Βρετανίας

Παρατσούκλι: Ντέϊβ, γιατί παρότι πήγε λύκειο στο Ητον παραμένει ένα λαϊκό παιδί….

Λέει: Δεν παίρνω το μέρος κανενός, αλλά η Ελλάδα πρέπει να τελειώσει με αυτή την εκκρεμότητα προτού βλάψει τη βρετανική οικονομία.

Σκέφτεται: Κατά βάθος είμαι πάντα με τη Μέρκελ επειδή τη θέλω μαζί μου σε περίπτωση που ζητήσω αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών…

Κόκκινη γραμμή: Ο,τι μπορεί να χαλάσει τη σχέση του με τη Γερμανία

Μαριάνο Ραχόϊ, πρωθυπουργός Ισπανίας

Παρατσούκλι: Ο Γαλικιανός, καθώς αυτή είναι η καταγωγή του, λόγω… σκάλας. Υπάρχει ένα ρητό στην Ισπανία που λέει πως αν συναντήσεις έναν Γαλικιανό σε μια σκάλα, δεν μπορείς να πεις αν ανεβαίνει ή κατεβαίνει.

Λέει: Δεν έχω τίποτα να φοβάμαι. Φέρνω τη σταθερότητα. Αυτοί οι Αριστεριστές, το μόνο που φέρνουν είναι χάος.

Σκέφτεται: Θέλω να βράσω τον Τσίπρα ζωντανό σε λίπος χήνας και μετά να τον κρεμάσω στο ψηλότερο δέντρο της Ευρώπης.

Κόκκινη γραμμή: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ταπεινωθεί αλλιώς οι Ισπανοί θα ψηφίσουν τους Podemos, τους αριστερούς συμμάχους τους στην Ισπανία, που με κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις.

Φρανσουά Ολάντ, Πρόεδρος της Γαλλίας

Παρατσούκλι: Flanby, καθώς είναι λίγο ταλαντευόμενος σαν αυτήν την ομώνυμη τυποποιημένη βερσιόν της κρεμ καραμελέ που πουλιέται στα σούπερ μάρκετ.

Λέει: Η σοσιαλιστική οικογένεια της Ευρώπης θέλει η Ευρωζώνη να αρχίσει να ρίχνει το βάρος της στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα. Οι ελληνικές εκλογές είναι καλοδεχούμενες γιατί προκαλούν τους Γερμανούς.

Σκέφτεται: Αυτός ο ευπαρουσίαστος νεαρός Τσίπρας πρέπει να κουρνιάξει μέσα στη μεγάλη αγκαλιά. Αν δεν το κάνει πρέπει να καταστραφεί…

Κόκκινη γραμμή: Οτιδήποτε κάνει τον Τσίπρα να φαίνεται υπερβολικά καλός.

Πηγή: Telegraph-eirinika.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΠΑΣ Νάξου: Με μπροστάρη τον απίθανο Στογιάνοβιτς νίκησε το Παγκράτι (90-81) κι έμεινε κατηγορία

Ο ΑΠΑΣ Νάξου επικράτησε με 90-81 του Παγκρατίου και με 2-1 νίκες έμεινε κατηγορία (National League 1) την ώρα που το Παγκράτι μετά από 20 χρόνια έπεφτε κατηγορία..

Ρόδος – Σοκ: Συνελήφθη 79χρονος αλλοδαπός για ασέλγεια σε 7χρονη (!!!)

Αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στο νησί της Ρόδου με ηλικιωμένο να ασελγεί σε 7χρονο κορίτσι μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου

Νάξος: Ερχεται η θεατρική παράσταση “Κουνγκ Φου: Φίλοι για Πάντα”

Πότε και που θα δούμε στη Νάξο τη θεατρική παράσταση "Κουνγκ Φου - Φίλοι για πάντα" - Πως θα κλείσετε εισιτήρια

Παναγία Χοζοβιώτισσα: Αφιέρωμα των Σέρβων στο Μοναστήρι της Αμοργού

Αφιέρωμα του σέρβικου Ν1: Η Παναγία Χοζοβιώτισσα είναι πολλά περισσότερα από ένα μοναστήρι – είναι η ψυχή της Αμοργού εδώ και έναν αιώνα

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Αιγαίο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον σκάφους του Λιμενικού

το ελληνικό σκάφος προσέγγισε ύποπτο σκάφος για τυπικό έλεγχο, όταν από την πλευρά του τουρκικού σκάφους ερρίφθησαν πυροβολισμοί.

Πανναξιακός ΑΟ: Ανετο πέρασμα από Μήλο με χατ τρικ του Κώστα Μανωλά

Νίκη κορυφής (με σκορ 4-2) με χατ τρικ του Κώστα Μανωλά για τον Πανναξιακό στη Μήλο - Ολα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική στη Νάξο κόντρα στη Θύελλα Καμαρίου

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Δίκτυα ύδρευσης και σχολείο του Γαλανάδου στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη (15/4) η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Ποια είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Aegean Airlines: Νέες απευθείας συνδέσεις από Κωνσταντινούπολη προς Μύκονο και Σαντορίνη

Τέσσερις νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και ελληνικών νησιών - Ποια ελληνικά νησιά συνδέονται με την Τουρκία

ΑΠΑΣ Νάξου: Ο τελικός των τελικών σήμερα (12/04) κόντρα στο Παγκράτι

Ο ΑΠΑΣ Νάξου αντιμετωπίζει το απόγευμα το Παγκράτι στο πιο σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας τριετίας - Ο νικητής απλά μένει κατηγορία

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών σε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά

Β. Κικίλιας: «Η μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Νάξος – Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Κυκλάδες: Πήραν …πράσινο φως πέντε νέα ξενοδοχεία, σε ποια νησιά;

Σε ποια νησιά των Κυκλάδων θα δούμε τα νέα πέντε ξενοδοχεία που πήραν ..πράσινο φως;

Blue Star Ferries: Τετάρτη 9 Απριλίου απεργία πλοίων, τροποποιήσεις δρομολογίων

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries - κυρίως στο Νότιο Αιγαίο - λόγω της απεργίας της 9ης Απριλίου

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με 2-0 νίκες πέρασε τα Μελίσσια και τον τελικό αντιμετωπίζει τον Ιωνικό Νικαίας

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα διάρκειας τριών ωρών ο Πανναξιακός νίκησε 92-88 στην έξτρα περίοδο τα Μελίσσια και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στον τελικό - Αντίπαλος ο Ιωνικός Νικαίας με μειονέκτημα έδρας

Νάξος – Πάρκο της Ελλης: Αγνωστοι βανδάλισαν ξύλινο σπιτάκι. γιατί;

Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες εικόνων που δεν τιμούν τους Ναξιώτες.. Γιατί τόση κακία;