Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΤο παρελθόν στοιχειώνει τη Μέρκελ

Το παρελθόν στοιχειώνει τη Μέρκελ

|

Η ομάδα των Anonymus ανέβασε αποκαλυπτικές φωτογραφίες στο fb από το παρελθόν της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ιδιαίτερα πλούσιο σε σχέση με τους Ναζί 

Όταν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπουργός οικονομικών της Ελλάδας απευθυνόμενος στον ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «Η Γερμανία πρέπει να είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι ο ναζισμός εξαλείφθηκε από εδώ», ο Σόιμπλε πάγωσε. Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε ένα… κυνήγι θησαυρού  ανάμεσα τα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης με σκοπό να ανακαλύψουν γιατί ο Έλληνας Υπουργός επέλεξε να χτυπήσει τη Γερμανία εκεί που πονάει όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα του το BBC, ερμηνεύοντας τόσο την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί την επομένη των εκλογών το σκοπευτήριο της Καισαριανής όσο και την αναφορά Βαρουφάκη στο ναζισμό απευθυνόμενος στον Σόιμπλε.

Η απάντηση σίγουρα δεν είναι εύκολη από τη στιγμή που οι Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν μεν αποδεχτεί το ιστορικό παρελθόν τους αλλά η Ελλάδα δεν έσβησε ποτέ από τον ψυχισμό της. Οι γερμανοί πολιτικοί όμως έχουν αρκετούς σκελετούς στο ντουλάπι τους… Και σε πρώτο πρόσωπο βρίσκουμε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Πριν από δύο ημέρες μέσω του facebook η ομάδα των Anonymus στη Γερμανία, δημοσίευσαν αποκαλυπτικές εικόνες ισχυριζόμενοι ότι η Μέρκελ στα νιάτα της έκανε παρέα με νεοναζί. Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία τα σχόλια των Anonymus δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά: «Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό που λέμε μετεωρική καριέρα κυρία Μέρκελ»

Για του λόγου τω αληθές οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά αμέσως μετά τις τελευταίες γερμανικές εκλογές και προέρχονται από την επίσκεψή της ως υπουργός γυναικείων υποθέσεων και νεολαίας την 1η Απριλίου του 1993 στο Μαγδεμβούργο όταν βρέθηκε κοντά σε μία οργάνωση νεολαίων… Αυτό που ενδεχομένως να μην …γνώριζε ήταν ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε χαρακτηριστεί ως νεοναζιστική και ανάμεσα στα μέλη της λέγεται πως ήταν άτομα που εμπλέκονταν στη δολοφονία, το 1992, ενός 23χρονου.

Παράλληλα, είχε κυκλοφορήσει και μία ασπρόμαυρη φωτογραφία από το 1972 μέσω της εφημερίδας Bild που απεικονίζει την Άνγκελα Μέρκελ με στολή και πηλίκιο της πολιτοφυλακής της DDR.  Η συμμαθήτριά της, Σόνια Φάισμπεργκ, η οποία τράβηξε τη συγκεκριμένα φωτογραφία, είχε δηλώσει: «Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλά κρεβάτια-κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, έπρεπε να προσανατολιζόμαστε στο δάσος χρησιμοποιώντας χάρτες και πυξίδα ή να σκαρφαλώνουμε πάνω από εμπόδια. Προβλεπόταν επίσης και πορεία αντοχής εκτός δρόμου». Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση στην πολιτοφυλακή ήταν υποχρεωτική για όλες τις μαθήτριες και αποτελούσε προϋπόθεση για να λάβουν απολυτήριο.

Από εκεί και πέρα, η Καγκελάριος ποτέ δεν απάντησε γιατί κράτησε το όνομα του πρώτου συζύγου της Ούλριχ Μέρκελ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην Αθήνα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και υπήρξαν υπόνοιες ότι λειτουργούσε ως κατάσκοπος. Επίσης, η οικογένεια Μέρκελ φέρεται να είχε άριστες σχέσεις με τον υπουργό προπαγάνδας της Γερμανίας Γκέμπελς, τον οποίο φημολογείται να έχει φιλοξενήσει στην Αθήνα το 1939 και ένα χρόνο αργότερα λίγο πριν την έναρξη της γερμανικής επίθεσης στην Ελλάδα ο πεθερός της εκδιώχθηκε από την Αθήνα (είχε θέση διευθυντή της Τελεφούνκεν) μετά από απαίτηση του Μανιαδάκη…   Μήπως τελικά η σκέψη του Βαρουφάκη είναι να πατήσει σε σημεία που πονάνε ιδιαίτερα; Ο χρόνος θα δείξει εάν είναι σωστή η συγκεκριμένη πολιτική ή όχι… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου