Προκλητική θεωρία από Αμερικανό θεολόγο τονίζει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με την Μαρία Μαγδαληνή και απέκτησαν δύο παιδιά
Για μία ακόμη φορά η σχέση ανάμεσα στον Ιησού και τη Μαρία Μαγδαληνή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά ο Αμερικανός καθηγητής Θεολογίας Μπάρι Ουίλσον σε συνεργασία με την ιστορική συγγραφέα Σίμκα Ιακομποβίτσι φτάνει στο συμπέρασμα ότι όχι μόνο παντρεύτηκαν αλλά και απέκτησαν δύο παιδιά. Και μέσα από το βιβλίο τους «Το χαμένο Ευαγγέλιο» προχωρούν ακόμη περισσότερο τονίζοντας ότι η Μαρία Μαγδαληνή και τα παιδιά της αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, ενώ για τον Ιησού σημειώνουν πως υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη ζωή του πριν από τη σταύρωση και για διάστημα 13 ετών.
Που στηρίζεται η θεωρία τους; Σε χειρόγραφα 1.450 ετών, τα οποία βρήκαν στη Βρετανική Βιβλιοθήκη. Η δουλειά τους ήταν επίπονη, καθώς χρειάστηκε να μεταφράσουν επί πολλούς μήνες το αρχαίο κείμενο και μέσω αυτού σημειώνουν πως η αρχική Παρθένος ήταν η Μαγδαληνή και όχι η Μαρία. Τα χειρόγραφα που επικαλούνται, είναι γραμμένα σε συριακή διάλεκτο και βρίσκονταν στην βιβλιοθήκη για 170 χρόνια. Ουδείς γνωρίζει γιατί δεν είχαν μεταφραστεί. Η συριακή είναι μία διάλεκτος της μέσης αραμαϊκής που ομιλείτο ευρέως στην Ανατολική Αραβία και εμφανίστηκε τον πρώτο αιώνα μ.Χ. και βέβαια διατείνονται ωστόσο ότι είναι πέρα για πέρα αυθεντικά.
Οι συγγραφείς μετέφραζαν επί σειρά μηνών το αρχικό κείμενο και αναφέρουν ότι η “αυθεντική” Παρθένος Μαρία, είναι εν τέλει η Μαγδαληνή και όχι η μητέρα του Χριστού όπως ξέρουμε σήμερα. Το μόνο στοιχείο που σήμερα επιβεβαιώνεται για την Μαγδαληνή, είναι η καταγωγή της από την μικρή πόλη Μαγδάλα, που υπάρχει ως και σήμερα έξω από την Ιερουσαλήμ.
Η Μαρία Μαγδαληνή είναι σημαντικό πρόσωπο για την Εκκλησία (θεωρείται ως το ιδανικό της μετάνοιας επειδή φέρεται να είχε πλύνει με τα δάκρυά της τα πόδια του Ιησού) και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο στιγμές της ζωής του Χριστού: τη σταύρωση και την ανάσταση.
Στην ιστορία έχει μείνει ως εκδιδόμενη γυναίκα, ενώ ο Καζαντζάκης στο βιβλίο του “Ο τελευταίος πειρασμός” του 1953, αναφέρεται σε αυτήν ως γυναίκα του Ιησού. Το ίδιο συμβαίνει και στο βιβλίο “κώδικας Ντα Βίντσι” του Νταν Μπράουν, που έγινε αργότερα και ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς. Το βιβλίο αναφέρεται στην θεωρία, ότι οι Μεροβιγιανοί Γάλλοι βασιλείς είχαν καταγωγή από τον Χριστό. Η Εκκλησία της Αγγλίας απάντησε ότι το έργο έχει πράγματι περισσότερα κοινά με το βιβλίο του Νταν Μπράουν και δεν θυμίζει κείμενο των τεσσάρων ευαγγελιστών.