Τρίτη, 8 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΠροσφέρει ...μόρια αντί για μισθό στους εκπαιδευτικούς

Προσφέρει …μόρια αντί για μισθό στους εκπαιδευτικούς

|

Σε μία προσπάθεια να καλυφθούν τα 1100 κενά που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας προσφέρει … μόρια γιατί δεν υπάρχουν λεφτά 

Από τη στιγμή που λεφτά δεν …υπάρχουν για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας βρήκε έναν νέο τρόπο προσέγγισης των εκπαιδευτικών με σκοπό να βρει λύση. Ποιος είναι αυτός; «αδάπανη παροχή υπηρεσίας» που σε απλά ελληνικά σημαίνει εθελούσια συνεισφορά… Κάτι βέβαια που ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος είναι λίγο δύσκολο να γίνει πραγματικότητα. Όπως τονίζει άλλωστε «Εμείς είπαμε την λέξη αδάπανη παροχή υπηρεσίας και η λέξη αυτή, η λέξη «αδάπανη» εύκολα ερμηνεύεται ως εθελοντισμός. Θα δούμε, αλλά πάντως εκείνο που δεν πρέπει να δούμε είναι να μένουν τα σχολεία χωρίς δασκάλους. Η έννοια του εθελοντή σε έναν χώρο αμειβόμενης εργασίας ηχεί παράδοξα. Είτε ηχεί παράδοξα, είτε δεν ηχεί παράδοξα είναι μία λύση. Εμείς θέλουμε να καλύψουμε τα κενά της επάρκειας».

Τα κενά αυτή τη στιγμή στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι 1100 θέσεις αλλά μπορεί να καλύψει άνετα τις 200 μέσα από μεταθέσεις εκπαιδευτικών που βρίσκονται στα γραφεία πολιτικών και υπουργείων. Για τα υπόλοιπα; Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις. Η λύση αυτή εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωση του βουλευτή και συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου Παιδείας κ. Τάσου Κουράκη τονίζεται ότι «Το σκηνικό που διαμορφώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε φαντασία. Αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής!) είναι οι σκέψεις που δημοσιοποίησε ο υπουργός Παιδείας για εθελοντική εργασία των αδιόριστών εκπαιδευτικών..Στις σκέψεις για μια πολιτική που στους εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων θα προσθέσει άλλη μία, τη ‘νεκρή’  ταχύτητα. Αυτή των απλήρωτων εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν και θα αμείβονται με υποσχέσεις και μόνο. Είναι άγνωστο σε ποιους εκπαιδευτικούς αναφέρεται ο κύριος  Λοβέρδος. Ίσως σε κάποιους που θα σιτίζονται  από το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ θα δουλεύουν χωρίς αμοιβή. Είναι προφανές ότι η δήλωση του Υπουργού δεν αποτελεί μόνο σκέψη, αλλά συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η μέχρι στιγμή μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπι. Και σε όποιον αρέσει!  Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σήμερα ευθαρσώς ότι στοχεύοντας πάντα στην μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο κύριος Λοβέρδος. Απορούμε τι άλλους ‘άσους’ θα βγάλει ο κύριος Λοβέρδος από το μανίκι του τις επόμενες ημέρες».
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΜΜΕ: Το NaxosPress συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΑ: Οι δημοσιογράφοι απεργούν την 8η Απριλίου, ποιοι οι λόγοι

Κρήτη – Χανιά: Ο Δήμος μειώνει κατά 60% το λογαριασμό ύδρευσης αρκεί να υιοθετούν αδέσποτα ζώα (!!!)

Δράσεις του Δήμου Χανίων για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Νάξος – Νικόλαος Λάσκαρης: “Ο αρχαιολόγος που διαφύλαξε αρχαιότητες στην Μικρασιατική καταστροφή”

Ο Ναξιώτης αρχαιολόγος Νικόλαος Λάσκαρης που ανήκε στην χρυσή εποχή των πρωτοπόρων στο τομέα της Αρχαιολογίας με το τραγικό τέλος και τη .. μάχη για την υστεροφημία του

Νάξος – Σμύριδα: Οι γραμμές του ουρανού και η ιστορία τους

Ένας θησαυρός κρυμμένος στα βουνά του νησιού αντιστέκεται στο χρόνο - Νάξος - Σμύριδα αλλά για πόσο ακόμη;

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Εκδήλωση στην Απείρανθο για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο

Εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στην Απείρανθο - Ποιοι την διοργανώνουν και πότε θα διεξαχθεί;

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταράς: “Η πρώτη μονάδα αγελάδων με πιστοποίηση για ευζωία ζώων”

Τυροκομείο Πιτταράς "Πρωτοπορώντας, είμαστε η πρώτη μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα με πιστοποιητικό «COSMOCERT» για την καλή μεταχείριση και την ευζωία των ζώων μας".

Καμπότζη: Αρουραίος μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες, ποιος ο λόγος;

Από το 2021 μέχρι σήμερα, ο αρουραίος, που ακούει στο όνομα Ronin, έχει ανιχνεύσει 109 νάρκες

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Η χορωδία απέδωσε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας

Εκδήλωση Βυζαντινής Μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας - Πότε; Τι συνέβη;

Β. Φλεριανός: “Η παραβατικότητα και η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας δεν έχουν θέση στη Νάξο”

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Βασίλη Φλεριανού με αφορμή τον βανδαλισμό ξύλινης κατασκευής στο πάρκο της Ελλης .. "Δεν θα αφήσω αυτό που καταστράφηκε απροστάτευτο"

Εκλογές – Νέα Δημοκρατία: Με βάση τα σημερινά δεδομένα χάνει τρεις έδρες στο Νότιο Αιγαίο (!!!)

50 “γαλάζιοι” βουλευτές φλερτάρουν με την έξοδο – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την έδρα τους και ποιοι “κλειδώνουν” για επανεκλογή - Τι ισχύει στο Νότιο Αιγαίο

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Προκρατήσεις περιόδου 2025: Ανοδικά κινούνται νησιά, όπως η Ίος (+38%), και η Νάξος (+14%)

Τουρισμός: Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα – Οι προορισμοί «έκπληξη» που κερδίζουν τους τουρίστες

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Νάξος – Λιμάνι: Οι εργασίες στον προβλήτα καλά κρατούν (photo)

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο λιμάνι της Νάξου για την αποκατάσταση του βόρειου τμήματος στον κεντρικό προβλήτα

kerras cruises: Προσκυνηματική εκδρομή στην Σχοινούσα, εορτή της Παναγίας Ακαθής

Σάββατο 5 Απριλίου και με την Kerras Crouises υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης στη Σχοινούσα για την εορτή της Παναγίας Ακαθής

SeaJets: Ξεκινάει σήμερα η καθημερινή σύνδεση Πειραιά – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Από σήμερα Παρασκευή 4 Απριλίου ξεκινάει - για πρώτη φορά τόσο νωρίς - με δύο ταχύπλοα η σύνδεση Πειραιάς - Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση του “Blue Star Paros” στη γραμμή Πειραιάς – Νάξος

Πότε θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρου - Νάξου

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Blue Star Naxos: Αλλαγή ημέρας δρομολογίου, επιστρέφει Σάββατο κι όχι Κυριακή

Σάββατο αντί για Κυριακή η επιστροφή του Blue Star Naxos από Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες προς Πειραιά