Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΡόδος και Κρήτη επιλέγουν οι Γερμανοί για το Φθινόπωρο

Ρόδος και Κρήτη επιλέγουν οι Γερμανοί για το Φθινόπωρο

|

Ελλάδα και Τυνησία συγκαταλέγονται στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών και το φθινόπωρο – Στην κορυφή των προτιμήσεων παραμένει η Μαγιόρκα

Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας δεν είναι άλλο από την περίφημη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και με την αρωγή των Γερμανών και το Φθινόπωρο στην Ελλάδα κερδίζουν πόντους…. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του ηλεκτρονικού τουριστικού γραφείου opodo.de, βασικός λόγος ώστε οι Γερμανοί να μας επιλέγουν ως προορισμό είναι η καλή σχέση τιμής – ποιότητας, με τις τιμές μάλιστα να κυμαίνονται το 2014 κάτω από τα περσινά επίπεδα. «Λόγω της οικονομικής ανάκαμψης αλλά και της ασφάλειας και πολιτικής σταθερότητας των τελευταίων χρόνων, οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται και πάλι τη χώρα. Επιπλέον η Ελλάδα πείθει τους ταξιδιώτες με τον πολιτισμό και την παρθένα φυσική της ομορφιά – ειδικά το φθινόπωρο μπορεί κανείς να τη βιώσει θαυμάσια», εξηγεί η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του opodo.de Μπετίνα Λεμεζίρ.

Μεγάλη κερδισμένη εμφανίζεται η Ρόδος την οποία προτιμούν κατά κόρον οι τουρίστες καθώς λόγω γεωγραφικής θέσης συνεχίζει να έχει θαυμάσιο καιρό. Στη σχετική κατάταξη της ιστοσελίδας η Ρόδος έχει σκαρφαλώσει 7 θέσεις σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, και συγκεκριμένα, από την 13η στην 6η. Ακόμη πιο δημοφιλής είναι η Κρήτη ου καταλαμβάνει την 4η θέση στη σχετική κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών των πελατών του opodo.de. Άλλα δυο ελληνικά νησιά συγκαταλέγονται στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς της online εταιρίας παροχής τουριστικών υπηρεσιών: η Κως στην 17η και η Κέρκυρα στην 20η.

Το 2014 είναι όμως μια καλή χρονιά και για την Τυνησία που σκαρφάλωσε 4 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 10η θέση της σχετικής κατάταξης. Οι τυνησιακές παραλίες προσελκύουν τους Γερμανούς για δυο, κυρίως λόγους: αφενός οι καλές κλιματολογικές συνθήκες και αφετέρου οι τιμές. «Οι ταξιδιώτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 40 % λιγότερα σε σχέση με τις Καναρίους Νήσους ή την Ελλάδα», λέει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του opodo.de. Έτσι η Τυνησία βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων εκείνων που προτιμούν συνήθως τα πακέτα all-inclusive, κυρίως δηλαδή οικογένειες.

Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης του ηλεκτρονικού τουριστικού γραφείου δεν υπάρξουν ωστόσο αξιοσημείωτες αλλαγές: κορυφαίος φθινοπωρινός τουριστικός προορισμός των Γερμανών παραμένει η Μαγιόρκα της Ισπανίας ενώ ακολουθούν η Αντάλια της Τουρκίας και η Φουερτεβεντούρα των Καναρίων Νήσων.

Πηγή: DW


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανθηραϊκός: Στηρίζει έμπρακτα την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης — το λογότυπο στη φανέλα όλη τη σεζόν

Ο σύλλογος της Σαντορίνης αναδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο, προβάλλοντας σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις το έργο της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης.

Όγκοι του Θύμου Αδένα: Σπάνιοι αλλά Αντιμετωπίσιμοι με Σύγχρονη Θωρακοχειρουργική

Θύμωμα και θυμικό καρκίνωμα στο πρόσθιο μεσοθωράκιο: ποιοι κινδυνεύουν, ποια συμπτώματα να προσέξετε, πώς γίνεται η διάγνωση και ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές.

Το δικό μου Καστράκι: εκεί όπου η μνήμη γίνεται θάλασσα

Ενα προσωπικό οδοιπορικό στο Καστράκι∙ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, τα καλοκαίρια, οι άνθρωποι και οι δεσμοί που ριζώνουν.

Check Up στο Naxos Medical: άμεσες εξετάσεις με αξιόπιστα αποτελέσματα (ΕΟΠΥΥ)

Ο Στρατιωτικός Ιατρός Βιοπαθολόγος Ευαγγελόπουλος Πολυζώης σε καθημερινή βάση στο Πολυιατρείο, με σύγχρονο εξοπλισμό για γρήγορα αποτελέσματα και τεκμηριωμένο πόρισμα.

Blue Star Naxos: Νυχτερινή αναχώρηση από Πειραιά και χωρίς προσέγγιση στην Αστυπάλαια

Λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας ναυτεργατικών σωματείων, το πλοίο αναχωρεί 23:30 από Πειραιά (αντί 17:30) και ακολουθεί τροποποιημένο δρομολόγιο στις Κυκλάδες· δεν θα προσεγγίσει Αστυπάλαια.

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

Μήλος: Συναγερμός στο Κλέφτικο, τουριστικό σκάφος με 6 Αμερικανούς εμφάνισε βλάβη

Η Λιμενική Αρχή Μήλου τέθηκε σε επιφυλακή μετά από ηλεκτρολογική βλάβη κατά την άπαρση άγκυρας. Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον Αδάμαντα· όλοι καλά στην υγεία τους.

Ρεκόρ αφίξεων: Πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμια των Κυκλάδων το καλοκαίρι του 2025

Σαντορίνη και Μύκονος στην κορυφή, με την Πάρο και τη Νάξο να ακολουθούν – Η αντιστοιχία αφίξεων και επιχειρήσεων δείχνει το «βάρος» του κάθε νησιού.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Περιμετρικά Αγγιδίων αύριο (26/09) πρωινή διακοπή ρεύματος

Αγγίδια (είσοδος) έως οδό Φιλίας & Άγ. Πολύκαρπο Χώρας – εργασίες ΔΕΔΔΗΕ, προσοχή στην επανατροφοδότηση

Νάξος – Σαγκρί: Επενδυτικό οικόπεδο 10 στρ. με πανοραμική θέα στο Αιγαίο

Κορυφή «Πλατιά Ράχη», τοπωνύμιο «Αγριλιές» — ισόπεδη έκταση, απεριόριστη θέα σε Πάρο & ηλιοβασίλεμα • Ιδανικό για τουριστική ανάπτυξη

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.

Κουφονήσι: Αμερικανοί άφησαν 500€ φιλοδώρημα — «Δεν θα κλείσω μάτι!» λέει ο σερβιτόρος (video)

Παρέα 8 ατόμων κατέπλευσε με σκάφος, έφαγε αστακό και φρέσκα ψάρια· λογαριασμός 750€ και tip 500€ που θα μοιραστεί σε 22 εργαζομένους.

Απαγορευτικό απόπλου: Ποια πλοία και σε ποια λιμάνια είναι “δεμένα”

Δυσμενείς άνεμοι στο Αιγαίο φέρνουν ακυρώσεις και αλλαγές. Δείτε αναλυτικά ποιες γραμμές δεν εκτελούνται σήμερα Παρασκευή 19/09/2025 και τι ισχύει ανά εταιρεία.

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ (00:01–24:00), με αιχμή το εργασιακό νομοσχέδιο και την αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας.