Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα, σήμανε συναγερμός στη Νάξο όταν κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδής… Τι είχε συμβεί; Αρχικά η εντύπωση ήταν ότι σημειώθηκε μηχανικό πρόβλημα σε στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ. Το ελικόπτερο είχε φτάσει στο νησί για να παραλάβει ασθενή που έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως σε νοσοκομείο της Αττικής.
Ομως, η απορία λύθηκε γρήγορα. Η έλευση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Νάξου και η … αποβίβαση ασθενή, μας επιβεβαίωσε αυτό που λέμε αρκετές φορές γελώντας “οι αεροδιακομιδές έχουν και μία λογική λεωφορείου”
Σε ελεύθερη μετάφραση; Το στρατιωτικό ελικόπτερο περίμενε υπομονετικά στο αεροδρόμιο της Νάξου, ώστε να έρθει το .. μικρότερο και να παραλάβει τον ασθενή. Κι έτσι έφυγε με δύο ασθενείς προς την Αττική (!!!)
Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων στο ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης και της επάρκειας μέσων αεροδιακομιδής, ειδικά σε επείγουσες καταστάσεις όπου ο χρόνος είναι κρίσιμος.
#Νάξος #Αεροδιακομιδή #ΕΚΑΒ #Σινούκ #Υγεία #Κυκλάδες