Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Λαύριο, καθώς ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Παλιοκαμάριζα.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από σημείο με χαμηλή βλάστηση και εξελίσσεται σε διάσπαρτες εστίες, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.
Μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή Θορικό προς Λαύριο, ενώ είχε προηγηθεί προειδοποίηση για αυξημένη ετοιμότητα.
🔹 Οι δυνάμεις στο πεδίο
-
174 πυροσβέστες
-
49 οχήματα
-
7 ομάδες πεζοπόρων (1η ΕΜΟΔΕ)
-
2 αεροσκάφη & 5 ελικόπτερα
-
Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ
Παράλληλα, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Λαυρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, στη συμβολή με ανώνυμη οδό στο ύψος πρατηρίου της Shell.
Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρχές να συνιστούν ψυχραιμία και αυστηρή τήρηση των οδηγιών εκκένωσης.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή #Θορικού #Λαυρίου της Περιφερειακής Ενότητας #Ανατολικής_Αττικής
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Θορικού #Λαυρίου απομακρυνθείτε προς #Λαύριο
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
— 112 Greece (@112Greece) August 27, 2025
#Φωτιά #Λαύριο #112 #Πυροσβεστική #Έκτακτο