Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΚουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή...

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

|

Χρειάστηκαν μέρες αγωνίας, άμεσες κινήσεις και συντονισμένες ενέργειες για να ξαναρχίσει να κυλά το νερό στα Κουφονήσια. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος, όλα ξεκίνησαν στις 6 Αυγούστου, όταν η μία από τις δύο μονάδες αφαλάτωσης τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρής βλάβης. Το νησί βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπο με πρόβλημα επάρκειας νερού, στην κορύφωση μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Με τη συμβολή του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού, των αντιδημάρχων και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ανταλλακτικά και εξειδικευμένο συνεργείο έφτασαν στο νησί στις 10 Αυγούστου, επισκεύασαν τη βλάβη και η μονάδα τέθηκε ξανά σε λειτουργία.

Όμως, στις 12 Αυγούστου, μια νέα –και αυτή τη φορά σοβαρή– βλάβη στις γεωτρήσεις άντλησης θαλασσινού νερού έθεσε εκτός λειτουργίας και τις δύο μονάδες. Μέχρι αργά το βράδυ οργανώθηκε νέα επιχείρηση: αντλίες μεταφέρθηκαν από τη Νάξο και, με τη βοήθεια εξωτερικών συνεργατών, οι βλάβες αποκαταστάθηκαν.

Παρά την επιτυχία, το απόθεμα νερού στις κεντρικές δεξαμενές έχει εξαντληθεί. Η πλήρης επαναφορά της υδροδότησης απαιτεί συνεχή λειτουργία 12-24 ωρών. Ο Αντιδήμαρχος καλεί τις τουριστικές επιχειρήσεις να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις δικές τους δεξαμενές, να αποφευχθεί η αποθήκευση νερού και να περιοριστεί η κατανάλωση μόνο στα απαραίτητα.

«Να σταματήσουν οι σπατάλες και οι μεταφορές νερού στις εκτός σχεδίου περιοχές μέχρι την οριστική αποκατάσταση» τονίζει, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την πολυήμερη προσπάθεια.

Ας δούμε την σχετική ανάρτηση μέσω των social media 

#Κουφονήσια #Υδροδότηση #Αφαλάτωση #ΔήμοςΝάξου #ΤεχνικήΒλάβη #Νερό #Κυκλάδες #Καλοκαίρι2025


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ελένη Λεγάκη μιλά για τη μητέρα της, Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη, και αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές (video)

Από τα πρώτα βήματα της μεγάλης κυρίας του νησιώτικου τραγουδιού, μέχρι τις τελευταίες της κουβέντες και τη μεγάλη επανένωση των Κονιτόπουλων. (video)

Αντίο στην Πόπη Χριστοδούλου: Η «ψυχή» του θεάτρου και η αγαπημένη υπηρέτρια του «Στο Παρά Πέντε»

Μια γυναίκα που έδινε φως στη σκηνή και δύναμη στους μαθητές της

Μητρόπολη Παροναξίας: Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Φλώρου στο Καστράκι Νάξου

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Φλώρου στο Καστράκι Νάξου - Τελέστηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Ντοματοσαλάτα με παξιμάδι & κρίταμο – Το καλοκαίρι στο πιάτο σας!

Μια δροσερή, χορταστική και υγιεινή σαλάτα που γίνεται… πλήρες γεύμα.

Τζόκερ: 26,5 εκατομμύρια ευρώ, απόψε κληρώνει το μεγαλύτερο τζακπότ στην ιστορία του παιχνιδιού!

Μετά από 41 συνεχόμενα τζακπότ, η σημερινή (14/08) κλήρωση μοιράζει ποσό-ρεκόρ. Η αγωνία κορυφώνεται στις 22:00.

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.