Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΑπάτη στην Κρήτη: 92χρονη έχασε 60.000€ για «επέμβαση» του γιου της

Απάτη στην Κρήτη: 92χρονη έχασε 60.000€ για «επέμβαση» του γιου της

|

Μια 92χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης, παραδίδοντας σε άγνωστη γυναίκα το ποσό των 60.000 ευρώ, ύστερα από ψεύτικο ισχυρισμό ότι ο γιος και η νύφη της είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και χρειάζονταν χρήματα για επείγουσα επέμβαση.

Η δράστιδα, 39χρονη υπήκοος Τσεχίας, συνελήφθη από την Αστυνομία μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο και βρέθηκε στην κατοχή της σχεδόν ολόκληρο το ποσό.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο ημέρες πριν από το περιστατικό στο Ηράκλειο, η ίδια γυναίκα είχε εξαπατήσει και μια 88χρονη στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, αποσπώντας 5.000 ευρώ με παρόμοιο σενάριο, αυτή τη φορά υποστηρίζοντας ότι η κόρη της ηλικιωμένης είχε εμπλακεί σε τροχαίο και χρειαζόταν χρήματα για το χειρουργείο.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου στον Άγιο Νικόλαο. Η 39χρονη, που διέμενε προσωρινά στην περιοχή, έλαβε τα χρήματα και δύο ημέρες αργότερα μετέβη στο Ηράκλειο, προφανώς κατόπιν οδηγιών του κυκλώματος, με σκοπό να αποσπάσει μεγαλύτερα ποσά. Έφτασε στην πόλη στις 10 Αυγούστου, έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο για δύο ημέρες, αλλά λίγη ώρα αργότερα πήρε ταξί και κατευθύνθηκε στην οικία της 92χρονης, από την οποία παρέλαβε την τσάντα με τα χρήματα. Το ίδιο βράδυ επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Η 92χρονη είχε δεχθεί τηλεφώνημα με απόκρυψη το μεσημέρι της Κυριακής, όπου φωνές και κλάματα την έπεισαν ότι μιλούσε με τον γιο της και έναν «γιατρό». Οι φερόμενοι συνομιλητές της τόνισαν ότι η επέμβαση ήταν η μόνη λύση και ότι τα ιατρικά υλικά ήταν πολύ ακριβά. Μέσα στην αναστάτωση, αποκάλυψε ότι διέθετε στο σπίτι 60.000 ευρώ, τα οποία και παρέδωσε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, ακολουθώντας τα ίχνη της, εντόπισαν την 39χρονη να ταξιδεύει με το πλοίο για Πειραιά και διαπίστωσαν ότι είχε ήδη επιβιβαστεί σε υπεραστικό λεωφορείο με κατεύθυνση τη Βουλγαρία. Με συντονισμένες ενέργειες, η σύλληψη έγινε στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας–Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι βρήκαν πάνω της περίπου 59.000 ευρώ. Για το ποσό των 5.000 ευρώ που είχε αποσπάσει στον Άγιο Νικόλαο, υποστήριξε ότι το είχε ήδη παραδώσει σε άλλο μέλος του κυκλώματος στον Πειραιά.

Πληροφορίες από: https://www.protothema.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Β. Κικίλιας: 103 έργα για το νερό σε απομακρυσμένα και μικρά νησιά

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει την υδροδότηση 61 νησιωτικών δήμων με έργα αφαλάτωσης και τεχνική υποστήριξη

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Καμπανάκι για τα τροχαία στο νησί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί σε υπευθυνότητα, πρόληψη και αιμοδοσία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Νάξος – Τα παλαιά πιάνα κελαηδούν ξανά, Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού στο Πολιτιστικό Κέντρο

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και τέχνη στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, με είσοδο ελεύθερη. (πρόγραμμα)

Το «μυστικό» πίσω από τον ήχο της θάλασσας στα κοχύλια

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί αυτό που ακούμε δεν είναι ο ωκεανός, αλλά ενισχυμένοι ήχοι του περιβάλλοντος

Γιάννης Στάνκογλου: Ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι με την κόρη του στη Σρι Λάνκα, μπροστά στο μνημείο Sigiriya (video)

Ο ηθοποιός ταξίδεψε με τα παιδιά του στο νησί της Ασίας και μοιράστηκε μια τρυφερή μουσική στιγμή με φόντο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες