Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΔημήτρης Καρούσης: «Ο αθλητισμός της Νάξου δεν μπορεί να ζει στη ζητιανιά»...

Δημήτρης Καρούσης: «Ο αθλητισμός της Νάξου δεν μπορεί να ζει στη ζητιανιά» (video)

|

«Καλοί είναι οι τίτλοι, αλλά αυτοί που έχουν τους τίτλους πρέπει να τους αξιοποιούν για το καλό του κόσμου». Με αυτή τη φράση ο Δημήτρης Καρούσης, γνωστός Ναξιώτης διαφημιστής, καταθέτει – για ακόμη μία φορά – την αγωνία του για τον αθλητισμό στο νησί, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση του Πανναξιακού ΑΟ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών, που διεξάγεται το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Αυγούστου στον Βόλο.

Μιλώντας στον Γιάννη Βλαχάκη και τον “Κυκλαδίτη”, επισημαίνει ότι η Νάξος έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστεί, αλλά, αντί για φιλοδοξία και υποστήριξη, επικρατούν απαξίωση, απουσία σχεδίου και αναγκαστική ζητιανιά.

«Βγαίνουμε έξω να μαζέψουμε λεφτά για ξενοδοχεία και εισιτήρια. Τα σωματεία ζουν από τη ζητιανιά. Πού είναι ο Δήμος; Οι σύμβουλοι; Οι παράγοντες; Πού είναι η φιλοδοξία για έναν νησιώτικο αθλητισμό που να σέβεται τους αθλητές και τον κόπο τους;»

Με επιτυχίες αλλά χωρίς πόρους

Ο Πανναξιακός συμμετέχει για πέμπτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και, όπως αναφέρει ο κ. Καρούσης, 10 αθλητές θα εκπροσωπήσουν το νησί με αξιώσεις, παρότι τρεις βασικοί (Παπαϊωάννου, Κάσου) θα απουσιάσουν.

«Αυτά τα παιδιά παίρνουν ένα συμβολικό ποσό – 200, 300 ευρώ το μήνα. Τα έξοδά τους όμως είναι τεράστια. Δεν υπάρχουν έσοδα, δεν υπάρχουν χορηγοί σταθεροί. Είναι ντροπή να λειτουργεί έτσι ο αθλητισμός στο νησί.»

🔹 «Ας υιοθετήσει ένας επιχειρηματίας έναν αθλητή»

Ο Δημήτρης Καρούσης επανέφερε πρόταση που είχε καταθέσει εδώ και 10 χρόνια:

«Αν θέλουμε να κάνουμε σοβαρό αθλητισμό, κάθε επιχειρηματίας να “υιοθετεί” έναν αθλητή. Το είδαμε να πετυχαίνει στο μπάσκετ του ΑΠΑΣ και του Πανναξιακού. Μπορούμε να το κάνουμε και στον στίβο. Αρκεί να το θελήσουμε.»

🔹 Η Νάξος χάνει έδαφος – η Μύκονος και η Σαντορίνη προχωρούν

«Η Μύκονος θα διαφημίζεται παγκοσμίως μέσω του μπάσκετ. Η Σαντορίνη έχει ομάδα στην Α1 του βόλεϊ. Εμείς είμαστε ένα απαξιωμένο νησί. Αν συνεχίσουμε έτσι, τα παιδιά μας θα εγκαταλείψουν τα σωματεία. Κανείς δεν θα ασχολείται.»

«Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι επένδυση, πολιτισμός, διαφήμιση για το νησί. Αρκεί να το πιστέψουν και αυτοί που κρατάνε τα κλειδιά.» 

 

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στον Βόλο

Το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου υποδέχεται για 3η χρονιά ο Βόλος, με κορυφαίους Έλληνες αθλητές να αγωνίζονται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η αποστολή του Πανναξιακού, με παιδιά που ξεκίνησαν να τρέχουν και να πηδούν στα χωμάτινα γήπεδα της Νάξου, θα είναι εκεί. Το αν θα είναι και η στήριξη της Πολιτείας μαζί τους, μένει να φανεί.

#Πανναξιακός #Νάξος #ΑθλητισμόςΝάξου #Καρούσης #ΠανελλήνιοΠρωτάθλημα #Βόλος2025 #ΝησιωτικόςΑθλητισμός #ΝάξοςΖητιανιά #ΣτήριξηΣταΣωματεία #ΔήμοςΝάξου #ΑξιοποίησηΤίτλων #ΑθλητέςΝάξου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

Ρεκόρ στο λιμάνι Πάρου: 8.249 επιβάτες και 1.099 οχήματα την 1η Αυγούστου (!!!)

Ο Αύγουστος μπήκε εκρηκτικά για την Πάρο – Ημέρα με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου

Ανάσα για τη ΡΕΔΗΣΕ Σύρου, oριστική διευθέτηση 20ετούς οικονομικής εκκρεμότητας

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ανακοίνωσε την οριστική ρύθμιση προστίμων και προσαυξήσεων του ΕΦΚΑ – Διασφαλίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και του οπτικοακουστικού αρχείου

Η Πορτάρα αφύπνισε θεσμούς, αλλά όχι αιρετούς, η ανάρτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Οργισμένη αντίδραση από το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου για την απουσία της πολιτικής ηγεσίας μετά τη βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου – Το “τυχαίο κλικ” που έφερε την ανατροπή

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.