Στη ρίζα κάθε αυθεντικού προϊόντος κρύβεται μια ιστορία. Και η ιστορία της οικογένειας Πιτταρά είναι βαθιά ριζωμένη στο χώμα της Νάξου. Ξεκινώντας το 1970 με μία μόλις μοσχίδα για τα παιδιά της οικογένειας, η αγάπη για τη γη και τα ζώα έγινε φιλοσοφία ζωής και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη μονάδα αγελαδινού γάλακτος σε νησί της χώρας.
Το μυστικό; Η απόλυτη αφοσίωση σε έναν κύκλο παραγωγής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη: «Από το σπόρο στο ράφι».
Αυτό σημαίνει πλήρης έλεγχος: από τις ιδιόκτητες καλλιέργειες μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών, μέχρι την ευζωία των ζώων, την αρμεγή και τελικά τη μετατροπή του γάλακτος σε μοναδικά προϊόντα στο τυροκομείο της οικογένειας στις Μέλανες.
Τα προϊόντα – όπως η περίφημη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, η γραβιέρα 12μηνης ωρίμανσης, το Κεφαλοτύρι, το Ξινοτύρι και η Μυζήθρα – είναι κάτι περισσότερο από τυριά. Είναι φορείς πολιτισμού, γευστικής μνήμης και υπευθυνότητας.
Η τυροκομική μονάδα Πιτταρά είναι η πρώτη στην Ελλάδα που έλαβε την πιστοποίηση Animal Welfare Certified από την COSMOCERT για την καλή μεταχείριση των ζώων, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση Non-GMO. Η αγάπη για τα ζώα και η περιβαλλοντική συνείδηση δεν είναι τυπικές διακηρύξεις. Είναι τρόπος ζωής.
Τα προϊόντα του τυροκομείου βρίσκονται σε μεγάλες αλυσίδες και επιλεγμένα delicatessen σε όλη την Ελλάδα, αλλά πάντα κρατούν το άρωμα της Νάξου. Με τη συμμετοχή στο δίκτυο Aegean Cuisine, ταξιδεύουν την αυθεντική γεύση των Κυκλάδων ακόμα πιο μακριά.
Στο Τυροκομείο Πιτταράς δεν παράγουν απλώς τυριά. Παράγουν εμπιστοσύνη.
Και αυτή η εμπιστοσύνη ξεκινά, ακριβώς όπως και το ταξίδι της κάθε σταγόνας γάλακτος… από το σπόρο.
📍 Επικοινωνία
Τυροκομείο Νικόλα Πιτταρά
📞 22850 62223 – 6944831555
📧 tyrokomeio.pittaras@hotmail.gr
🌍 www.gravierapittara.gr
📍 Μέλανες Νάξου
📱 Instagram/Facebook: gravierapittara