Την αναβολή του τρίτου τελικού της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ χθες, Κυριακή, το βράδυ.
Οπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης, το πρωί της Τετάρτης καλούνται οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ στο υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, για να δώσουν εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις ότι θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση. «Σε διαφορετική περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά», ανέφερε.
Οπως είπε ο κ. Μαρινάκης, η κυβέρνηση ακολουθεί το πνεύμα που υιοθετήθηκε και στο ποδόσφαιρο πέρυσι. «Είχαμε αναλάβει σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για να μπει τέλος στη βία στον χώρο του αθλητισμού. Μείναμε πιστοί στην εφαρμογή των μέτρων. Αποδείχθηκε ότι όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και αποτέλεσμα», τόνισε στην εισαγωγή του ο κ. Μαρινάκης.
«Οπου υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν, και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα γεγονότα του ΣΕΦ.
Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα να γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
«Αυτό που λέει η κυβέρνηση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού είναι ρητές δεσμεύσεις για τους επόμενους δύο – τρεις αγώνες που θα γίνουν. Να γίνουν κανονικά με κόσμο, δεν φταίει σε κάτι ο κόσμος. Ακουσα και για κεκλεισμένων των θυρών, το οποίο είναι μία ποινή που επιβάλλεται όταν υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως λέει ο νόμος. Δεν θα την πληρώσει ο κόσμος. Να υπάρξουν αυτές οι ρητές δεσμεύσεις και άμεσα θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, να ολοκληρωθεί και με το καλό να ξεκινήσει το επόμενο», είπε.
«Είχαμε συμπεριφορές παραγόντων οι οποίες είναι αξιόποινες και αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο», είχε πει νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Οι ανακοινώσεις Μαρινάκη:
«Ροντέο» στο ΣΕΦ
Υπενθυμίζεται πως ένταση, ύβρεις, αντεγκλήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των ομάδων και πόλεμος ανακοινώσεων επισκίασαν τον χθεσινό δεύτερο τελικό της Basket League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Το κλίμα ήταν τεταμένο ήδη πριν από το τζάμπολ, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ευρισκόμενος στο γήπεδο διαμαρτυρήθηκε έντονα για υβριστικά συνθήματα εις βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του, κάνοντας χειρονομίες. Κατά πληροφορίες, λόγω αυτών των χειρονομιών οι διαιτητές ζήτησαν την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο.
Ακολούθησε πινγκ πονγκ ανακοινώσεων, με τους «ερυθρόλευκους» να λένε ότι ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι «με εισαγγελική απόφαση προς σύλληψη» και την πράσινη ΚΑΕ να υποστηρίζει ότι «ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν έχει αποβληθεί». Με το τέλος του αγώνα, ακολούθησε και τρίτο ημίχρονο δηλώσεων.
Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, κατήγγειλαν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε σε χειρονομίες και χυδαίες ύβρεις εις βάρος των ιδίων και μελών της οικογένειάς τους. Στο σημείο αυτό, ανακοινώθηκε ότι ο Ολυμπιακός έκανε μήνυση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ζητώντας αυτόφωρη διαδικασία.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τα ξημερώματα της Δευτέρας πλέον, εξέδωσε νέα ανακοίνωση μέσω της οποίας υποστήριζε ότι οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού «εκπροσωπούν την υποκρισία και την παντελή έλλειψη ηθικής».