Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜύκονος: Αποβίβαση μεταναστών στον Όρνο και η σύλληψη των διακινητών

Μύκονος: Αποβίβαση μεταναστών στον Όρνο και η σύλληψη των διακινητών

|

Μπορεί η Μύκονος να ετοιμάζεται για άλλη μία κοσμοπολίτικη σεζόν, όμως πίσω από τις εικόνες των VIP και των πολυτελών θαλαμηγών, εξελίσσονται και πραγματικότητες πιο σκοτεινές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σκάφος τουρκικής σημαίας προσέγγισε τη Μύκονο με σκοπό την παράνομη αποβίβαση μεταναστών, γεγονός που κατέγραψε το Λιμενικό Σώμα, σε μία υπόθεση που εγείρει ανησυχίες για τη χρήση του νησιού ως σημείο διέλευσης.

Η σχετική ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα – Ακτοφυλακή αναφέρει: 

Αναφορικά με το από 25-05-2025 περιστατικό ακυβερνησίας ενός θαλαμηγού (Θ/Γ) σκάφους σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάτμου, όπου κατά την διενεργούμενη προανάκριση από την Λιμενική Αρχή της Πάτμου, διαπιστώθηκε ότι το Θ/Γ σκάφος είχε εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να φέρουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα έγγραφα. Οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντές του (υπήκοοι Τουρκίας), είχαν συλληφθεί για παράβαση του άρθρου 83 παρ. 1 και 2 του Ν. 33/86/2005 «Παράνομη είσοδο στη χώρα».

Επιπρόσθετα, από τη διεξαχθείσα προανάκριση προέκυψε ότι το Θ/Γ σκάφος είχε προηγουμένως καταπλεύσει στον όρμο «Όρνο» ν. Μυκόνου. Διεξήχθησαν επιστάμενες έρευνες από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι το Θ/Γ σκάφος είχε καταπλεύσει την 24-05-2025 και απογευματινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή «Όρνος» της Μυκόνου, από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξε το γραφείο Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου φαίνεται ότι αποβίβασε ικανό αριθμό αλλοδαπών με τη χρήση βοηθητικού σκάφους (tender).

Στη συνέχεια, το Θ/Γ απέπλευσε από τη Μύκονο τις πρωινές ώρες την 25-05-2025 και τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας μέρας εντοπίστηκε ακυβέρνητο, βορειοδυτικά της Πάτμου.

Συναφώς, από τη διενεργούμενη προανάκριση από το Λιμεναρχείο Μυκόνου και από τη συνεργασία των λιμενικών αρχών Κω, Πατμου,6Η ΠΕΔΙΛΣ ,8Η ΠΕΔΙΛΣ και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες (υπήκοοι Τουρκίας) προέβησαν επιπλέον στη διάπραξη του αδικήματος της διευκόλυνσης της μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, προς την Ελλάδα.

Το Θ/Γ σκάφος έχει κατασχεθεί από το Λιμεναρχείο Πάτμου ως μέσο παράνομης εισόδου πολιτών τρίτης Χώρας από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Κω, Πάτμου και Μυκόνου αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενή επέκταση της δράσης των μελών της υπόψιν εγκληματικής οργάνωσης , όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες η παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Μυκόνου: Ο Πέτρος Γερομιχαλός αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα για τη νέα χρονιά

Ο έμπειρος φόργουορντ ενισχύει τη Μύκονο στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας εμπειρία και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών

Ο Μάιος έφυγε αφήνοντας λίγες σταγόνες και πολλά… σημάδια για το καλοκαίρι (πίνακες)

Περισσότερη ζέστη, λιγότερες βροχές και μια υδρολογική εικόνα με ενδείξεις για ένα ακόμα ξηρό καλοκαίρι στην Παροναξία

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου