Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Δημοτικό Συμβούλιο: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου, παρουσία δεκάδων...

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου, παρουσία δεκάδων εργαζομένων (video)

|

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σήμερα Τετάρτη 28 Μάϊου 2025. Η πρώτη συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 18:00 με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη και η δεύτερη στις 18:15 με 16 θέματα. 

Να σημειώσουμε ότι το βασικό θέμα της 2ης συνεδρίασης που αφορά την μείωση των εργασιών κατά την θερινή περίοδο έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις κάτι που έφερε την αναβολή του θέματος συζήτησης. Μάλιστα υπάρχει ενημέρωση για διαβούλευση έως 10 Ιουλίου, ενώ όπως όλα δείχνουν θα ενεργοποιηθεί την επόμενη χρονιά (2026)…

Δείτε την σχετική συνεδρίαση παρουσία δεκάδων εργαζομένων στο χώρο των κατασκευών (οικοδομή και μη) μέσα από τη σελίδα naxospress στα social media

Ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στις 28/05/2025, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00μ.μ, η οποία θα γίνει μεικτή, διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, με τo παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

Έγκριση του υπ’ αρ. πρωτ. 8234/06.05.2025 Πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής, που αφορά στην κατάρτιση οριστικών Πινάκων Επιλογής Βρεφών και Νηπίων που θα φιλοξενηθούν στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Σ.ΟΦ.) του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά το σχολικό έτος 2024-2025, για την έκδοση απόφασης επιλογής των φιλοξενούμενων παιδιών.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στις 28/05/2025, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:15μ.μ, η οποία θα γίνει μεικτή, διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης σχετικά με τον περιορισμό οχλουσών δραστηριοτήτων τους θερινούς μήνες στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (υπ’ αρ. 142/2025 απόφαση Δ.Ε.).

2. Λήψη απόφασης σχετικά με το ύψος των προστίμων οχλουσών δραστηριοτήτων τους θερινούς μήνες στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αναλογικά με το είδος, το μέγεθος και την έκταση της παράβασης (υπ’ αρ. 166/2025 απόφαση Δ.Ε.).

3. Λήψη απόφασης περί υποβιβασμού τμήματος πεζοδρομίου για τη διαμόρφωση εισόδου-εξόδου υπαίθριου σταθμού επιβατηγών οχημάτων (υπ’ αρ. 163/2025 απόφαση Δ.Ε.).

4. Έγκριση ή μη μετάθεσης χρόνου παράδοσης της Πράξης με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

5. Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Τοιχία αντιστήριξης Δ.Ε. Νάξου».

6. Λήψη απόφασης για μίσθωση χώρων στάθμευσης οχημάτων στη Δ.Κ. Απεράθου.

7. Έγκριση εκμίσθωσης δύο κτιριακών χώρων του Νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου Δ.Κ. Νάξου.

8. Έγκριση σύμβασης χρησιδανείου για την αποδοχή παραχώρησης κατά χρήση οχήματος ιδιοκτησίας της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

9. Ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου: «Δημοτικό Αθλητικό Κέντρου Νάξου, Εργασίες
Συντήρησης».

10. Έγκριση 3ης αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2025.

11. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού 4ου τριμήνου οικον. έτους 2024.

12. Λήψη απόφασης σχετικά με τον καθορισμό της ελάχιστης απόστασης μεταξύ καντινών και καταστημάτων πώλησης συναφών προϊόντων (πρόταση δημοτών-κατοίκων).

13. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης του Δημοτικού Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και του Φουαγιέ του, για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

14. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της πρώην Σχολής Ουρσουλινών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

15. Λήψη απόφασης για την κοπή και απομάκρυνση δένδρου στην Δ.Κ. Βίβλου (υπ’ αρ. 137/2025 απόφαση Δ.Ε.).

16. Έγκριση της υπ’ αρ. 28/2025 απόφασης του του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, που αφορά στην έγκριση της 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2025 του νομικού προσώπου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ιωάννης B. Βασιλάκης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανώνυμη δωρεά-ανάσα στην Κω: 2 εκατ. ευρώ για στέγαση γιατρών αν δεν βρεθεί κρατική χρηματοδότηση

Όταν η έλλειψη στέγης στα νησιά γίνεται πρόβλημα ζωής, η προσφορά ενός συμπολίτη φέρνει ελπίδα

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής – Άνοδος 3,99% σε σχέση με πέρυσι

Μικρή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση το φετινό καλοκαίρι – Η μεγαλύτερη άνοδος στον Αργοσαρωνικό

Κυκλάδες – Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, βιασμός, παραβάσεις και κλοπές

Σειρά συλλήψεων από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες των Κυκλάδων για σοβαρά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

Με επετειακό χαρακτήρα, το φετινό τουρνουά τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, συνδυάζοντας αθλητισμό, συγκίνηση και την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες