Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Αεροδρόμιο: Προσωρινός φορητός φωτισμός στον διάδρομο για νυχτερινές αεροδιακομιδές

Νάξος – Αεροδρόμιο: Προσωρινός φορητός φωτισμός στον διάδρομο για νυχτερινές αεροδιακομιδές

|

Με γνώμονα την ασφάλεια και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του αεροδρομίου Νάξου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε την τοποθέτηση προσωρινού φορητού συστήματος φωτοσήμανσης στον διάδρομο προσγείωσης, από σήμερα Τρίτη 27 Μαΐου, για τη διευκόλυνση νυχτερινών πτήσεων αεροδιακομιδών.

Πρόκειται για φωτισμό μήκους 240 μέτρων στο κεντρικό τμήμα του διαδρόμου, που θα χρησιμοποιείται επικουρικά από συγκεκριμένα ελικόπτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, έως ότου ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του αερολιμένα και εγκατασταθεί το νέο, μόνιμο σύστημα σταθερού φωτισμού.

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Νάξου, που περιλαμβάνει την επέκταση του διαδρόμου στα 1.200 μέτρα και την αντικατάσταση της παλαιάς φωτοσήμανσης, εξελίσσεται σταθερά. Ο υπάρχων διάδρομος λειτουργεί με κανόνες πτήσεως εξ όψεως (VFR), ενώ υπήρχε μέχρι πρότινος και μεταβατική φωτοσήμανση για έκτακτες νυκτερινές ανάγκες.

Η νέα προσωρινή λύση που ενεργοποιείται, έρχεται να καλύψει ένα κρίσιμο κενό σε θέματα επείγουσας υγειονομικής μεταφοράς, καθώς επιτρέπει με ασφάλεια την προσέγγιση νυκτερινών πτήσεων, μέχρι την πλήρη αναβάθμιση της υποδομής.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς τη συνολική ενίσχυση των υπηρεσιών του αεροδρομίου, ενόψει της τουριστικής αιχμής, αλλά και της ανάγκης άμεσης ανταπόκρισης σε περιστατικά υγείας που απασχολούν κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε και η κατασκευή της ξύλινης πέργκολας στην είσοδο του κτηρίου (!!!) με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των επισκεπτών την ώρα της αναμονής. Η αλήθεια είναι ότι με τις μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις του αερολιμενάρχη Ερωτόκριτου Καϊδατζή, το αεροδρόμιο βελτιώνεται λειτουργικά, ενώ όπως αναφέραμε σε χθεσινή ανάρτηση περιμένουμε ακόμη καλύτερες ημέρες..

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: 

“Το αεροδρόμιο της Νάξου εξυπηρετεί τακτικά δρομολόγια μόνο κατά τη διάρκεια της αεροπορικής ημέρας, με κανόνες πτήσεως εξ όψεως (VFR), ενώ υπήρχε και εγκατεστημένη μεταβατική φωτοσήμανση διαδρόμου για την εξυπηρέτηση εκτάκτων πτήσεων αεροδιακομιδών.

Οι νυκτερινές πτήσεις αεροδιακομιδών κάνουν ενίοτε χρήση της φωτοσήμανσης διαδρόμου για την προσέγγιση και προσγείωση στο δάπεδο στάθμευσης, το οποίο φωτίζεται κανονικά.

Στο πλαίσιο των έργων της επέκτασης του διαδρόμου, στα 1.200 μέτρα, και της αναβάθμισης των υποδομών του αερολιμένα Νάξου, η παλαιά φωτοσήμανση του διαδρόμου αντικαθίσταται με νέα σύγχρονη υποδομή.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση των νυκτερινών αεροδιακομιδών, από συγκεκριμένα ελικόπτερα, διατίθεται επικουρικά, από τις 27 Μάϊου 2025, προσωρινή φορητή φωτοσήμανση στο κεντρικό τμήμα του διαδρόμου, μήκους 240 μέτρων.

Η τοποθέτηση του νέου, μόνιμου φωτισμού του διαδρόμου θα γίνει με την ολοκλήρωση της αναβάθμισής του”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Γιαννακά: “Περί ΟΠΕΚΕΠΕ και η Κυβέρνηση των σκανδάλων”

Η Κατερίνα Γιαννακά μιλάει για καταγγελίες συνεταιριστών, έφοδοι στα γραφεία του Οργανισμού και διεθνής έρευνα – Στο στόχαστρο ψευδείς αγροτοκτηνοτροφικές δηλώσεις σε Νάξο, Σέριφο και άλλες περιοχές

Νάξος – Χερσαία Ζώνη: Ασφάλεια και οργάνωση στο επίκεντρο της τροποποιημένης απόφασης του Λιμενάρχη

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αλέξιος Αποστολόπουλος επανακαθορίζει τη στάθμευση και την κυκλοφορία στο λιμάνι της Νάξου, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών

Σίφνος: Φωτιά σε φορτηγό κινητοποίησε την Πυροσβεστική στην Απολλωνία

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγό το μεσημέρι της Τετάρτης στην Απολλωνία Σίφνου. Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωσή της. Τα αίτια ερευνώνται.

Νάξος: Σημαντική επένδυση 1,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στην προσεισμική ενίσχυση του Κλειστού Γυμναστηρίου και του ΔΑΚ Νάξου, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού

Το «ΔΕΗ 3X3 Street Basketball» έρχεται στη Σαντορίνη, Μπασκετικό διήμερο στο Καμάρι!

Ο Δήμος Θήρας και η ΕΟΚ φέρνουν το street basketball στην καρδιά του Αιγαίου. Δηλώστε συμμετοχή και ζήστε τη μοναδική εμπειρία του 3x3 στις 7 & 8 Ιουνίου 2025.

Πανναξιακός ΑΟΚ – Γ. Προδρόμου: “Αξίζαμε την άνοδο 100%, για την ώρα θέλω να ξεκουραστώ”

Ο Πανναξιακός ηττήθηκε στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών της National League 2, αλλά κέρδισε τον σεβασμό. Ο αρχηγός της ομάδας μιλά για την πορεία, τις αμφιλεγόμενες στιγμές και την επόμενη μέρα.

Πανελλαδικές: Σε πλήρη ετοιμότητα τα εξεταστικά κέντρα της Νάξου

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Μαυρομμάτης απευθύνει μήνυμα στήριξης στους υποψηφίους και τις οικογένειές τους λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τήνος: Δικάζονται 30 πολίτες για την ειρηνική διαμαρτυρία κατά των ανεμογεννητριών

Τριάντα Τηνιακοί θα δικαστούν στις 2 Ιουνίου 2025 στη Σύρο, κατηγορούμενοι για «παράνομη βία» επειδή υπερασπίστηκαν το νησί τους το 2019. Φωνές υπέρ της αθώωσής τους πληθαίνουν.

Σαντορίνη: Καμία απάντηση από το ΥΠΕΝ στο αίτημα για αναστολή οικοδομικών αδειών

Ο Δήμος Θήρας ζητά άμεση παρέμβαση για την προστασία του φυσικού και γεωλογικού τοπίου του νησιού, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος τηρεί σιγή ιχθύος, εν μέσω αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας και πίεσης στις υποδομές.

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Νάξος – Πλάκα: Καταστροφή στο όνομα της “καθαριότητας”, καταγγελίες για παράνομες παρεμβάσεις

Μαζική απομάκρυνση φυκιών Ποσειδωνίας με τσουγκράνες, εγκαταστάσεις εν μέσω ωοτοκίας και περιβαλλοντική αδιαφορία σε προστατευόμενη ζώνη Natura.

Νάξος: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το “Naxos Medical” μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Έγκαιρη πρόληψη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα με αξιοπιστία και ανθρώπινη φροντίδα – Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για όλους τους πολίτες

Ιος – Γκίκας Γκίκας: “Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στη “βιτρίνα” του νησιού μας”

Η γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συνοδεύεται από προϋποθέσεις, με αιτήματα για πολεοδομική συνοχή και κοινωνικό σεβασμό.

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Τραγωδία στο λιμάνι της Νάξου: 70χρονος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή εν πλω

Πολωνός επιβάτης τουριστικού σκάφους υπέστη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – Κατέληξε στο Νοσοκομείο Νάξου παρά τις άμεσες προσπάθειες διάσωσης