Μια σημαντική διεθνής αναγνώριση – για μία ακόμη χρονιά – απέσπασε το Τυροκομείο Πιτταρά από τη Νάξο, με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. 12μηνης ωρίμανσης να βραβεύεται με το Πλατινένιο Βραβείο στα Excellent Taste Awards 2025. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα και την αυθεντικότητα των ναξιώτικων τυριών, καθώς και τη δέσμευση του Τυροκομείου Πιτταρά στην παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων με σεβασμό στην παράδοση και τη γεύση.
Το Τυροκομείο Πιτταρά, μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τις Μελάνες της Νάξου, κατέκτησε το Πλατινένιο Βραβείο στα Excellent Taste Awards 2025 για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. 12μηνης ωρίμανσης. Η συγκεκριμένη γραβιέρα, γνωστή για την πλούσια γεύση και την παραδοσιακή της παρασκευή από πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, ξεχώρισε ανάμεσα σε πλήθος διεθνών συμμετοχών, επιβεβαιώνοντας την αριστεία της ελληνικής τυροκομίας.
Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά, ένα από τα ελάχιστα Π.Ο.Π. τυριά που παρασκευάζονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα, έχει αναγνωριστεί ως το καλύτερο ελληνικό τυρί για το 2024 στα World Cheese Awards που διεξήχθησαν στη Βισέου της Πορτογαλίας
Και δεν ήταν μόνο η 12μηνη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ που τιμήθηκε με βραβείο και δη το πλατινένιο. Χρυσό βραβείο πήραν οι: Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, η Γραβιέρα Μπαστούνι, το Κεφαλοτύρι 12μηνης ωρίμανσης, η Γλυκιά Μυζήθρα, το Ξυνότυρο, ετο Φρέσκο Ξυνοτύρι Νάξου, ενώ την πρώτη του εμφάνιση έκανε το Ανθότυρο Νάξου κερδίζοντας όχι απλά το χρυσό μετάλλιο αλλά και τις εντυπώσεις..
Το Τυροκομείο Πιτταρά ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής αγελαδινού γάλακτος στο Αιγαίο. Η επιχείρηση διαχειρίζεται όλα τα στάδια της παραγωγής, από την καλλιέργεια ζωοτροφών μέχρι την τυροκόμηση, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων της.
Η διάκριση αυτή στα Excellent Taste Awards 2025 αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της δέσμευσης του Τυροκομείου Πιτταρά στην παραγωγή εξαιρετικών τυριών, που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές γεύσεις υψηλής ποιότητας και μοναδικής ταυτότητας.
Πηγές: Excellent Taste Awards 2025