Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΚαλοκαίρι 2025: Νέες διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων

Καλοκαίρι 2025: Νέες διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων

|

Ενισχυμένα πτητικά προγράμματα και νέες συνδέσεις με την Ελλάδα περιλαμβάνουν οι πιο πρόσφατες τροποποιήσεις δρομολογίων έξι διεθνών αεροπορικών εταιριών για το καλοκαίρι του 2025.

Ειδικότερα, η Eurowings διεύρυνε τη σύνδεση Βερολίνο – Κέρκυρα για το καλοκαίρι του 2025, με τις πτήσεις να ξεκινούν στις 26 Απριλίου με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα και να συνεχίζονται από τις 27 Μαϊου και έπειτα με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις. Πρόκειται για διεύρυνση του ίδιου δρομολογίου που πραγματοποιούνταν το 2024 από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 26 Οκτωβρίου.

Ο αερομεταφορέας πρόσθεσε επίσης το νέο δρομολόγιο Ντίσελντορφ – Πρέβεζα (Άκτιο), με εκκίνηση στις 3 Μαΐου, με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα που μετά τις 20 Μαΐου ανεβαίνει σε 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, που θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος A319/320.

Προστίθενται ακόμη τα δρομολόγια Γκρατς – Ηράκλειο, για την περίοδο από 26 Μαϊου έως τις 6 Οκτωβρίου, Λιντς – Κως για την περίοδο από τις 11 Μαϊου έως τις 28 Σεπτεμβρίου και Στοκχόλμη – Πρέβεζα από τις 17 Μαϊου έως τις 4 Οκτωβρίου. Οι πτήσεις αυτές θα έχουν συχνότητα μία φορά την εβδομάδα, με εξαίρεση τη σύνδεση Στοκχόλμη – Πρέβεζα για την περίοδο από τις 17 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου, όταν οι πτήσεις αυξάνονται σε 2 ανά εβδομάδα.

Παράλληλα, η Animawings προσθέτει 6 νέες συνδέσεις με Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα και Ζάκυνθο από τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, θα προσφέρει τρεις συνδέσεις με Ηράκλειο, από το Μπράσοβ (από τις 3 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025, με A320), από το Κλουζ (από τις 7 Ιουνίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου, με A220) και από την Οραντέα (από τις 3 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με A320), με μία εβδομαδιαία πτήση. Η σύνδεση με Κλουζ επανέρχεται μετά το καλοκαίρι του 2022.

Νέες προσθήκες για φέτος αποτελούν ακόμη τρεις συνδέσεις από την Τιμισοάρα, με Χανιά (από τις 2 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου), με Κέρκυρα (από τις 6 Ιουνίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου) και με Ζάκυνθο (από τις 5 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου), οι οποίες θα πραγματοποιούνται με μία εβδομαδιαία πτήση και με αεροσκάφος A320. Η σύνδεση με τη Ζάκυνθο επανέρχεται μετά το καλοκαίρι του 2022.

Τον Ιούνιο ξεκινούν και τα πρώτα τσάρτερ στην Ελλάδα από το Αζερμπαϊτζάν για λογαριασμό της Pasha Holidays, μέσω του κρατικού αερομεταφορέα Azerbaijan Airlines, τα οποία θα αναχωρούν με προορισμό το Ηράκλειο.

O διευθύνων σύμβουλος της Pasha Travel και Pasha Holidays, κ. Bahruz Asgarov, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στο Tornos News ότι η Κρήτη επιλέχθηκε ως ιδανικός προορισμός για τα πρώτα τσάρτερ στην Ελλάδα επειδή διαθέτει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μείγμα χαρακτηριστικών που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των τουριστών από το Αζερμπαϊτζάν, με ιστορία, πολιτισμό, εκπληκτικές παραλίες, απίστευτη νυχτερινή διασκέδαση και γαστρονομία.

Η Azerbaijan Airlines θα πραγματοποιεί τη σύνδεση Μπακού – Ηράκλειο στη βάση προγραμματισμένων τσάρτερ πτήσεων κάθε εβδομάδα, από τις 7 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου του 2025, με αεροσκάφος Airbus A320, ως εξής…

J25083 GYD0545 – 0815HER 320 6

J25084 HER0915 – 1325GYD 320 6

Ο ουκρανικός αερομεταφορέας SkyUp Airlines «ανοίγει» τρία νέα απευθείας δρομολόγια με ΑθήναΘεσσαλονίκη και Ηράκλειο, από το Κισινάου της Μολδαβίας.

Η σύνδεση με την Αθήνα ξεκίνησε στις 19 Μαΐου και θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα, η σύνδεση με Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται από τις 20 Μαΐου έως τις 25 Οκτωβρίου του 2025, και με το Ηράκλειο ξεκίνησε στις 26 Απριλίου με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις ανά διαδρομή και από 12 Μαΐου συνεχίζεται με 6 εβδομαδιαίες και από 23 Μαΐου με καθημερινές πτήσεις.

Η Sichuan Airlines λανσάρει από τα τέλη Ιουνίου του 2025 μια νέα σύνδεση από την Κίνα με το νέο δρομολόγιο Chengdu – Αθήνα που θα έχει ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη. Οι πτήσεις ξεκινούν στις 30 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Airbus A330-200, 4 φορές την εβδομάδα, ως εξής…

3U3827 TFU0135 – 0630IST0830 – 1000ATH 330 x246

3U3828 ATH1200 – 1340IST1540 – 0520+1TFU 330 x246

Επιπλέον, στις 3 Ιουνίου ξεκινούν και οι πτήσεις της low cost Νορβηγικής αεροπορικής εταιρίας Norse Atlantic, από το Λος Άντζελες προς Αθήνα, ενώ αυξάνονται και οι συχνότητες πτήσεών της από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Συνολικά, η Norse θα προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα για Αθήνα κατά 155% σε σχέση με το 2024, ενώ βάσει των δύο αυτών συνδέσεων θα προσφέρει συνολικά 49.000 θέσεις μονής διαδρομής και διπλάσιες εβδομαδιαίες συχνότητες.

Η νέα εποχική σύνδεση της Αθήνας με το Λος Άντζελες, διάρκειας 13,5 ωρών, θα έχει συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα ενώ στην εποχική σύνδεση με το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, η οποία πέρυσι ξεκίνησε το Μάιο και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, προστίθεται φέτος μία επιπλέον εβδομαδιαία πτήση (6 έναντι 5 εβδομαδιαίων το 2024). Η σύνδεση αυτή συντελεί επίσης στην επέκταση της σεζόν για το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς φέτος ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο, ενώ η χωρητικότητα θέσεων είναι αυξημένη κατά 82% από πέρυσι.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πόσο θα κοστίσει φέτος ένα ταξίδι στις Κυκλάδες για μια τετραμελή οικογένεια;

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μειώνουν τις τιμές ενόψει καλοκαιριού – Παραμένει υψηλό το κόστος για οικογένειες και παρέες παρά τις προσφορές

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης σε Πισίνα: Πρεμιέρα με δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα

Με δύο παγκόσμια ρεκόρ και ελληνικό χρώμα στο βάθρο, η πρεμιέρα του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης Πισίνας στο ΟΑΚΑ

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πεντάωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/05) στην Κωμιακή

Πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Πέμπτη (22/05) στην Κωμιακή. Ποιος ο λόγος;

«Πνίγονται» από τουρίστες: Στη Ζάκυνθο η μεγαλύτερη τουριστική πίεση στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την έρευνα του βρετανικού οργανισμού «Which?», η Ζάκυνθος έχει αναλογία 150 τουριστών για κάθε κάτοικο – Η Αθήνα στη δεύτερη θέση με τη μεγαλύτερη τουριστική πυκνότητα στην Ευρώπη

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος το Σάββατο 24 Μαΐου σε περιοχές της Χώρας Νάξου

Απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ θα προκαλέσουν διακοπή ρεύματος το πρωί του Σαββάτου – Αναλυτικά οι περιοχές

Στη Ρίγα η ελληνική αποστολή για το Eurobasket 2029, “παρών” και ο Γιάννης Βρούτσης

Η Ελλάδα διεκδικεί τη διοργάνωση με ισχυρή πολιτική και αθλητική εκπροσώπηση – Κρίσιμη η απόφαση της FIBA στις 22 Μαΐου

Ο Νικόλας Πιτταράς και τα “κορίτσια” του: Μια τυροκομική ιστορία από το Κουρουνοχώρι που μυρίζει Νάξο

Από τη στάνη στο πιάτο: Ο Νικόλας Πιτταράς φτιάχνει τυριά με την ψυχή του, σέβεται τη γη, τιμά τα ζώα του και αποτυπώνει στα προϊόντα του το γνήσιο ναξιώτικο γευστικό αποτύπωμα

Ιος: Στην κορυφή των κορυφαίων παραλιών της Ευρώπης για το καλοκαίρι 2025

Διεθνής διάκριση για την Ίο από το γερμανικό blog Zauberhaft Reisen – Στην 1η θέση της λίστας με τους 10 καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης

Νάξος: “Το μέρος που με διάλεξε και το διάλεξα κι εγώ”

Η Στέλλα Νικολάκη γράφει για την δική της Νάξο...

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της