Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΗ Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

|

Αυτή την Κυριακή, 25 Μαΐου, η Νάξος έχει την τιμητική της στην αγαπημένη ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ+ «Φτάσαμε», με παρουσιαστή τον πολυτάλαντο Ζερόμ Καλούτα. Ένα επεισόδιο γεμάτο χρώμα, ζωή, μυρωδιές και νότες από το νησί που συνδυάζει ιδανικά την παράδοση με τη φυσική ομορφιά και τον αυθεντικό χαρακτήρα.

Στον τρίτο κύκλο της εκπομπής, ο Ζερόμ συνεχίζει να εξερευνά προορισμούς με έναν αλλιώτικο, βιωματικό τρόπο – να μπαίνει στην καθημερινότητα των κατοίκων, να γίνεται «ένα» με τον τόπο, και φυσικά… να τους αφιερώνει ένα τραγούδι.

Η περιήγησή του στη Νάξο ξεκινά από την Αλυκή, τον σημαντικότερο υγρότοπο των Κυκλάδων, όπου ενημερώνεται για την προστασία της άγριας ζωής και γνωρίζει τον Μπρούνο – μια αδύναμη θαλάσσια χελώνα που διασώθηκε από εθελοντές. Συμμετέχει μάλιστα και στην απελευθέρωση δύο μικρών σκαντζόχοιρων, στέλνοντας μήνυμα για την αξία της φροντίδας της φύσης.

Στη συνέχεια, στα ορεινά του χωριού Ακρωτήρι, μπαίνει στο τυροκομικό σύμπαν της Νάξου: από το άρμεγμα των προβάτων μέχρι την παραγωγή παραδοσιακών τυριών όπως το αρσενικό και το ξινότυρο, μαθαίνει από πρώτο χέρι τα μυστικά της ναξιώτικης γεύσης.

Κοντά στους Μέλανες, ο Ζερόμ επισκέπτεται ένα μεσαιωνικό κτήμα, όπου ετοιμάζει παραδοσιακό ρόστο – ένα πιάτο με ρίζες στη ναξιώτικη ιστορία, δίπλα σε μια μαγείρισσα που είχε κερδίσει και τον Άντονι Μπουρντέν με τις γεύσεις της.

Η περιήγηση συνεχίζεται στην Απείρανθο, το “μαρμάρινο” χωριό με την έντονη πολιτιστική ταυτότητα, τα δικά του έθιμα και τις υφαντικές παραδόσεις. Ο Ζερόμ γνωρίζει τις γυναίκες που κρατούν ζωντανή την τέχνη των υφαντών της Απειράνθου, μέσα από εργόχειρα που φέρουν πάνω τους ιστορίες γενεών.

Η εκπομπή κορυφώνεται στο Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου, όπου ο Ζερόμ παίρνει μαθήματα μουσικής από ντόπιους με τα παραδοσιακά «τσαμπουνοτούμπακα», βάζοντας την προσωπική του πινελιά σε έναν αυτοσχέδιο σκοπό αφιερωμένο στο νησί.

Με οδηγό το πάθος του για τον τόπο και τους ανθρώπους, με συνοδοιπόρους τους κατοίκους και το πάντα παρόν γιουκαλίλι, ο Ζερόμ Καλούτας μάς χαρίζει μία διαφορετική ματιά πάνω στη Νάξο – όχι μόνο ως τουριστικό προορισμό, αλλά ως ζωντανό τόπο με καρδιά, ιστορία και ανθρώπινη ζεστασιά.

📺 Μην χάσετε το επεισόδιο “Φτάσαμε στη Νάξο” την Κυριακή 25 Μαΐου στην ΕΡΤ+!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύεται με τον Ντίνο Ολύμπιο

Ο 27χρονος forward με εμπειρία σε πολλές ομάδες και άνοδο στην Elite League, έρχεται να δώσει νέα δυναμική στο ρόστερ της ομάδας.

Πιπεριές Φλωρίνης με ξινοτύρι Πιτταρά και με την υπογραφή της Μαριέττας Γαλάνη

Η συνεργάτιδα του naxospress και ερευνήτρια της τοπικής κουζίνας μας χαρίζει μια παραδοσιακή συνταγή με ιστορία, μυστικά και γεύση που ταξιδεύει.

Νάξος – Σαγκρί: Μαθήματα προσφοράς από τα παιδιά, δώρισαν στο σχολείο πολυμηχάνημα από το χαρτζιλίκι τους

Πέντε μικρές φίλες πέρασαν το καλοκαίρι τους δημιουργικά και στήριξαν με αγάπη το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Λεβερκούζεν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Η αλλαγή προπονητή φέρνει νέα δεδομένα και πίστη στην έδρα

Οι «ασπιρίνες» ψάχνουν την πρώτη νίκη, απέναντι στην αήττητη Άιντραχτ που βρίσκεται στην κορυφή.

Νάξος – Κωμιακή: “Έφυγε” πλήρης ημερών η Μαρία Κορρέ

Μέσα σε λίγες ώρες, το χωριό βυθίστηκε στη θλίψη με τον χαμό δύο αγαπημένων μορφών της τοπικής κοινωνίας.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Πρώτη επιτυχής τηλε-θρομβόλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με τη χρήση τηλεϊατρικής, οι γιατροί απέτρεψαν μόνιμη βλάβη σε ασθενή με οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο – Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας στις Κυκλάδες.

Το Brainobrain έρχεται για πρώτη φορά στη Νάξο – Ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει το μυαλό και την προσωπικότητα των παιδιών

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τον άβακα, το NLP και την ανάπτυξη soft skills ανοίγει τις πόρτες του στη Χώρα Νάξου.

Κλήρωση Κυπέλλου και Πρωταθλήματος ΕΠΣ Κυκλάδων – Τα ζευγάρια και οι όμιλοι

Στην Ερμούπολη της Σύρου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Α΄ και Β΄ φάση του Κυπέλλου Κυκλάδων, καθώς και για την κατάρτιση των ομίλων της Α΄ Κατηγορίας.

Διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Heritage on a plate»

Το σχολείο τιμήθηκε για τη δημιουργική σύνδεση της γαστρονομικής παράδοσης με τα ψηφιακά εργαλεία και την τεχνητή νοημοσύνη, σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας